Παρασκευή 7 Ιουνίου 2024

Για το θάνατο του Στάθη Κωνσταντόπουλου


Έφυγε από τη ζωή στις 4/6/2024 σε ηλικία 74 χρόνων ο Στάθης Κωνσταντόπουλος στέλεχος του ΚΚΕ μ-λ και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Δρόμοι Αντίστασης» στο δήμο Δάφνης-Υμηττού.

Όταν το 1994 συγκροτήσαμε την Αριστερή Παρέμβαση Βύρωνα ήμασταν μαζί σε αυτή την προσπάθεια με το Στάθη και στα ιδρυτικά μέλη ήταν και αξέχαστος αδελφός του Γρηγόρης. Στη συνέχεια ο Στάθης, που κατοικούσε στην περιοχή του Υμηττού, συμμετείχε στην ίδρυση της Λαϊκής Αγωνιστικής Κίνησης Υμηττού και ως επικεφαλής της συμμετείχε στις δημοτικές εκλογές, όπως και στην μετεξέλιξη της ως «Δρόμοι Αντίστασης» στο δήμο Δάφνης-Υμηττού.

Μαζί με το Στάθη βρεθήκαμε στους αγώνες του εργατικού και λαϊκού κινήματος και στις πρόσφατες κινητοποιήσεις και παρεμβάσεις στο δημοτικό συμβούλιο Δάφνης-Υμηττού ενάντια στην κατασκευή Υπουργούπολης στην ΠΥΡΚΑΛ. 

Ο Στάθης ήταν αγωνιστής της κομμουνιστικής αριστεράς και της εργατικής τάξης, ένας συνεπής, τίμιος και μαχητικός άνθρωπος.

Εκφράζουμε τα βαθιά μας συλλυπητήρια στους οικείους του, τα μέλη της πολιτικής του οργάνωσης και τα μέλη της δημοτικής του παράταξης.  

Η κηδεία του Στάθη θα γίνει το Σάββατο 8/6 στις 11 πμ. στο Νεκροταφείο Δάφνης, 25ης Μαρτίου & Αντιοχείας, Αγ. Δημήτριος.