Σάββατο 4 Μαρτίου 2017

ΑΡ.ΠΑ.: Κλείσιμο του α' κύκλου εκδηλώσεων

Mε ενδιαφέρουσες εισηγήσεις και πλούσια συζήτηση πραγματοποιήθηκε η τελευταία εκδήλωση του α' κύκλου που είχαμε σχεδιάσει. Το θέμα της χτεσινής συζήτησης, ήταν "Κράτος, τοπική εξουσία, κινήματα".

Συνοψίζοντας μπορούμε να πούμε, πως ορισμένα χαρακτηριστικά του α' κύκλου εκδηλώσεων (προβολών και συζητήσεων), ήταν τα εξής: α. Οι καλές εισηγήσεις, β. η συμμετοχή ενός κόσμου που αγωνιά και που αναζητεί πιο πειστικές ερωτήσεις σε θέματα που απασχολούν τους ταξικά και κοινωνικά καταπιεσμένους. Και όλα αυτά, στο φόντο της κρίσης αλλά και αναδιάρθρωσης του ελληνικού και παγκόσμιου καπιταλισμού, ο οποίος μας υπόσχεται ακόμα χειρότερες μέρες σε ακόμα πιο καταπιεστικές/εξαθλιωτικές κοινωνικές συνθήκες.

Πεδία όπως, η ξεφτίλα των σημερινών εργασιακών σχέσεων που εφαρμόζουν το ελληνικό κεφάλαιο/κράτος και η Ε.Ε. με στόχο να μας κάνουν δούλους, οι έμφυλες σχέσεις, η πολυεπίπεδη ανάπτυξη του κράτους (κεντρικό και τοπικό) σε βάρος των καταπιεσμένων κλπ, είναι καταστάσεις που τις βιώνουμε κάθε μέρα. Και σε αυτά τα πεδία χρειαζόμαστε πιο πειστικές απαντήσεις σε μια χειραφετητική κατεύθυνση!

 Πολύ σύντομα θα ακολουθήσει ο β' κύκλος εκδηλώσεων (προβολών και συζητήσεων). Αναμείνατε!