Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜ. ΑΡΧΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ 

Την Πέμπτη 8/5/2014, στη συνεδρίαση του Νομικού Προσώπου των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών πάρθηκε απόφαση για τη συγκρότηση επιτροπής επιλογής των βρεφών και νηπίων που θα γίνουν δεκτά. Για άλλη μια φορά οι εκπρόσωποι της παράταξης Γώγου – Χαρδαλιά απέκλεισαν, μετά από εισήγηση του απερχόμενου Δημάρχου Βύρωνα και προέδρου του Νομικού Προσώπου των Δημοτικών Παιδικών σταθμών, τη συμμετοχή των δημοτικών παρατάξεων και εκπροσώπου του Σωματείου Εργαζομένων από την επιτροπή. Η Αριστερή Παρέμβαση Πολιτών Βύρωνα έχει καταθέσει επανειλημμένα την πρότασή της στο Διοικητικό Συμβούλιο για τη συγκρότηση της επιτροπής με τη συμμετοχή τόσο των παρατάξεων, όσο και εκπροσώπου των εργαζομένων. 

Η μέχρι τώρα εμπειρία έχει δείξει ότι ο αποκλεισμός συμβάλει στην αδιαφάνεια, εξυπηρετεί πελατειακές και ρουσφετολογικές πρακτικές της δημοτικής αρχής. Η απόφαση εξάλλου λήφθηκε λίγες μέρες πριν τις δημοτικές εκλογές. Η δημοτική αρχή δεν ενδιαφέρεται να εξασφαλίσει τη διαφάνεια και την ισότιμη πρόσβαση των γονέων στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς. Μοναδικός της στόχος είναι η εξυπηρέτηση των ημετέρων και η εξαγορά ψήφων.  

Παρά τα μεγάλα λόγια και τις ψεύτικες υποσχέσεις, που δώδεκα χρόνια τώρα σκορπά ο κ. Χαρδαλιάς, απερχόμενος δήμαρχος και υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης με την παράταξη του Σγουρού, η αλήθεια είναι ότι 200 περίπου παιδιά μένουν εκτός δημοτικών παιδικών σταθμών. Κανένας νέος σταθμός δεν ιδρύθηκε στην πόλη μας. Αντίθετα τα προβλήματα συσσωρεύονται καθημερινά στους παιδικούς σταθμούς. Οι περικοπές της χρηματοδότησης, αλλά και των μόνιμων προσλήψεων, που επέβαλε η συγκυβέρνηση, συνοδεύονται από την υποβάθμιση των παιδικών σταθμών, εξαιτίας της πολιτικής της δημοτικής αρχής. Το νομικό πρόσωπο χρωστά σε ιδιοκτήτες κτηρίων, προμηθευτές, ΔΕΚΟ.  

Ζητάμε να ανακαλέσει το Νομικό Πρόσωπο την απόφασή του. Να προχωρήσει στη συγκρότηση της επιτροπής με τη συμμετοχή όλων. 
  
Αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε:

  • Δημόσιοι, δωρεάν, δημοτικοί παιδικοί σταθμοί.
  • —Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης.
  • —Σύγχρονους βρεφικούς παιδικούς σταθμούς σε κάθε γειτονιά που να καλύπτουν όλα τα παιδιά.
  • —Κατάργηση των τροφείων.
  • Τήρηση των αναλογιών παιδιών – παιδαγωγών.
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
  • Αγορά όλων των υλικών που χρειάζονται τα παιδιά από το νομικό πρόσωπο.
  • Καμία ανάμειξη ιδιωτικών εταιριών και συμφερόντων στους παιδικούς σταθμούς.
Μάιος 2014