Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019

Ανακοίνωση ΑΡ.ΠΑ. - Μια συναγωνιστική απάντηση, σχετικά με ένα κείμενο και μια συνάντηση


Πριν λίγες μέρες, κυκλοφόρησε το ιδρυτικό κείμενο της Ριζοσπαστικής Ενωτικής Κίνησης Βύρωνα (ΡΕΚΒ) και ταυτόχρονα μας ζητήθηκε συνάντηση με σκοπό εκλογική συνεργασία στις δημοτικές εκλογές.

Όσον αφορά την κριτική που μας γίνεται στο κείμενο της ΡΕΚΒ δεν βλέπουμε λόγο σχολιασμού, γιατί οι κάτοικοι του Βύρωνα ξέρουν καλά τι κάνουμε και ποιοι είμαστε. Όσον αφορά την εκλογική συνεργασία, τοποθετηθήκαμε με βάση τις αρχές και τις αποφάσεις μας. Ως Αριστερή Παρέμβαση Πολιτών Βύρωνα, αποδεικνύουμε εδώ και 24 χρόνια καθημερινά, ότι:

- Προωθούμε μια ριζοσπαστική αριστερή λογική, απέναντι στις διαχρονικά αντιλαϊκές επιλογές των δημοτικών αρχών, των κυβερνήσεων και του κεντρικού κράτους.

- Επιδιώκουμε την ενότητα στον καθημερινό αγώνα. Όλα τα χρόνια της ύπαρξής μας, αγωνιζόμαστε εντός και εκτός δημοτικού συμβουλίου για να υπερασπίσουμε τα λαϊκά συμφέροντα, με στόχο την συλλογικοποίηση των αντιστάσεων των κατοίκων του δήμου μας, ώστε να πάρουν την υπόθεση του αγώνα στα χέρια τους. Παράλληλα, προσπαθούμε να συνδέσουμε τις διεκδικήσεις με ένα άλλο στρατηγικό όραμα για την ταξική και κοινωνική χειραφέτηση.

- Λειτουργούμε δημοκρατικά, με τις συνελεύσεις των μελών μας στην βάση των φυσικών προσώπων. Συγκροτούμαστε από ανένταχτους και οργανωμένους σε πολιτικές οργανώσεις. Οι εκπρόσωποί μας μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο δεσμεύονται από τις συλλογικές μας αποφάσεις. Δεν προκρίνουμε προεκλογικές συγκολλήσεις που η ζωή έχει αποδείξει, ότι μπορούν να διαλυθούν την επόμενη μέρα.

Όσους συναγωνιστές δηλώνουν ότι συμφωνούν με τις θέσεις μας, τους θέλουμε στην ΑΡ.ΠΑ., όχι μόνο για τις εκλογές αλλά κυρίως μετά, ως ισότιμα μέλη με τα ίδια δικαιώματα και υποχρεώσεις. Αυτό ισχύει και για τους συναγωνιστές της Ριζοσπαστικής Ενωτικής Κίνησης. Η πολυδιάσπαση και ο κατακερματισμός των δυνάμεων δεν βοηθά την υπεράσπιση των λαϊκών αναγκών και την ενωτική δράση της ανυπότακτης αριστεράς.

Καλούμε τους συναγωνιστές της Ριζοσπαστικής Ενωτικής Κίνησης, εφόσον και αν για τους δικούς τους λόγους επιμένουν σε ξεχωριστή κίνηση, να βρεθούμε μαζί στο ίδιο μετερίζι των αγώνων πριν και μετά τις εκλογές. Σε κάθε περίπτωση εμείς επιδιώκουμε την κοινή δράση στα κινήματα και την κοινή στάση/συνεργασίες σε όλα τα κρίσιμα προβλήματα.

Επιμένουμε ενωτικά και ανατρεπτικά, ενάντια στη συνδιαχείριση με τους εκπροσώπους του αστικού πολιτικού συστήματος. Θέλουμε μια αντισυστημική αριστερά που να παρεμβαίνει και στο δημοτικό συμβούλιο και στα κινήματα. Δυναμώνουμε τη φωνή των λαϊκών απαιτήσεων μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο.

Καλούμε όλους/ες να στηρίξουν τον όμορφο αλλά και δύσκολο δρόμο της συλλογικής πάλης και της οργάνωσης της δράσης, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζεται από τις εκάστοτε Κυβερνήσεις, ΕΕ, Δημοτικές αρχές. Στις ερχόμενες εκλογές να μη δώσουμε σε κανέναν το δικαίωμα να μιλάει εξ' ονόματός μας και να εφαρμόζει αντεργατικά μέτρα.

27/3/2019