Δευτέρα 14 Απριλίου 2008

ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ


ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΨΙΛΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ
Στην εφημερίδα " Οι γειτονιές μας" που εκφράζει κατά κύριο λόγο της απόψεις της Δημοτικής Αρχής του κ. Χαρδαλιά, στο τεύχος Φεβρουάριου 2008, υπάρχει ένα άρθρο με τίτλο "Θα κατεδαφιστούν τα σχολεία Χαραλαμπόπουλου;" και υπότιτλο "Ν. Χαρδαλιάς :"Δεν έχει τεθεί ποτέ θέμα ανέγερσης εμπορικού κέντρου στο 4ο Δημοτικό".

Στο κείμενο δηλώνεται η βούληση της δημ. αρχής για να κατεδαφιστούν τα δημοτικά σχολεία 4ο και 12ο, που ομάδες συμπολιτών ζητούν να χαρακτηριστούν διατηρητέα και να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες συντήρησης και ενίσχυσής τους. Ζήτημα που έχει πάρει πάμπολλες αναβολές συζήτησής του από την αρμόδια επιτροπή του ΥΠΠΟ και έχουν γραφτεί πολλά για τις παρεμβάσεις που οδήγησαν σε αυτές τις αναβολές.

Eνώ όμως δηλώνεται στον τίτλο ότι δεν θα γίνει εμπορικό κέντρο,με το απόσπασμα που παραθέτουμε από την εφημερίδα το πιο ανησυχητικό είναι ότι, φαίνεται πως πρόθεση της δημοτικής αρχής είναι, να μην αξιοποιηθεί ο χώρος για σχολική χρήση μετά την κατεδάφιση, αφού "σύμφωνα με την δημοτική αρχή δεν είναι εφικτή η ανέγερση στον ίδιο χώρο νέου σχολικού συγκροτήματος"

Επικίνδυνες προθέσεις της δημοτικής εξουσίας για το τι μας περιμένει φανερώνονται πίσω από τα ψιλά γράμματα της εφημερίδας.

Απαιτείται επαγρύπνηση και κινητοποίηση των κατοίκων.

ΟΧΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΧΩΡΟΙ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ.
ΟΧΙ ΣΕ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ.