Πέμπτη 22 Μαρτίου 2007

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΥΡΩΝΑ

ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΧΑΡΑΤΣΙ

Ο κ. Χαρδαλιάς και η παράταξη του, «Εποχή Δημιουργίας Νέων Φόρων», μετά το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών, προχωρούν με φόρα σε φορομπηχτικά αντιλαϊκά μέτρα.
Επιβάλλουν από το 2007 αύξηση των δημοτικών τελών και φόρων για κατοικίες από 1,55€/τ.μ. σε 2,54€/τ.μ. και για καταστήματα από 3,82€/τ.μ. σε 6,54€/τ.μ. ετησίως.
Η συγκεκριμένη αύξηση έχει πανελλαδικό ρεκόρ και φέρνει το Βύρωνα πρώτο στο ύψος των δημοτικών τελών και φόρων.

ΠΡΙΝ ΜΕΤΑ για τις ίδιες μέρες
ΚΑΤΟΙΚΙΑ 80 τ.μ.→€ 21,79 ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ 67 τ.μ. →€ 44,79 ΚΑΤΟΙΚΙΑ 80 τ.μ. € 34,58 ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ 67 τ.μ. →€ 73,22

Όλοι οι δημ. Σύμβουλοι της πλειοψηφίας φέρουν ακέραια την ευθύνη για αυτή την αντιλαϊκή επιλογή. Το νέο χαράτσι έρχεται σε εποχή που η ακρίβεια και η λιτότητα καλπάζει, τα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων διογκώνονται, οι μισθοί συμπιέζονται με τη συμφωνία της ΓΣΕΕ για αύξηση 0,72€ τη μέρα και οι συντάξεις εξανεμίζονται με την κυβερνητική απόφαση για 4% αύξηση.

Συνολικά ο προϋπολογισμός του δήμου, αντί να διεκδικεί χρήματα από την κεντρική εξουσία, είναι προσανατολισμένος στην πολιτική είσπραξης από τους δημότες, συμπράξεων με τον ιδιωτικό τομέα, ακριβών υπηρεσιών και έργων είτε βιτρίνας, είτε αμφιβόλου ποιότητας και χρησιμότητας.

Στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου αντιταχθήκαμε και καταψηφίσαμε τις παραπάνω πολιτικές και θα συνεχίσουμε να προβάλλουμε τις διεκδικήσεις των κατοίκων. Θα προσπαθούμε μαζί με τους πολίτες για τη λύση των προβλημάτων της ζωής και της πόλης μας, αφού μόνο η διεκδικητική δράση για τις ανάγκες και τα δικαιώματά μας μπορεί να προωθήσει λύσεις στα προβλήματα.

Η μαζική συγκέντρωση και πορεία στις 19/3 ήταν η αρχή.
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ - ΣΥΝΤΟΝΙΖΟΥΜΕ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΜΑΣ


§ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜ. ΤΕΛΩΝ.

§ ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΤΗ ΦΟΡΟΜΠΗΞΙΑ.

§ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΗ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ.

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ την ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ &
ΚΑΛΟΥΜΕ στη ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓ. ΛΑΖΑΡΟΥ ΠΕΜΠΤΗ 29 ΜΑΡΤΗ ωρα 8.00 μ.μ.