Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2019

Aνακοίνωση για την επίθεση των ΜΑΤ κατά των φοιτητών. Αλληλεγγύη στους 2 διωκόμενους φοιτητές


Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση της Ν.Δ. για την βάρβαρη καταστολή που εξαπέλυσαν τα ΜΑΤ εναντίον των φοιτητών τη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου ’19. Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στους δύο φοιτητές που συνελήφθησαν και οδηγούνται σε δίκη γιατί συμμετείχαν στη συγκέντρωση των φοιτητικών συλλόγων στην ΑΣΟΕΕ. Τους αποδίδονται -όπως συνηθίζεται από την αστυνομία όταν συλλαμβάνει κόσμο σε διαδηλώσεις- οι κατηγορίες της αντίστασης κατά της αρχής, της εξύβρισης, αλλά και στον ένα «απόπειρα πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης» από ανύπαρκτο πετροπόλεμο και ανύπαρκτη επίθεση με καδρόνια!!

Η βάρβαρη καταστολή αποτελεί το απαραίτητο συμπλήρωμα στα σχέδια της κυβέρνησης της Ν.Δ. για να προχωρήσει πιο γρήγορα τις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις που προωθούσε και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στην εκπαίδευση. Αλλαγές που ενισχύουν τους ταξικούς φραγμούς, πετούν έξω από τις σχολές τους εργαζόμενους και φτωχούς φοιτητές και βάζουν μέσα όλο και πιο βαθιά τις ιδιωτικές εταιρείες. Είναι φυσικό: αυτή η πολιτική που προκαλεί φτώχεια, εξαθλίωση για να εφαρμοστεί θέλει σκληρή καταστολή. Γνωρίζουν πολύ καλά τα κυβερνητικά κόμματα και οι κυβερνήσεις παλιότερες και σημερινές, πως οι ιδιωτικοποιήσεις στην Παιδεία, την Υγεία, στους ελεύθερους δημόσιους χώρους, ή οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, καταστρέφουν την ζωή των πολλών. Και για να υποταχθούν οι πολλοί πρέπει να φοβηθούν, να κατασταλούν, να παραιτηθούν από την διεκδίκηση της ζωής και της αξιοπρέπειας!

Το φοιτητικό κίνημα αποτελεί ελπίδα για την κοινωνία, όταν παλεύει για το δικαίωμα του λαού στη μόρφωση και τη δημόσια δωρεάν παιδεία! Οι φοιτητικοί σύλλογοι έχουν καθήκον να υπερασπίζονται το πανεπιστημιακό άσυλο και να αντιδρούν στην επιχείρηση συκοφάντησης των πανεπιστημιακών χώρων. Οι φοιτητές έχουν δικαίωμα να υπερασπίζουν το ανοιχτό πανεπιστήμιο ενάντια στην απόφαση της Συγκλήτου της ΑΣΟΕΕ, με την οποία έβαλε λουκέτο στη σχολή για μια βδομάδα εμποδίζοντας την πραγματοποίηση γενικής συνέλευσης του φοιτητικού συλλόγου.

Αυτό που τρόμαξε το καθεστώς ήταν ότι αναπτύσσονται αγώνες για το δικαίωμα στη μόρφωση και το άσυλο, που εξαπλώνονται σε όλες τις πόλεις. Αυτό που φόβισε την κυβέρνηση και τους κρατικούς μηχανισμούς ήταν η είσοδος των φοιτητών και η υπεράσπιση της ανοιχτής ΑΣΟΕΕ. Η βάρβαρη επίθεση των ΜΑΤ στους φοιτητές μέσα στην ΑΣΟΕΕ, ήθελαν να εξελιχτεί σε πογκρόμ χωρίς μάρτυρες και για αυτό συνοδεύτηκε και από επίσης βάρβαρη επίθεση στους συγκεντρωμένους απέξω αλληλέγγυους φοιτητές άλλων σχολών και σε δημοσιογράφους.

Για αυτό και προχώρησαν στη σύλληψη του ενός φοιτητή και στην απαγωγή/σύλληψη του άλλου φοιτητή έξω από το σπίτι του! Απαγορεύοντάς του μάλιστα επί 13 ώρες, την επικοινωνία του με δικηγόρο! Η επίδειξη βίας και πυγμής δεν μας τρομοκρατεί. Φανερώνει την αδυναμία και το δικό τους φόβο μπροστά στην άνοδο των αγώνων της νεολαίας και του λαού. Το «δόγμα του νόμου και της τάξης» δεν θα επιβληθεί.

Απαιτούμε την απόσυρση όλων των κατηγοριών, την άμεση παύση κάθε δίωξης και την αθώωση των 2 φοιτητών που συνελήφθησαν γιατί συμμετείχαν τη Δευτέρα 11/11/2019 στη συγκέντρωση των φοιτητικών συλλόγων έξω από την ΑΣΟΕΕ.

Καλούμε σε συμμετοχή όλων, στην φετινή συγκέντρωση και πορεία του Πολυτεχνείου, Κυριακή 17 Νεμβρίου!