Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2019

Δυσαναπλήρωτη η απώλεια του σύντροφου Γιώργου Γιαννακόπουλου


Έφυγε από τη ζωή χτες Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου ο σύντροφός μας Γιώργος Γιαννακόπουλος. Ο Γιώργος αναμετρήθηκε στη μάχη για τη ζωή αρκετά χρόνια τώρα με δύναμη, θάρρος και επιμονή. Ταλαιπωρήθηκε αλλά δεν το έβαζε κάτω, γιατί ήξερε να παλεύει κόντρα στο θάνατο, όπως ήξερε να παλεύει κόντρα και σε όσα σημαδεύουν άσχημα τις ζωές μας, την εκμετάλλευση, την αδικία.

Γεννήθηκε το 1957 στην Αθήνα και από μικρός πάλεψε για τα πιστεύω του, εντάχτηκε στο κίνημα και στις γραμμές της εκτός των τειχών αριστεράς. Οργανώθηκε στο ΕΚΚΕ τα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης, συνέχισε με τη συμβολή του στην έκδοση του πολιτικού περιοδικού «Αλλά» του ανατρεπτικού χώρου την περίοδο 1990-1997. Σπούδασε στην Φαρμακευτική Σχολή του Πανεπιστήμιου της Αθήνας και δούλεψε σαν φαρμακοποιός.

Συνέβαλλε στη συγκρότηση και παρουσία της αντικαπιταλιστικής αριστεράς και στη γειτονιά του, το Βύρωνα. Ήταν μέλος της Αριστερής Παρέμβασης Βύρωνα από το 1998 και υποψήφιος με τα ψηφοδέλτια της σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις μέχρι σήμερα. Ακόμα και με τα σοβαρά προβλήματα υγείας που τον ταλαιπωρούσαν, δεν παρέλειψε να δίνει το παρόν καθημερινά στο εκλογικό περίπτερο της Αριστερής Παρέμβασης του Μάη του 2019.

Θα τον θυμόμαστε με την πάντα θετική διάθεση, τη δημιουργική συμβολή και το εποικοδομητικό του πνεύμα. Εκφράζουμε τη βαθιά μας λύπη στους οικείους του. Η πολιτική κηδεία του θα γίνει την Πέμπτη 2 Ιανουαρίου στις 2.30 το μεσημέρι στο Α' Νεκροταφείο και την Παρασκευή η σορός του θα μεταφερθεί για καύση στη Ριτσώνα, σύμφωνα με τη θέλησή του.