Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2022

Καταδίκη από το Σωματείο Εργαζομένων του δήμου Βύρωνα και από την ΠΕΣΕΚ της προσαγωγής μελών της Αριστερής Παρέμβασης

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ                                                          ΒΥΡΩΝΑΣ 21/10/2022

   Το Δ.Σ. του Σωματείου εργαζομένων Δήμου Βύρωνα, κατόπιν ενημέρωσης από ανακοίνωση της Δημοτικής Παράταξης ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΒΥΡΩΝΑ καταδικάζει την προσπάθεια της Αστυνομίας να εμποδίσει την ανάρτηση πανό, από μέλη της παρά πάνω παράταξης, με διεκδικητικό περιεχόμενο για τοπικά ζητήματα.

Στη συνεχεία  τους προσήγαγαν στο Αστυνομικό Τμήμα Βύρωνα και αφού εξέτασαν επιστάμενα το περιεχόμενο των πανό που βρήκαν, τα φωτογράφησαν και στη συνεχεία τους απείλησαν με αυτόφωρο!

Αφέθηκαν ελεύθεροι μετά και από παρέμβαση μελών της ανωτέρω παράταξης, μελών και δημοτικών συμβούλων και άλλων δημοτικών παρατάξεων αλλά και κατοίκων.

Αντί λοιπόν η ΕΛ.ΑΣ και η κυβέρνηση να στρέφουν τη δράση τους για την πάταξη της εγκληματικότητας κάθε μορφής, εντείνουν την καταστολή και την τρομοκρατία σε οποίων αγωνίζεται ενάντια στην πολιτική που καταστρέφει τη ζωή μας ,σε όποιον σηκώνει κεφάλι, για την υπεράσπιση των κατακτήσεων και των δικαιωμάτων μας.

Δηλώνουμε ότι όσο και αν επιχειρεί η κυβέρνηση με την ένταση της καταστολής και της τρομοκρατίας να μας φοβίσει, όσο και αν προσπαθεί να βάλει εμπόδια στην πολιτική ,συνδικαλιστική και μαζική δράση θα φάει τα μούτρα της.

Μας πεισμώνει ακόμη περισσότερο για να συνεχίσουμε πιο μαζικά, πιο αποφασιστικά την πάλη μας και τους αγώνες μας για την υπεράσπιση των κατακτήσεων και των δικαιωμάτων μας.

 ΤΟ Δ.Σ.

  

Ανακοίνωση καταδίκης της προσαγωγής, επίσης, έβγαλε η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ  ΕΝΩΣΗ  ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  (Π.Ε.Σ.ΕΚ)

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ  ΕΝΩΣΗ  ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  (Π.Ε.Σ.ΕΚ)

ΓΡΑΦΕΙΑ:  ΚΟΡΝΑΡΟΥ 2 ΚΑΙ  ΕΡΜΟΥ(ΟΛΜΕ).    ΤΚ: 10563 ΑΘΗΝΑ

ΤΗΛ: 210-3318632

EMAIL: syntaxekpedeftikoi@gmail.com

Blog:     syntaxekpedeftikoi.blogspot.gr

                                                                                Αθήνα     20.10.2022

Καταγγελία για σύλληψη   συναδέλφων,  μελών   της Π.Ε.Σ.ΕΚ

·        Τετάρτη βράδυ, 19/10,  συνελήφθησαν  οι  συν. Σταύρος  Τζιορτζώτης  και Γιάννης Κονιδάρης  μέλη της Αριστερής Παρέμβασης Βύρωνα, επειδή τοποθέτησαν πανό σε περιοχή του Βύρωνα, απαιτώντας την  απόδοση χώρου στο Δημόσιο και τη χρήση του  για τις ανάγκες των κατοίκων.

·         Τελικά αφέθηκαν  ελεύθεροι.  Η   σύλληψή τους όμως και η προσαγωγή τους στο Α.Τ, έρχεται να προστεθεί  στον κατάλογο  δεκάδων τρομοκρατικών προσαγωγών και  διώξεων της κυβέρνησης ενάντια στις εργατικές   διεκδικήσεις και κινητοποιήσεις  των εργαζομένων. Η κυβέρνηση θέλει να φιμώσει και να καταπνίξει κάθε φωνή   αμφισβήτησης  της πολιτικής της.  Το βλέπουμε παντού, στα Πανεπιστήμια,  Νοσοκομεία κλπ.

                             Από το   Δ.Σ  της Π.Ε.Σ.ΕΚ