Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΙΜΟΡΡΟΠΟ ΤΗΣ ΧΡ. ΣΜΥΡΝΗΣ


Κείμενο υπογραφών δημοσιοποίησαν κάτοικοι του Βύρωνα που καταλογίζουν ευθύνες την προηγούμενη και στη νέα δημοτική αρχή και ζητούν μέτρα για το ετοιμόροπο ακίνητο της οδ. Χρυσ. Σμύρνης.
Προς :

Τον Δήμαρχο Βύρωνα

Την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Βύρωνα

Τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Βύρωνα

Τις Δημοτικές Παρατάξεις Δήμου Βύρωνα

Αστυνομικό Τμήμα Βύρωνα

 
Κυρίες και Κύριοι.                       

                             Φέρνουμε σε γνώση σας ότι η περίφραξη, η οποία έγινε το 2014 στα πεζοδρόμια του ακινήτου, που περιλαμβάνεται μεταξύ των δρόμων Χρ.Σμύρνης και Π. Τσαλδάρη και επί πολλούς  μήνες έθετε σε άμεσο κίνδυνο την ζωή και την ασφάλεια των διερχομένων, ήταν παράνομη και πραγματοποιήθηκε από την τεχνική υπηρεσία του Δήμου με επικεφαλής τον διευθυντή της κ. Βαλλιανάτο. Η υπηρεσία ενεργούσε με τις εντολές και την καθοδήγηση του τότε αντιδημάρχου Ζούμπου καθώς και του  πρώην δημάρχου Βύρωνα  Ν. Χαρδαλιά. Κατά την άποψή τους ο Δήμος αποτελούσε ιδιοκτησία τους.
Οι παρανομίες αυτές συντελέστηκαν για να αποφύγει ο εργολάβος- ιδιοκτήτης του προσφυγικού ακινήτου, να συμμορφωθεί με τις νόμιμες υποχρεώσεις του. Πέραν των παρανομιών που διαπράχτηκαν, οι δράστες χρησιμοποίησαν την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, την οποία πληρώνει ο λαός από το υστέρημά του, για να απαλλάξουν τον εργολάβο-ιδιοκτήτη Καραγιάννη, από τις απαιτούμενες δαπάνες περίφραξης!....Τι τους νοιάζει αυτούς! Την δημοτική αρχή Χαρδαλιά, δεν την ενδιέφερε αν οι παραβιάσεις της, έθεταν σε κίνδυνο τη ζωή των παιδιών, των ηλικιωμένων, των πατεράδων ή των μανάδων μας, αρκεί η εξουσία τους να είναι χρήσιμη στο γνωστό καθεστώς διαπλοκής …..
Αν και οι παρανομίες αυτές της δημοτικής αρχής Χαρδαλιά ήταν και είναι σε γνώση του Δημάρχου κ. Κατωπόδη και του σημερινού υπεύθυνου αντιδημάρχου κ. Μιχάλη Καραγιάννη, ωστόσο δεν υπήρξε μέχρι σήμερα, από την πλευρά τους, καμιά δημόσια καταγγελία αυτού του σκανδάλου, Χαρδαλιά και Ζούμπου, αλλά και κανένας πειθαρχικός και διοικητικός έλεγχος της διεύθυνσης των τεχνικών υπηρεσιών, η οποία εκτελώντας εντολές συμμετείχε στην διάπραξη παράνομων πράξεων για να υπηρετηθούν οι άνομες επιδιώξεις της δημοτικής αρχής και του εργολάβου-ιδιοκτήτη του ακινήτου. «Άφωνοι» έμειναν επίσης, μέχρι σήμερα, και οι ηγέτες των συντηρητικών δημοτικών παρατάξεων κ. Γώγος και κ. Μπαντής, οι οποίοι υπηρέτησαν την αντιλαϊκή πολιτική του γνωστού καθεστώτος Χαρδαλιά!...
 Υπό το φώς των δημόσιων καταγγελιών, στην αρχή από τους «Πολίτες του Βύρωνα» ( Μάης 2015) και αργότερα με το μάζεμα υπογραφών με πρωτοβουλία Δ. Σουλιώτη από κατοίκους του Βύρωνα, οι οποίοι κατάγγειλαν επίσης την παράνομη περίφραξη και τους κινδύνους, που απορρέουν από το ετοιμόρροπο της παλιάς αυτής προσφυγικής κατοικίας, έγινε τελικά δυνατή η διάνοιξη των επίμαχων πεζοδρομίων για την ασφαλή διέλευση των πεζών, χωρίς όμως να υπάρξει συνολική αντιμετώπιση των προβλημάτων, τα οποία θέτει τόσο ο κίνδυνος  κατάρρευσης της προσφυγικής κατοικίας όσο και της ίδιας της διάνοιξης της διάβασης, η οποία ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΧΕΙΡΗ, δεν προφυλάσσει από τον ενδεχόμενο κίνδυνο κατάρρευσης και δεν έγινε σύμφωνα με όσα προβλέπονται από το κανονιστικό πλαίσιο!
Η Δημοτικά Αρχή υποχρεώθηκε να προχωρήσει στην αποκατάσταση της ελεύθερης προσπέλασης των πεζοδρομίων, μετά τις γιορτές, έπειτα από τις καταγγελίες της Κίνησης «Πολίτες του Βύρωνα» και κάτω από τα συνεχή  διαβήματα και διαμαρτυρίες του Δ. Σουλιώτη στον αντιδήμαρχο κ. Μ. Καραγιάννη καθώς  και τα σχετικά διαβήματα από τον ίδιο στην αστυνομική αρχή Βύρωνα, που συνοδεύτηκαν με δημόσιες αναφορές-και καταγγελίες στο αρμόδιο υπουργείο και στον αρχηγό της Ελληνικής αστυνομίας.

 Εμείς που υπογράφουμε αυτή την αναφορά υπογραμμίζουμε ότι η διάνοιξη των επίμαχων πεζοδρομίων δεν μπορεί να προστατεύσει ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ τους διερχόμενους από μια ενδεχόμενη κατάρρευση της κατοικίας και επισημαίνουμε τις ευθύνες της δημοτικής αρχής από τις παραλείψεις και τις αντιφάσεις της πολιτικής της. Καταγγέλλουμε ότι η διάνοιξη δεν έγινε σύμφωνα με τις πρόνοιες και τις επιταγές του νόμου και ότι αυτό είναι σε γνώση της δημοτικής αρχής. Ότι η διάνοιξη έπρεπε να γίνει από τον ιδιοκτήτη και με δαπάνες του, πράγμα που δεν έγινε και ζητούμε να γίνει τώρα με καταλογισμό των νόμιμων δαπανών στους ιδιοκτήτες του ακινήτου.
Ο αντιδήμαρχος της τεχνικής υπηρεσίας αλλά και ο Δήμαρχος Βύρωνα δρώντας σε μια κλίμακα αντιδημοκρατικής πολιτικής, που δεν σέβεται τα δικαιώματα των πολιτών, απόφυγαν να πάρουν τα αναγκαία μέτρα ώστε να υποχρεωθούν οι ιδιοκτήτες να κατασκευάσουν την προσπέλαση των πεζών σύμφωνα με όσα προβλέπονται από τον νόμο και ταυτόχρονα να πάρουνε όλα τα λοιπά αναγκαία μέτρα ώστε να εφαρμοσθεί η νομιμότητα και να εξασφαλισθεί η ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ προστασία της σωματικής  ακεραιότητας  και της ζωής των διερχομένων, από κάθε απειλή, που θα μπορούσε να προκληθεί από μια ενδεχόμενη κατάρρευση του ακινήτου  καθώς η κατοικία, σύμφωνα και με έγγραφο του ίδιου του αρμόδιου αντιδημάρχου Καραγιάννη,  «πρέπει να κατεδαφιστεί  γιατί είναι  ετοιμόρροπη»!
Ζητάμε  να ενημερωθεί το δημοτικό Συμβούλιο και ο λαός του Βύρωνα: Αν τα διοικητικά πρόστιμα τα οποία ανακοινώθηκαν ότι έχουν επιβληθεί, έχουν ήδη κοινοποιηθεί στους παραβάτες. Πότε κοινοποιήθηκαν; Ποιο είναι το ύψος των προστίμων; Εάν δεν πληρωθούν τα πρόστιμα, ποια μέτρα θα πάρει η δημοτική αρχή για την καταβολή τους και πότε. Ποια άλλα κατασταλτικά μέτρα προβλέπονται από τον νόμο, που δεν επιβλήθηκαν από τον Δήμο και γιατί. Γιατί ο Δήμος δεν πήρε ΑΜΕΣΑ όλα τα κατάλληλα μέτρα για να υποχρεωθούν οι ιδιοκτήτες στην κατεδάφιση του επικίνδυνου ακινήτου, όπως επίσημα ομολογεί η ανακοίνωση του ίδιου αρμόδιου αντιδημάρχου Μ. Καραγιάννη. Εάν ο Δήμος, όπως έχει άλλωστε καθήκον,  ειδοποίησε την αστυνομική αρχή και την αρμόδια πολεοδομία για την επικίνδυνη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και την λήψη των αναγκαίων μέτρων, τα οποία προβλέπονται από τον νόμο.       
Παρακαλούμε να έρθει για συζήτηση το όλο θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, να κατατεθούν στο φάκελο όλα τα αναγκαία έγγραφα. Επίσης παρακαλούμε την Πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Βασιλική Σάρολα να μη βραδύνει η συζήτηση του θέματος και το προεδρείο να συμβάλλει ώστε η κατάθεση των εγγράφων στο φάκελο να είναι πλήρης και έγκαιρη.
Με τιμή
Οι υπογράφοντες
1.    Αρβανιτάκη Αθανασία, Ιθώμης 5

2.    Αυγέρης Θ. Καλλιπόλεως 88

3.    Βαξεβάνης Δημήτριος, Αρρύβου 39

4.    Βρούτσης Νικόλαος, Νικηφορίδη 16-18

5.    Γκούζου Μαρία, Παν. Τσαλδάρη 64-66

6.    Δοκιμάκη Χρύσα, Κανάρη 26

7.    Δουβίκα Αλεξάνδρα, Αρρύβου 70

8.    Καμπουράκης Σταμάτης, Αϊδινίου 17

9.    Κακούρης Χρήστος, Αναλήψεως 23

10.Κιώσης Θεοφάνης, Μεταμορφώσεως 2

11.Κόλα Βαλεντίνα, Κόνωνος 97-99

12.Κόλε Μαριάνθη, Σιβρησαρίου 14-18

13.Κονιδάρη Στέλλα, 6943.997180

14.Κουλογεωργίου Μαρίνα, 6978 - 047950

15.Κωτσάκη Μαρία, Ιονίων Νήσων 19-21

16.Μανδραγώνης Θανάσης, Δήλου 4

17.Μανωλαράκη Μαρία, Κανάρη 22

18.Μαστροπέτρου Αγγελική, Σωκίων 16

19.Μουμουτζή Νότα, Σιπύλου 5

20.Μπουρνή Διονυσία, Μερκουριάδη 2

21.Λυκιαρδοπούλου Χρυσάνα, Δαμάρεως 161

22.Λυμπεροπούλου Παναγιώτα, Αδ. Κοραή 64

23.Παλούμπη Μαρία Κερασούντος 6

24.Παπαγεωργίου Μαρία, Κυδωνιών 14

25.Πατρινού Νέλλη, Αλατσατών 17

26.Πετράκη Ελένη, Βυζαντίου 46 

27.Ραβασόπουλος Μιχαήλ Πετράκης, Βυζαντίου 46

28.Σουλιώτη Αναστασία Ελλησπόντου 12

29.Σουλιώτης Δημήτρης Ελλησπόντου 12

30.Ταμπαξή Άννα, Αρρύβου 39

31.Τζάφα Μανιόλα, Βρυούλων 16

32.Τσαφαρά Θάλεια, Ελλησπόνου12

33.Χριστοφή Ασημίνα, Σαράφη 46

34.Χιώτη Μίνα, Λεωφόρος Καρέας 51


Υπεύθυνος για την αυθεντικότητα του κειμένου και την επικοινωνία:

Δ. Σουλιώτης, Ελλησπόντου 12 ΤΚ 162 32, Βύρωνας 

ΤΗΛ. 210-7628.209 + 6977 7747431