Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 30/9/2014

Στη συγκέντρωστη των εργαζόμενων παραβρέθηκε και εκπρόσωπος της Αριστερής Παρέμβασης Πολιτών Βύρωνα. Παρακάτω το σχετικό δελτίο τύπου του Σωματείου Εργαζομένων του δήμου.
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  
ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ                                    
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 Συγκέντρωση έξω από το Δημαρχείο του Δήμου Βύρωνα πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι  στα πλαίσια της ημέρας δράσης που οργάνωσαν τα σωματεία και η ΠΟΕ ΟΤΑ στους Δήμους όλης της χώρας.
Στους συγκεντρωμένους μίλησε ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων όπου κατήγγειλε τη βάρβαρη πολιτική της συγκυβέρνησης και των μνημονίων. Αναφέρθηκε στον οικονομικό κοινωνικό πόλεμο που έχουν κηρύξει σε βάρος του λαού και των εργαζομένων, αξιοποιώντας την κρίση προς όφελος των τραπεζιτών και του μεγάλου κεφαλαίου.
Κατηγόρησε τον υπουργό κ. Μητσοτάκη τονίζοντας ότι ψάχνει μέσω της δήθεν αξιολόγησης και του προσχηματικού επανελέγχου των συμβάσεων να κάνει απολύσεις, ώστε να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις της συγκυβέρνησης απέναντι στην Τρόικα. Οι εργαζόμενοι δεν έχουν καμία αντίρρηση να γίνει έλεγχος για το αν υπάρχουν πλαστά πτυχία, μεταπτυχιακά και να απολυθούν αυτοί  που τα προσκόμισαν και αυτοί που τα αποδέχτηκαν. Κάλεσε τον υπουργό να σταματήσει να ρίχνει μελάνι, να παραπλανά την κοινωνία και να συκοφαντεί  τους εργαζόμενους και το σ. κίνημα που αντιστέκεται στην πολιτική τους. Αναφέρθηκε στην δικαστική απόφαση που έβγαλε παράνομη και καταχρηστική την Απεργία- Αποχή της ΑΔΕΔΥ τονίζοντας ότι αυτή η απόφαση είναι αντιδραστική και βάζει σε κίνδυνο το δικαίωμα της απεργίας ανοίγοντας επικίνδυνους δρόμους σε βάρος των εργαζομένων και των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.
Αναφέρθηκε στη θετική την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και του Δημάρχου Βύρωνα για να μην δοθούν στοιχεία και να μην γίνουν απολύσεις. Καταδίκασε τον αυταρχικό κατήφορο της κυβέρνησης που με τους εισαγγελείς απειλεί τους δημάρχους που αντιστέκονται στην πολιτική της. Κάλεσε την δημοτική αρχή να πρωτοστατήσει σε ένα μέτωπο υπεράσπισης της μόνιμης σταθερής εργασίας, διεκδικώντας προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και κάλεσε τη νέα δημοτική αρχή  να μην εφαρμόσει μνημονιακές πολιτικές όπως είναι τα πεντάμηνα προγράμματα υπερεκμετάλλευσης των ανέργων. Ο δήμος Βύρωνα χρειάζεται κρατική χρηματοδότηση για να σταθεί στα πόδια του, γιατί είναι σε οικονομικό αδιέξοδο εξ αιτίας των οικονομικών περικοπών του μνημονίου και εξ αιτίας της πολιτικής της προηγούμενης δημοτικής αρχής.
 Κάλεσε τους εργαζόμενους να συνεχίσουν και να εντείνουν τους αγώνες τους για την ανατροπή της συγκυβέρνησης και των βάρβαρων πολιτικών.
Στη συγκέντρωση χαιρέτησε και ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ, μέλος του Δ.Σ. του σωματείου, ενώ παραβρέθηκαν και εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους εκπρόσωποι της Λαϊκής Συσπείρωσης και της Αριστερής Παρέμβασης. 
                                                     Βύρωνας 30/ 9/ 2014