Κυριακή 24 Μαΐου 2015

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΟΔ. ΝΙΚΗΦΟΡΙΔΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΕ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


 ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΥΡΩΝΑ
Προς το δημοτικό συμβούλιο Βύρωνα
           Υπόψη προέδρου κας Σάρολα
 
ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΘΕΜΑΤΟΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΟΔ. ΝΙΚΗΦΟΡΙΔΗ ΣΤΟ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

  Ήρθαν σε γνώση μας επιστολές ημ. 12/12/2014 και 13/2/2015 προς το δήμο με αίτημα κατοίκων της περιοχής των οδών Ν.Νικηφορίδη-Αρώνη-Τιμοθέου για τη δημιουργία χώρου πρασίνου, υπογείου πάρκινγκ και αξιοποίηση του κινηματογράφου Λάουρα για τις ανάγκες των κατοίκων. Πρόκειται για τα οικοδομικά τετράγωνα 344, 345, 346 που αποτελούν σχολάζουσα κληρονομιά και έχει υπάρξει για αυτά έγκριση από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου, με την 368/2007 απόφασή του, για τροποποίηση του Ρυμοτομικού Σχεδίου τους. Επίσης, στη βάση αυτού του σχεδιασμού υπήρξε αύξηση των δημοτικών τελών κατά 76% για τα έτη  2007-2008-2009, με αιτιολογία από την πλευρά της τότε δημοτικής αρχής την κάλυψη των εξόδων κατασκευής και αυτού του έργου.  Πλην όμως από τότε μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει κάποια περαιτέρω ενέργεια για την υλοποίηση του έργου, ούτε έχουμε υπόψη να έχει δρομολογηθεί κάτι προς αυτή την κατεύθυνση.
Διαμαρτυρόμαστε έντονα, γιατί μέχρι σήμερα που έχουν περάσει πάνω από 3 μήνες από την τελευταία επιστολή των κατοίκων και 5 μήνες από την προηγούμενη, αυτές δεν ήρθαν σε γνώση μας και δεν έχει γίνει καμιά ενημέρωση, αναφορά και συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο για αυτό το θέμα. Υπάρχει ευθύνη και της σημερινής δημοτικής αρχής και της προέδρου του δημοτικού συμβουλίου για παράλειψη τήρησης των υποχρεώσεων τους.
Ζητάμε  να συζητηθεί επειγόντως και με όλα τα στοιχεία το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο και να παρθούν άμεσα μέτρα για
να προχωρήσουν οι απαιτούμενες ενέργειες να περιέλθει στο δήμο ο χώρος για να συμβάλλει στην κάλυψη αναγκών των κατοίκων που υπάρχουν έντονες στο Βύρωνα και στη συγκεκριμένη περιοχή για ελεύθερους δημόσιους χώρους πρασίνου και αναψυχής, καθώς και για χώρους πολιτισμού. 
18/5/2015
                                                                  Για την Αριστερή Παρέμβαση Πολιτών Βύρωνα
                                                                                  Ο δημοτικός σύμβουλος

                                                                                     Σταύρος Τζιορτζιώτης