Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2023

Να ανακληθεί απόλυση εργαζόμενης - Κάλεσμα για διαμαρτυρία, Σάββατο 25 Νοεμβρίου στις 11 πμ, έξω από το OK Markets (Χρ. Σμύρνης & Βουτζά)

ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΕΙ Η ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗΣ από το OK! Anytime Markets (Χρ. Σμύρνης και Βουτζά) στο Βύρωνα. ΤΕΡΜΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΑΣΥΔΟΣΙΑ

Μια ακόμα απόλυση προστέθηκε στο μακρύ κατάλογο των απολύσεων, αυτή τη φορά στις 15/11 σε βάρος εργαζόμενης σε σούπερ μάρκετ του Βύρωνα της αλυσίδας ΟK Markets.

Η εργαζόμενη με σύμβαση αορίστου χρόνου δούλευε χωρίς να της έχει επισημανθεί κάποια παράλειψη ή παρατήρηση για τη δουλειά της. Απλώς έτσι, μια μέρα της ανακοινώθηκε ότι απολύεται, παρότι πριν λίγους μήνες είχε πεθάνει ο σύζυγος της και είναι μητέρα ανήλικου παιδιού.  Η εργοδοτική αναλγησία κραυγαλέα

Στα καταστήματα που υπάγονται απευθείας στην εταιρεία (η οποία εκχωρεί ταυτόχρονα τη φίρμα της με το σύστημα franchise και σε άλλα καταστήματα) η εκμετάλλευση έχει κτυπήσει ταβάνι. Διαφημίζει ότι το ωράριο λειτουργίας είναι 7 μέρες τη βδομάδα μέχρι τις 11 το βράδυ. Οι ίδιοι ελάχιστοι εργαζόμενοι με εντατικοποίηση, συνεχόμενα και κυλιόμενα ωράρια καλούνται να καλύψουν ταυτόχρονα όλα τα πόστα για τα ράφια, τα ταμεία, την καθαριότητα. Οι χαμηλοί μισθοί και οι απλήρωτες υπερωρίες είναι καθεστώς. Συμπλήρωμα της εκμετάλλευσης και η τρομοκρατική απόλυση. 

Οι εταιρείες ενθαρρυμένες από την πολιτική της κυβέρνησης και την υποστήριξη από όλο το αστικό σύστημα της καπιταλιστικής κερδοφορίας λειτουργούν ανεξέλεγκτα και χωρίς έλεος σε βάρος εργαζόμενων και καταναλωτών. Ο συνδυασμός μας ήδη έκανε τηλεφωνική παρέμβαση διαμαρτυρίας στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας και ζήτησε συνάντηση για να ανακληθεί η απόλυση της εργαζόμενης. Αναμένουμε! Δεν θα σταματήσουμε μέχρι να υπάρξει δικαίωση. Καλούμε:

•    Το Σάββατο 25/11 στις 11.00 πμ σε διαμαρτυρία έξω από το κατάστημα επί της οδ. Χρ. Σμύρνης και Βουτζά.
•    Τους κατοίκους να μην αγοράζουν από αυτό το κατάστημα μέχρι να ξαναπιάσει δουλειά η εργαζόμενη.


Τα εργατικά δικαιώματα μπροστά. Καμιά εργαζόμενη, κανένας εργαζόμενος μόνος του απέναντι στην εργοδοσία. Να ανακληθεί η απόλυση.

Αριστερή Παρέμβαση Πολιτών Βύρωνα - Ριζοσπαστική Ενωτική Κίνηση Βύρωνα – Συνεργαζόμενες-οι, Αγωνιστική Εκλογική Συμπόρευση