Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019

Η ζωή κερδίζεται με ενότητα, αγώνα και διεκδίκηση!


Πάλι γεμίζουν οι κολώνες στους δρόμους με χαμογελαστούς υποψηφίους, που την επόμενη μέρα μετά τις εκλογές θα ξεθωριάσουν. Πάλι θα μας πουν ωραία λόγια, υποσχέσεις, θα και θα και θα, που την επόμενη μέρα μετά τις εκλογές θα τα ξεχάσουν.

Και εμείς οι δημότες, οι κάτοικοι του Βύρωνα, πάλι θα κατηγορούμε -και δικαίως- τη νέα δημοτική αρχή, για αυτά που υποσχέθηκε και δεν έκανε. Αλλά χωρίς την δική μας ενεργοποίηση δεν έγινε και δεν θα γίνει καλύτερη η καθημερινότητα. Εάν περιμένουμε από συνδυασμούς που αποδέχονται τα μνημόνια, που αποδέχονται την καπιταλιστική βαρβαρότητα και την εξαθλίωση και απλά, θέλουν τους κάνουν ένα βαψιματάκι για να μην πολυφαίνονται, δεν θα γίνει ποτέ τίποτα. Η ζωή κερδίζεται με ενότητα, αγώνα, διεκδίκηση και ανατροπή:

-- Χωρίς τα χαράτσια και τα υπέρογκα δημοτικά τέλη για τα λαϊκά νοικοκυριά.
-- Με δωρεάν παιδικούς σταθμούς, χώρους πολιτιστικής δημιουργίας και αθλητικές υποδομές. Χωρίς ελλείψεις σε σχολεία, νηπιαγωγεία και παιδικούς σταθμούς.
-- Χωρίς λειψή καθαριότητα.
-- Με δομές πρόνοιας για όσους τις έχουν ανάγκη, με φροντίδα για τα γηρατειά, τους ανήμπορους, τους άπορους.
-- Με ελεύθερους φροντισμένους δημόσιους χώρους, προσβάσιμους για όλους τους κατοίκους
-- Προστασία του Υμηττού από τα συμφέροντα που τον λεηλατούν.
-- Για γειτονιές αλληλεγγύης στο Βύρωνα της προσφυγιάς και της αντίστασης στο φασισμό, ανοιχτές σε κάθε άνθρωπο ανεξάρτητα από φυλή, φύλο, χρώμα, θρησκεία, ηλικία, γλώσσα, καταγωγή.
-- Με σεβασμό και ανάδειξη της ιστορίας του συνοικισμού μας.