Παρασκευή 29 Απριλίου 2022

Το σωματείο εργαζομένων δήμου Βύρωνα για την Εργατική Πρωτομαγιά

 Η 1η του Μάη είναι μέρα απεργιακού αγώνα!
 
Την Πρωτομαγιά οι εργαζόμενοι σε όλο τον κόσμο ξεδιπλώνουν τις σημαίες και τις διεκδικήσεις τους για την άμεση ουσιαστική βελτίωση της ζωής τους, για ένα κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, καταπίεση, πόλεμο και περιβαλλοντική καταστροφή. Από τη σκοπιά αυτή το εργατικό κίνημα διεκδικεί σήμερα: Ριζική βελτίωση της θέσης των εργαζομένων, με αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις, μείωση του χρόνου εργασίας (5νθήμερο, 6ωρο, 30ωρο), σταθερή και ασφαλισμένη δουλειά για όλους. Πλήρη προστασία των ανέργων.  Όχι στις περικοπές των συντάξεων. Καμιά κατάσχεση, έξωση, διακοπή ηλεκτρισμού-νερού στα λαϊκά νοικοκυριά. Αγώνας για τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις λαϊκές ελευθερίες.
 
Αγωνιζόμαστε για την ειρήνη, τη φιλία και διεθνιστική αλληλεγγύη. Είμαστε αντίθετοι στους θηριώδεις πολεμικούς εξοπλισμούς, τον εθνικισμό, την επέκταση των βάσεων ΗΠΑ και ΝΑΤΟ, τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Οι ιμπεριαλιστές σκορπούν τη δυστυχία και δολοφονούν για μια ακόμη φορά τους λαούς για τα κέρδη τους. Η δολοφονική εισβολή της Ρωσίας στο έδαφος της Ουκρανίας δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Όσες και όποιες προφάσεις και αν κάθε φορά βρίσκουν, γνωρίζουμε πως η αλήθεια που οδηγεί σε νέες πολεμικές επεμβάσεις είναι ο έλεγχος των πλουτοπαραγωγικών πηγών και των δρόμων μεταφοράς τους, ο αδυσώπητος ανταγωνισμός των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ και Ρωσίας.

Άμεση απεμπλοκή της χώρας μας από τον πόλεμο. Να μη χρησιμοποιηθεί το ελληνικό έδαφος για τα σχέδια τους.

Η κυβέρνηση δυναμώνει την κρατική καταστολή βγάζοντας παράνομη τη μία απεργία μετά την άλλη για να κάμψει τις εργατικές - λαϊκές αντιδράσεις και να περάσει σιωπητήριο στους αγώνες και την ίδια στιγμή δίνει δώρα στους επιχειρηματικούς ομίλους, νέες ευκαιρίες για αμύθητα κέρδη. Χτυπιέται βάναυσα και με πολλούς τρόπους η δυνατότητα οργάνωσης και αντίστασης των εργαζομένων.       Μπαίνουν επιπρόσθετα εμπόδια για την προκήρυξη και οργάνωσης μιας απεργίας από τα συνδικάτα ,που στην ουσία αποτελούν σημαντικό χτύπημα στα συνδικαλιστικά μας δικαιώματα, στον ίδιο το σκοπό της ύπαρξης και της δράσης των συνδικάτων.

Με κριτήριο τα κέρδη, η εντατικοποίηση τσακίζει στους χώρους δουλειάς, με ατέλειωτα ωράρια, με δουλειά-λάστιχο, με τις "ευλογίες" των νόμων όλων των κυβερνήσεων. Με τον κατώτατο μισθό καθηλωμένο κάτω από τα όρια της φτώχειας και με ανύπαρκτες Κλαδικές Συλλογικές Συμβάσεις κανείς εργαζόμενος δεν ξέρει από πού να πιαστεί, τι να πληρώσει, ποια ανάγκη να πρωτοκαλύψει. Η κυβέρνηση πολλαπλασιάζει τα εργαλεία που έχουν οι δημοτικές και περιφερειακές αρχές στα χέρια τους για να διευρύνουν την επιχειρηματική λειτουργία των δήμων. Οι αναπτυξιακοί οργανισμοί φυτρώνουν σαν τα μανιτάρια, οι ιδιωτικοποιήσεις επεκτείνονται, δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι δουλεύουν με ελαστικές σχέσεις εργασίας και μειωμένα δικαιώματα.

Παλεύουμε για να ανοίξουμε ένα νέο δρόμο στην ελληνική κοινωνία. Που στο κέντρο θα είναι τα συμφέροντα των εργαζόμενων όχι το κέρδος των καπιταλιστών. Χωρίς παλιά και νέα μνημόνια και χρέος. Παλεύουμε για τα σύγχρονα δικαιώματα και τις ανάγκες μας.

Παλεύουμε  για την απελευθέρωση της εργατικής τάξης από τα δεσμά της εκμετάλλευσης. Δεν πρέπει να αποδεχθούμε το μέλλον που σχεδιάζουν για εμάς χωρίς εμάς! Τώρα είναι η ώρα να οργανώσουμε την πάλη για την υπεράσπιση της υγείας και των δικαιωμάτων μας, για τον απεργιακό και αγωνιστικό εορτασμό της πρωτομαγιάς. Διεκδικούμε:
 
Καμιά αύξηση χρόνου δουλειάς. Κάτω τα χέρια από το 8ωρο! Όχι στην «ευέλικτη απασχόληση». Όχι στην ζωή λάστιχο. Σταθερή και ασφαλισμένη δουλειά για όλους. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες των δήμων.
  • Καμία απόλυση εργαζόμενου. Καμία ιδιωτικοποίηση υπηρεσίας. Όχι στις ατομικές συμβάσεις εργασίας. Πλήρης επαναφορά της ισχύος των ΣΣΕ. 
  • Μέτρα ενάντια στην ακρίβεια. Κάτω τα χέρια από τους αγώνες και τα σωματεία.
Τιμούμε την Εργατική Πρωτομαγιά με νέους αγώνες. Όλοι στις απεργιακές συγκεντρώσεις για την Πρωτομαγιά.