Ο Ευτύχης Μπιτσάκης δεν έχει ανάγκη από ιδιαίτερες συστάσεις. Εδώ και δεκαετίες συμβάλλει στην επιστημονική τεκμηρίωση του υλισμού, στην σύζευξη φιλοσοφίας και πολιτικής με τρόπο γόνιμο για την ταξική και κοινωνική χειραφέτηση! Σημαντικά ερωτήματα όπως "Τι είναι η φιλοσοφία;", ή/και "είναι η υλιστική/διαλεκτική μέθοδος και τρόπος σκέψης αποτελεσματικό εργαλείο στην κοινωνική/ταξική χειραφέτηση και γιατί;", αποτέλεσαν και αποτελούν τα βασικά πεδία όπου ο Ευτύχης Μπιτσάκης συμβάλλει στην απάντησή τους. Έτσι πχ, το βιβλίο με τίτλο "Τι είναι φιλοσοφία", μας εισάγει στον κόσμο των ιδεών και στον υλιστικό/διαλεκτικό τρόπο σκέψης και δράσης.
Στην εποχή μας, εποχή όπου μέσω των καθεστωτικών ΜΜΕ γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια να κυριαρχήσει η άγνοια, οι θρησκευτικές προκαταλήψεις και ο σκοταδισμός, το έργο του Ευτύχη Μπιτσάκη συμβάλλει στην αλήθεια μέσω της τεκμηρίωσης μιας υλιστικής προσέγγισης για την ύλη και το πνεύμα. Και αυτό διότι, η σχέση ύλης και πνεύματος αποτελεί ένα πανάρχαιο ερώτημα για τον άνθρωπο: Η συνείδηση του πεπερασμένου της ύπαρξής του -είναι το μοναδικό ον στη φύση που έχει συνείδηση του πεπερασμένου του- , η ανάγκη του να εξηγήσει τον κόσμο και η ανάγκη νοηματοδότησης αυτού, αποτέλεσαν τις αιτίες γέννησης της φιλοσοφίας και των δύο κύριων ρευμάτων της του υλισμού και του ιδεαλισμού, αλλά και των θρησκειών.
Επίσης, ο Ευτύχης Μπιτσάκης συμβάλλει στην επιστημονική τεκμηρίωση κρίσιμων θεμάτων για την επιβίωση της ανθρωπότητας, όπως είναι λ.χ., η σχέση ανθρώπινης φύσης και κομμουνισμού. Ερωτήματα όπως "είναι συμβατή η ανθρώπινη φύση με μια κομμουνιστική κοινωνία;", ενδιαφέρουν πολύ κόσμο που αναζητά σοβαρές και όχι επιπόλαιες απαντήσεις όταν μάλιστα έχουν μεσολαβήσει ο εκφυλισμός και η κατάρρευση των χωρών του λεγόμενου υπαρκτού σοσιαλισμού. Ποιά είναι λοιπόν, η αποτίμηση του κοινωνικού/πολιτικού συστήματος των χωρών του ονομαζόμενου υπαρκτού σοσιαλισμού; Οι χώρες αυτές κινούνταν προς τον σοσιαλισμό/κομμουνισμό, ή μήπως η πορεία προς μια κοινωνία χωρίς κοινωνικές τάξεις και κράτος ακυρώθηκε αναδεικνύοντας μία νέα άρχουσα τάξη; Ποιές κατακτήσεις αυτών των χωρών κρατάμε και τι πετάμε;
Τέλος, αναφέρουμε ένα ακόμα σημαντικό ερώτημα/πεδίο με μεγάλη σπουδαιότητα: Ρήξη ή ενσωμάτωση; Και πως η ρήξη δεν θα εκφυλίζεται σε περιθωριοποίηση; Σε αυτά τα σημαντικά ερωτήματα που απασχολούν πάρα πολύ κόσμο που θέλει και αγωνίζεται για την ταξική και κοινωνική απελευθέρωση/χειραφέτηση από τα δεσμά της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης -αλλά και κάθε εκμετάλλευσης- ο Ευτύχης Μπιτσάκης συνέβαλε με το βιβλίο του "Ρήξη ή ενσωμάτωση". Το βιβλίο αυτό γράφτηκε με αφορμή την πολιτική που οδήγησε στις δύο συγκυβερνήσεις του ΚΚΕ και του ενιαίου ΣΥΝασπισμού με ΝΔ και με ΠΑΣΟΚ/ΝΔ το 1989. Είναι και σήμερα επίκαιρο; Αν κρίνουμε από την εμπειρία του ΣΥΡΙΖΑ, είναι!
Σας καλούμε λοιπόν, να συμμετάσχετε στην εκδήλωση τιμής (προβολή ντοκιμαντέρ και συζήτηση) στον Ευτύχη Μπιτσάκη και το έργο του, την οποία θα πραγματοποιήσουμε αυτή την Δευτέρα 21 Οκτωβρίου, στις 7μμ., στο δημοτικό κινηματογράφο "Λουΐζα"!