Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2020

Κάλεσμα: Τετάρτη 7/10 στο Εφετείο για να καταδικαστεί η εγκληματική οργάνωση της Χ.Α.

                           
ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΥΡΩΝΑ
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ: ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ Η Χ.Α. – ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΝΑΖΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ


Η δίκη της Χρυσής Αυγής που κατηγορείται ως εγκληματική οργάνωση για τη δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα πριν από 7 χρόνια, για τις επιθέσεις στους Αιγύπτιους ψαράδες και στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ από τα τάγματα θανάτου της νεοναζιστικής οργάνωσης έφτασε στο τέλος της την Παρασκευή 4/9/2020. Οι κατηγορίες αποτελούν μόνο ένα μέρος από τη δράση της εγκληματικής συμμορίας, αφού είναι υπεύθυνοι επίσης για τη δολοφονία του Λουκμάν, την επίθεση σε φοιτητές και καθηγήτρια μέσα στον πανεπιστημιακό χώρο και μια σειρά άλλες δολοφονικές επιθέσεις σε πρόσφυγες, μετανάστες, αντιφασίστες, συνδικαλιστές και αγωνιστές των κινημάτων. Η δίκη ολοκληρώθηκε μετά από 5,5 χρόνια και 450 συνεδριάσεις και η ημερομηνία έκδοσης της απόφασης για τη ναζιστική οργάνωση ορίστηκε η 7η Οκτωβρίου 2020 στις 11.00 π.μ. 
 
Το πολιτικό-οικονομικό-κοινωνικό σύστημα, που τρέφει το φασισμό και καλύπτει τις τραμπούκικες εγκληματικές δράσεις της συμμορίας, επιζητά οι φασίστες να πέσουν στα μαλακά. Αλλά, οι ναζιστές δεν είναι αθώοι και η παραδειγματική τιμωρία τους είναι επιβεβλημένη για όλα τα καταγεγραμμένα και μη εγκλήματα της Χ.Α. Είναι επιβεβλημένη για να αποδοθεί δικαιοσύνη, να καταδικαστούν παραδειγματικά και να απονομιμοποιηθούν οι δολοφονικές, εγκληματικές ρατσιστικές ενέργειες και οι σκοταδιστικές, μισαλλόδοξες, ξενοφοβικές αντιλήψεις της. Για να απομονωθούν οι διάφορες φασιστικές ομάδες που ξεφυτρώνουν και όπως και η Χ.Α. συγκροτούν σύγχρονα τάγματα εφόδου για κρυφές και φανερές επιθέσεις.
 
Που στήνουν δήθεν αυθόρμητες συγκεντρώσεις αγανακτισμένων κατοίκων ενάντια σε πρόσφυγες με πυρπόληση δομών και ξενοδοχείων και οργανώνουν κτυπήματα σε δημοσιογράφους που αποκαλύπτουν τις δολοφονικές δράσεις. Για να αποθαρρύνονται οι δολοφονικές δράσεις ενάντια σε αγωνιστές της αριστεράς, σε μετανάστες, σε αντιφασίστες και σε κάθε διαφορετικό άνθρωπο που ξεφεύγει από τα δήθεν πρότυπα της αρίας ή ελληνικής φυλής και των δήθεν ιδεωδών του ελληνοχριστιανικού γένους και πολιτισμού. Απαιτείται το δικαστήριο να αποφασίσει ότι η Χ.Α. είναι εγκληματική οργάνωση και γιατί οργάνωσε τις δολοφονίες και τις επιθέσεις και γιατί ο ναζισμός, ο φασισμός και η ιδεολογία τους μίσους περιλαμβάνει την εξόντωση όσων θεωρούν αντίπαλους.
 
Απαιτείται όχι μόνο για να μην λάβουν αναδρομικά όλη την κρατική χρηματοδότηση ως κόμμα του προηγούμενου κοινοβουλίου, αλλά και γιατί χρειάζεται να μπει ένα τέλος. Να σταματήσει η δράση των άλλων νεοφασιστικών συμμοριών. Να τερματιστεί η στήριξη των ακροδεξιών επιθέσεων από θύλακες στα σώματα ασφαλείας, στο στρατό, από κυκλώματα του κράτους, λέσχες εφέδρων, τον υπόκοσμο και μεγιστάνες. Η ανοχή, η απάθεια και αδιαφορία απέναντι στην εξάπλωση των φασιστικών επιθέσεων και στην ακροδεξιά ρητορική του εθνικισμού, της ξενοφοβίας, του ρατσισμού δεν είναι μόνο οπισθοδρόμηση και σκοταδισμός, είναι καταστροφική. 
 
Η κυβέρνηση και όλα τα στηρίγματα του καπιταλιστικού συστήματος συστηματικά με την πολιτική τους στρώνουν το χαλί για την καλλιέργεια και διάδοση των φασιστικών απόψεων. Ευθύνονται γιατί δημιουργούν ανεργία, εξαθλίωση, φτώχεια, περιθωριοποίηση της κοινωνικής πλειοψηφίας, ένταση των οικονομικών ανισοτήτων και σπρώχνουν σε εμφύλιο των φτωχών. Γιατί προωθούν τον ανταγωνισμό, τη διαφθορά, τον ολοκληρωτισμό.
 
Είναι υπόλογοι γιατί με τη διάδοση των εθνικιστικών ιδεών, τη στοχοποίηση, εξαθλίωση και γκετοποίηση των προσφύγων, τις επιχειρήσεις στον Έβρο και τα νησιά, καλλιεργούν το έδαφος «να σφάζονται οι λαοί για του αφέντη το ψωμί», για να πλουτίζουν οι πολυεθνικές των όπλων, οι τράπεζες, οι κεφαλαιοκράτες. Γιατί συγκαλύπτουν το ακροδεξιό κόμμα του Βελόπουλου που κραυγάζει άναρθρα για νέα Μακρόνησο και Γυάρο, τη δράση άλλων νεοναζιστικών οργανώσεων, το νέο κόμμα του Κασιδιάρη. Γιατί χαϊδεύουν και συνδιοργανώνουν με ακροδεξιές περιφερειακές και τοπικές αρχές φασιστικές συγκεντρώσεις και ρατσιστικές επιθέσεις. Καλούμε σε συμμετοχή στο συλλαλητήριο την Τετάρτη 7/10/2020 στις 10.00 π.μ. έξω από το Εφετείο. Απαιτούμε: 
 
- Το χαρακτηρισμό της Χ.Α. ως εγκληματικής οργάνωσης. 
- Την παραδειγματική τιμωρία των δολοφόνων - Οι Ναζί στη φυλακή. 
- Να σταματήσει κάθε ξενοφοβική-ρατσιστική ρητορεία και η προβολή της από τα ΜΜΕ.