Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2019

Παρασκευή 4 & Σάββατο 5 Οκτωβρίου - 5ο πολιτικό πολιτιστικό ΦΕΣΤΙΒΑΛ στα ΝΟΤΙΑ!


Οι αριστερές/αντικαπιταλιστικές κινήσεις ΜΑΧόμενη Ηλιούπολη, Αριστερή Πρωτοβουλία Γλυφάδας - με την αριστερά της ρήξης & της ανατροπής και η Εκτός Πλάνου - Αντικαπιταλιστική Κίνηση Ελληνικού Αργυρούπολης σας προσκαλούν στο 5ο πολιτικό - πολιτιστικό φεστιβάλ στα νότια, που θα γίνει στο πάρκο Αγ Νικολάου (Τουμπάζη & Αχ Παράσχου) στην Ηλιούπολη, 4 & 5 Οκτώβρη.

ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4/10
16:00-19:00 1η μέρα Αντιφασιστικό 3on3 τουρνουά basket
19:00 ΕΚΔΗΛΩΣΗ - ΣΥΖΗΤΗΣΗ
"Οι ανάγκες μας πάνω απ τις επενδύσεις και τους δείκτες ανάπτυξης"
(ο κομβικός ρόλος του πρώην αεροδρομίου)
22:00 HIP HOP LIVE
Αόρατος Εχθρός
Νεκροί από Κούνια
Radical Breaks

ΣΑΒΒΑΤΟ 5/10
16:00-19:00 2η μέρα Αντιφασιστικό 3on3 τουρνουά basket
19:00 ΕΚΔΗΛΩΣΗ - ΣΥΖΗΤΗΣΗ
"ΜΜΕ παραμορφωτικός καθρέφτης"
(εμπορευματοποίηση,αποκλεισμοί,λογοκρισία)
22:00 ΛΑΙΚΟ-ΡΕΜΠΕΤΙΚΟ ΓΛΕΝΤΙ
Άρης Μάθεσης (μπουζούκι)
Φωτεινή Ρεντζή (κιθάρα)
Αφροδίτη Μπόμπορα (ακορντεόν)

και τις δύο μέρες του φεστιβάλ θα λειτουργεί ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΤΕΚΙ για τους μικρούς μας φίλους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΛΕΣΜΑΤΟΣ

Κανονικότητα ακούμε και κανονικότητα δε βλέπουμε. Δεν υπάρχει καμία επιστροφή σε καλύτερες μέρες. Η κανονικότητά τους δεν έχει ούτε τυράκια. Καμία παροχή, κανένα κοινωνικό κράτος,καμία ελάφρυνση.Μόνο παραπέρα κτύπημα των συλλογικών συμβάσεων και του απεργιακού δικαιώματος, ένταση της καταστολής και της κρατικής βίας, με την κατάργηση του ασύλου, την αστυνομοκρατία στο κέντρο, τα πογκρόμ στους πρόσφυγες….Και βέβαια δωράκια στο κεφάλαιο, όπως οι φοροελαφρύνσεις και το «ελευθέρας» για τους «επενδυτές» παντού και στο Ελληνικό. Αυτά είναι τα πρώτα επιτεύγματα της ΝΔ.

Όλο και περισσότεροι βλέπουν ότι οι στόχοι που έχει βάλει η νέα κυβέρνηση για ανάπτυξη είναι ανέφικτοι. Αντί για φοροελαφρύνσειςθα έχουμε νέα αντεργατική- αντιλαϊκή επιδρομή. Η πολιτική σταθερότητα που δεσπόζει σήμερα είναι κάλπικη, έχει σαθρά θεμέλια και δε θα αντέξει όσο κι αν εργάζονται για αυτό όχι μόνο τα αστικά κόμματα αλλά και οι τοπικές διοικήσεις.

Ειδικά στα νότια δεν έχουμε καμία αυταπάτη για το ρόλο που θέλουν να παίξουνοι δημοτικές αρχές. Δε διαχειρίζονται απλώς μια δύσκολη πραγματικότητα. Παίζουν κομβικό ρόλο στην νέα επίθεση, στις ιδιωτικοποιήσεις, στις ελαστικές εργασιακές σχέσεις, στη διάλυση της κοινωνικής μέριμνας, στην εφαρμογή ιδιωτικοοικονομικών κριτηρίων, στην περιστολή δημοκρατικών δικαιωμάτων. Το «είμαστε ανεξάρτητοι, νοιαζόμαστε μόνο για το καλό της πόλης» είναι ουσιαστική στήριξη της κυρίαρχης πολιτικής, σημαίνει πολύ απλά ότι θα προωθήσουν με ζήλο στο τοπικό επίπεδο τις κεντρικές κατευθύνσεις που βάζουν κυβέρνηση-ΕΕ- κεφάλαιο.

Δεν ψαρώνουμε από τα πολύ υψηλά ποσοστά των δημοτικών αρχών. Αυτά είναι αποτέλεσμα των πολύ χαμηλών προσδοκιών που υπάρχουν συνολικά στην κοινωνία, κυρίως με ευθύνη της προηγούμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Πολλοί σκέφτηκαν ότι αφού τίποτα δε μπορεί να αλλάξει, ας διαλέξουμε κάποιον που να κάνει δυο πράγματα για την καθημερινότητα. Πόσο όμως μπορεί να πέσει ο πήχης, πόσο ακόμα θα συμβιβαστούμε με την κοινωνική εξαθλίωση; Το υπάρχον πλαίσιο με τον Κλεισθένη, τα ΕΣΠΑ και την ανταποδοτικότητα δεν αφήνει κανένα περιθώριο για την άσκηση φιλολαϊκής διαχείρισης. Τα«ένα-δυο πράγματα» που θα κάνουν θα είναι τελικά συμβολή στη συνολική επίθεση που δέχονται οι ανάγκες και τα δικαιώματά μας.

Ανήκουμε σε εκείνη την Αριστερά που τίμια βλέπει τις αδυναμίες της αλλά σήμερα δεν ντρέπεται. Ακριβώς επειδή δεν πίστεψε ποτέ σε εύκολες κοινοβουλευτικές συνταγές, μπορεί να διεκδικήσει σημαντικό ρόλο στους σύγχρονους κοινωνικούς αγώνες. Με νέο θάρρος μιλάμε για την δημοκρατία των από κάτω, για τα κινήματα που θα δένουν το ειδικό με το συνολικό, το τοπικό με το κεντρικό, για τους μαχητικούς αγώνες που όχι μόνο βάζουν αντιστάσεις αλλά θα επιβάλουν τα λαϊκά συμφέροντα.

Με αυτές τις σκέψεις σας καλούμε στο φεστιβάλ μας. Όχι μόνο για να χαλαρώσουμε και να ξεσκάσουμε αλλά για να δυναμώσουμε και να σχεδιάσουμε τις επόμενες μάχες.Να συζητήσουμε, να προβληματιστούμε, να τραγουδήσουμε, να χορέψουμε, να παίξουμε, να διασκεδάσουμε, να φάμε και να πιούμε… συλλογικά και με την τρέλα των ανθρώπων που πιστεύουν ότι θα αλλάξουν τον κόσμο.