Πέμπτη 1 Μαΐου 2014

ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ -ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΑΠΟ Δ. ΣΟΥΛΙΩΤΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ ΤΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ

Διαβάστε παρακάτω τις ανακοινώσεις

α. Για τη δίωξη του δημάρχου Χαρδαλιά και της εταιρείας Γήγερτον για παράνομη κατάληψη και ρύπανση της Β' Ζώνης Υμηττού, μετά από μήνυση του δασαρχείου Πεντέλης και καταγγελίες κατοίκων για
β. Για τη νέα χωματερή στον Υμηττό.
γ. Για τα μπάζα και τα σκουπίδια στην τοποθεσία Εργάνης
δ. Καταγγελία κ. Σουλιώτη προς δασάρχη Πεντέλη

 



Δελτιο Τύπου                                                                                                          
Μετά από καταγγελίες πολιτών και μήνυση του Δασαρχείου Πεντέλης
ΣΕ ΔΙΚΗ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΒΥΡΩΝΑ              Ν. ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ ΚΑΙ Η Α.Ε. ΓΗΓΕΡΤΟΝ                                                         ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΚΑΙ ΡΥΠΑΝΣΗ ΤΗΣ Β΄ ΖΩΝΗΣ ΥΜΗΤΤΟΥ

Στις 7 Μάη 2014 στο τριμελές πλημμελειοδικείο Αθηνών, δικάζεται ο Δήμαρχος Βύρωνα Νίκος Χαρδαλιάς και η «Γήγερτον Α.Ε» για παράνομη κατάληψη, χρήση και ρύπανση της δημόσιας και δασικής έκτασης που βρίσκεται στην τοποθεσία «Θέατρων Βράχων – Λατομεία Εργάνης». Η έκταση ανήκει στην Β΄ Ζώνη Υμηττού και έχει κηρυχθεί αναδασωτέα. Εκτός από τις ποινικές κυρώσεις που προβλέπονται για τα σχετικά αδικήματα, το Δασαρχείο Πεντέλης ζητάει από τον Δήμο και τη «Γήγερτον» 2.000 και 3.000 ευρώ, ως αποζημίωση του Δημοσίου. Θυμίζουμε ότι η εταιρία «Γήγερτον» κατηγορείται διότι το 2010, όταν ανέλαβε την εργολαβία των οδοστρώσεων στο Δήμο Βύρωνα αξίας 3.000.000 ευρώ, αντί την μολυσμένη άσφαλτο, που ξήλωνε από τους δρόμους του Βύρωνα για να κάνει τις νέες ασφαλτοστρώσεις, να την αποθέτει σύμφωνα μες τον νόμο, τίς έριχνε στην δασική έκταση. Από την παρανομία αυτή η Γήγερτον κέρδισε πολλά λεφτά και πιθανώς όχι μόνο η Γήγερτον………   

 Η δίωξη του Δασαρχείου ήρθε έπειτα από διάβημα διαμαρτυρίας επιτροπής πολιτών το 2010 στον Δασάρχη Πεντέλης και την κατάθεση αναφοράς – καταγγελίας. Παρόμοια καταγγελία η επιτροπή κατάθεσε τότε και στον Επιθεωρητή περιβάλλοντος ενώ το ζήτημα πήρε ευρύτερη δημοσιότητα σε μερίδα του τύπου αλλά και την κοινωνία του Βύρωνα. Μέχρι τότε, το αρμόδιο Δασαρχείο και οι εντεταλμένοι δασοφύλακες «αγρόν ηγόραζαν» και με την στάση τους, στην ουσία, συγκάλυπταν μεθοδικά τις παρανομίες της δημοτικής αρχής στον Βύρωνα, η οποία όπως είναι γνωστόν βρισκόταν στην υπηρεσία των κυβερνήσεων του Δικομματισμού και προστατευόταν από τις διεφθαρμένες ορδές των κρατικών  υπηρεσιών και υπαλλήλων, υπουργούς και  βουλευτές του δικομματισμού  μαζί με τον κυβερνητικό κυρίως τύπο, που υπηρετούσε τις αντιλαϊκές πολιτικές.

Ο Δημοτική Αρχή Χαρδαλιά, στα πλαίσια των γνωστών διευκολύνσεων της συναλλαγής και των καλών σχέσεων με πολλούς εργολάβους,  χρησιμοποιούσε παράνομα και επί πολλά χρόνια όχι μόνο την συγκεκριμένη περιοχή της Εργάνης, αλλά και τον Κουταλά, όπως και την μικρή έκταση του υδραγωγείου, που είναι επίσης πάνω ακριβώς από την επίμαχη περιοχή της Εργάνης, για την εξυπηρέτηση εργολάβων οικοδομικών εργασιών, ως χώρο αποθήκευσης οικοδομικών υλικών διαφόρων επιχειρηματιών, σαν χώρο στάθμευσης φορτηγών αυτοκινήτων, εσκαφέων και μηχανημάτων ποικίλης ύλης, για τα κονταίηνερς των εταιριών Λιοσάτου, Κατσαμάκη, Ερμή και άλλων εταιριών, αλλά και την αποθήκευση υλικών του Δήμου. Γενικά, εκτός όλων των άλλων, η πραγματοποίηση εργασιών και διακίνηση υλικών από την Εργάνη και τον Κουταλά  εκτός και μακριά από τους χώρους των γραφείων ή των υποδομών αυτών των ίδιων των εταιριών, διευκόλυνε την παράνομη διακίνηση υλικών και την φοροδιαφυγή.

Δ. Σουλιώτης
Βύρωνας 1/5/2014




2010 περιοχή Εργάνης
Η ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΡΥΠΑΝΣΗ ΤΗΣ Β΄ΖΩΝΗΣ ΥΜΗΤΤΟΥ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΧΑΡΔΑΛΙΑ
ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΟΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙΣ
ΤΩΝ «ΑΓΑΠΗΜΕΝΩΝ ΜΑΣ ΕΡΓΛΑΒΩΝ»

Ανακοίνωση                                                                                                      Δ. Σουλιώτη
Ιδού τα έργα του υποψήφιου αντί περιφερειάρχη  του Σγουρού και της κυβέρνησης Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ



Περιοχή Εργάνης - δασική έκταση Β΄ Ζώνης Υμηττού : Σωρεία παρανομιών και ποινικών αδικημάτων και ταυτόχρονα χώρος συναλλαγής και διευκολύνσεων της δημοτικής αρχής  της Ν.Δ στον Βύρωνα προς εργολάβους και επιχειρηματίες   πάσης φύσεως.

ΜΠΑΖΑ ΚΑΙ Η ΜΟΛΥΣΜΕΝΗ ΑΣΦΑΛΤΟΣ ΤΗΣ ΓΗΓΕΡΤΟΝ-ΧΑΡΔΑΛΙΑ ΔΙΠΛΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΓΗΠΕΔΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ. Ο ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΚΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΔΙΝΕ ΣΕ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΥΗΣΗ  ΑΜΟΙΒΑΙΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ.



Αυτά είναι μερικά καπάκια από τους νέους κάδους που αγοράσθηκαν την περίοδο εκείνη και κόστισαν γύρω στις 300.000 ευρώ! Οι παλιοί κάδοι πετάχτηκαν στα άχρηστα χωρίς προηγούμενα να γίνει καμιά αξιολόγηση, ενώ σύμφωνα με συνδικαλιστές του σωματείου των εργαζομένων στον Δήμο, οι περισσότεροι από αυτούς μπορούσαν να υποστούν μικροεπισκευές και να κρατηθούν. Ένα πάντως είναι γεγονός ότι μέσα σε ελάχιστο  χρονικό διάστημα ένα μεγάλο τμήμα από τους καινούργιους κάδους ξεχαρβαλώθηκε και αχρηστεύτηκε !

 ΤΜΗΜΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ: ΣΠΑΤΑΛΕΣ ΚΑΙ ΕΞΑΧΡΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ. ΜΗΠΩΣ ΑΥΤΟΙ ΤΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ;

ΠΛΗΡΩΝΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΚΑΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ                                        ΚΛΩΤΣΑΕΙ  ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ!


Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΓΝΩΡΙΖΕ ΟΤΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ ΡΥΠΑΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΔΑΣΩΤΕΑ ΕΚΤΑΣΗ. ΔΕΞΙΑ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΟΓΚΟΙ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΤΟΥ ΠΟΥ ΕΡΙΞΕ ΣΤΗΝ ΠΕΡΟΙΟΧΗ Η ΕΤΑΙΡΙΑ ΓΗΓΕΡΤΟΝ  ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΛΛΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΚΑΙ  ΜΠΑΖΑ

Δίπλα από τα μπάζα και τα σκουπίδια                                                                                                                 το κλειστό δημοτικό γήπεδο μπάσκετ


Το 2010 επιτροπή πολιτών έκανε παράσταση στο Δασαρχείο Πεντέλης και κατάγγειλε την αλυσίδα παρανομιών της δημοτικής αρχής Χαρδαλιά  και εργολάβων και ζήτησε την δίωξή τους. Πάνω από 10 χρόνια η δημοτική αρχή Χαρδαλιά – Γώγου  ρύπαινε και οργίαζε στην δασική περιοχή, τόσο της Εργάνης όσο και του Κουταλά, αλλά ο Δασοφύλακας και οι δασικές υπηρεσίες του Δασαρχείου Πεντέλης  όχι μόνο δεν είχαν συντάξει καμιά αναφορά κατά του Δημάρχου και των ασύδοτων εργολάβων αλλά δεν τους είχαν κάνει ούτε μια απλή σύσταση!.....


ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗΣ ΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΑΣΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ. ΑΡΙΣΤΕΡΑ: ΤΑ ΚΟΝΤΕΗΝΕΡΣ ΤΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ. ΟΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙΣ ΚΡΑΤΗΣΑΝ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΑΠΕΦΕΡΑΝ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΠΟΛΛΑ ΛΕΦΤΑ!







ΔΕΞΙΑ ΕΠΙΣΗΣ ΚΟΝΤΕΗΝΕΡΣ  ΕΡΓΑΛΑΒΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΧΩΜΑΤΟΥΡΓΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΟΥΣ



ΟΙ ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΟΠΟΙ ΤΟΥ ΧΑΡΔΑΛΙΑ – ΓΩΓΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΕΓΑΝΗΣ: Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΤΕ ΑΝΗΚΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΗΝ Β΄ΖΩΝΗ ΥΜΗΤΤΟΥ  ΚΑΙ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ  ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΑ ΜΠΑΖΑ   ΦΘΑΝΟΝΟΝΤΑΣ   ΣΤΗ ΟΔΟ ΤΑΤΑΟΥΛΩΝ  ΣΤΟ ΤΕΡΜΑ ΤΩΝ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ 732.

Δ. Σουλιώτης
Πολιτικός εξόριστος της δικτατορίας 1967-1974




Τοποθεσία Εργάνης:  Δημόσια και δασική έκταση που ανήκει στην προστατευόμενη Β΄Ζώνη Υμηττού.

Η περιοχή έχει κηρυχθεί αναδασωτέα αλλά η δημοτική αρχή της Ν.Δ στον Βύρωνα Χαρδαλιά – Γώγου την μετέβαλε σε χώρο παράνομων εργασιών επιχειρηματιών και σε χαβούζα μπαζών και σκουπιδιών.

Οι φωτογραφίες  είναι από το 2010, την εποχή που η ΓΗΓΕΡΤΟΝ Α.Ε  είχε αρχίσει να αποθέτει παράνομα μεγάλα τμήματα της μολυσμένης ασφάλτου από τους δρόμους που ξήλωνε και να την ρίχνει, με την άδεια του Χαρδαλιά, στην περιοχή της Εργάνης.

Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν από την επιτροπή πολιτών Κανδηλιώτη Κωστούλα, Σουλιώτη Δημήτρη και Τσιάκαλο Κοσμά, η οποία και έκανε την το διάβημα, την αναφορά και τις σχετικές καταγγελίες στο Δασαρχείο Πεντέλης.

Ο Δήμος είχε παράνομα ανακηρύξει τον εαυτό του σε αφεντικό και αποτελούσε τον μοναδικό διαχειριστή της δημόσιας έκτασης. Είχε τοποθετήσει μπάρα στην είσοδο, με την οποία έκλεινε και άνοιγε το χώρο ανάλογα με τις ανάγκες  των εργολάβων και του Δήμου. Το καθεστώς της ασυδοσίας κράτησε πολλά χρόνια, το ίδιο και το αλισβερίσι με τους εργολάβους και τους επιχειρηματίες


ΕΡΓΑΝΗ ΦΩΤΟ 20.9.10:  Ο λόφος αυτός είναι η άσφαλτος που η ΓΗΓΕΡΤΟΝ ξήλωνε από τους δρόμους έριχνε στην Εργάνη για να κάνει τις νέες οδοστρώσεις στο Δήμο Βύρωνα.


Φωτό 20.9.10 - ΕΡΓΑΝΗ: Μπάζα, σκουπίδια και άλλα υλικά.                                                           Ρίψεις από διάφορους εργολάβους. Δεξιά το κλειστό δημοτικό γήπεδο μπάσκετ και πιο κάτω (δεν φαίνονται) τα σχολεία των παιδιών μας.





Φωτό 20.9.10: Σε πρώτο πλάνο οικοδομικά υλικά που χρησιμοποιούνταν
από εργολάβους, τους οποίους εξυπηρετούσε ο Χαρδαλιάς και σημερινός υποψήφιος  αντιπεριφερειάρχης Σγουρού.   






20.9.10 Διάχυτη η άσφαλτος και τα μπάζα παντού και μαζί πεταμένοι οι χρυσοπληρωμένοι από τους πολίτες κάδοι της υπηρεσίας καθαριότητας.







Φωτό 20.9.10: Αγόρασαν τους καινούργιους κάδους καθαριότητας και στην συνέχεια είδαμε  δεκάδες από αυτούς πεταμένους στην Εργάνη και όχι μόνο εκεί…





20.9.10



20.9.10 - Ο Κατσαμάκης ήταν ένας από τους μόνιμα ευνοούμενους εργολάβους της δημοτικής αρχής.



Η Χαβούζα της Εργάνης



ΤΑ ΥΠΟΛΕΙΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΤΟΥ ΠΟΥ ΕΡΙΞΕ Η ΕΤΑΙΡΙΑ
ΓΗΓΕΡΤΟΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ



       

Δημοτική Αρχή Χαρδλιά: Στήριγμα των αντιλαϊκών πολιτικών των κυβερνήσεων του δικομματισμού και της Ε.Ε. Ασυδοσία, παρανομία, ανευθυνότητα, περιφρόνηση στον μόχθο του εργαζόμενου λαού.


Δ. Σουλιώτης
Πολιτικός Εξόριστος της δικτατορίας 1967-1974





Προς

Τον Δασάρχη Πεντέλης

Αξιότιμε κύριε Δασάρχα.
Η παράνομη εναπόθεση απίστευτων ποσοτήτων από μπάζα, τρίμματα άχρηστης και μολυσμένης ασφάλτου, οικοδομικά υλικά πάσης φύσεως και η παράνομη κατάληψη του χώρου από αυτοκίνητα ιδιωτικών εταιριών καθώς και μηχανημάτων τεχνικών έργων στο χώρο της Β΄ ζώνης Υμηττού κάτω από το θέατρο βράχων του Δήμου Βύρωνα, παρά τις έγγραφες καταγγελίες μας, ΔΕΝ είδαμε δυστυχώς μέχρι σήμερα να επισύρουν, εκ μέρους της υπηρεσίας σας, καμιά απολύτως ποινή κατά της υπεύθυνης εταιρίας ώστε αυτή να αναγκασθεί να απομακρύνει ΑΜΕΣΑ τα επικίνδυνα για ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΜΠΑΖΑ.

Δεν σας κρύβουμε ότι η στάση αυτή του Δασαρχείου μας βάζει σε ορισμένες σκέψεις και ανησυχίες!...

Επαναλαμβάνουμε ότι ο Δήμαρχος είχε και έχει πλήρη γνώση για τις παράνομες ενέργειες του εργολάβου η δε εναπόθεση τόσο των μπαζών και της άχρηστης ασφάλτου στην Β΄ ζώνη Υμηττού όσο και η επικίνδυνη επίστρωση με τα υπολείμματα της μολυσμένης ασφάλτου σε έκταση 3-4 στρεμμάτων δίπλα από το ΘΕΑΤΡΟ ΒΡΑΧΩΝ, έχει γίνει με την πλήρη γνώση και συγκατάθεσή του, αλλά και σε γνώση των προϊσταμένων της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου Βύρωνα.

Ιδιαίτερα υπογραμμίζουμε ότι οι επικίνδυνες αυτές καταστάσεις, οι οποίες μεταξύ των άλλων σχετίζονται και με πλευρές της δημόσιας υγείας, πρέπει να προκαλέσουν την ενεργοποίηση των υπηρεσιών σας για την ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ των μολυσμένων υλικών καθώς η περιοχή φιλοξενεί αθλητικά κέντρα κλπ στα οποία αθλούνται μάζες μικρών παιδιών. Για το θέμα αυτό σας παρακαλούμε να επιδείξετε ιδιαίτερη ευαισθησία.

Η μη επιβολή προστίμου και η μη υποβολή μηνύσεων στην εργολαβική εταιρία, που ρυπαίνει το περιβάλλον και κακοποιεί τον ορεινό όγκο του Υμηττού, δεν διστάζουμε να σας πούμε ότι μας φαίνεται κάπως ακατανόητη και ασφαλώς ξένη και αντίθετη προς τα καθήκοντα και την αποστολή του Δασαρχείου και σας παρακαλούμε να εφαρμόσετε τα σχετικά, τα προβλεπόμενα από το νόμο.

Νοιώθουμε την υποχρέωση να υπογραμμίσουμε ότι μας προκαλεί επίσης έκπληξη ότι το Δασαρχείο σας εμφανίζεται να αγνοεί το όνομα και τα λοιπά στοιχεία της υπεύθυνης για την ρύπανση τεχνικής εταιρίας παρά το γεγονός ότι αρμόδιος δασοφύλακας φέρεται κατά δήλωσή του ( προς εμένα) ότι είχε επαφές τόσο με τον Δήμαρχο όσο με τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Βύρωνα.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχαμε μέχρι και την 21/8/2010
έχετε υποβάλλει 2 μηνύσεις κατά του Δημάρχου Βύρωνα κ. Χαρδαλιά αλλά διαπιστώνουμε ότι τέτοιες μηνύσεις δεν έχουν υποβληθεί κατά του εργολάβου όπως και ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ μέχρι σήμερα κανενός είδους πρόστιμο ή άλλη διοικητική ποινή εναντίον του! Δεν πρόκειται να συμβιβαστούμε με μια τέτοια στάση της υπηρεσίας σας.  

Είχα την ευκαιρία να επικοινωνήσω χθες με τον επιβλέποντα μηχανικό της εταιρίας στον οποίο μεταβίβασα και την αξίωση της επιτροπής πολιτών να απομακρύνουν άμεσα τα σχετικά μολυσμένα υλικά αλλά όταν ρωτήθηκε σχετικά αν είχε ειδοποιηθεί περί όλων αυτών από το Δασαρχείο, δεν φάνηκε ότι γνώριζε καν την ύπαρξή σας!

Παρακαλώ να μας χορηγήσετε αντίγραφα των μηνύσεων που υποβάλατε κατά του Δημάρχου Βύρωνα και να μας κρατήσετε επίσης ενήμερους για τις όποιες πράξεις δίωξης ασκηθούν κατά των εργολάβων και οιονδήποτε άλλων προσώπων ενέχονται σε αυτή την προσβολή του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας.

Το όνομα της τεχνικής αταιρίας η οποία είναι υπεύθυνη για το έργα οδοποιίας στον Δήμο Βύρωνα είναι
"ΓΗΓΕΡΤΟΝ" Εθνικής Αντιστάσεως 70
ΔΑΦΝΗ Αττικης. τηλ. 9767901
Διευθύνων Σύμβουλος Κουκάκης Παναγιώτης.

Επιβλέπων μηχανικός του έργου κ. Σταύρος Τριτάκης τηλ.
6973 -774017

Με τιμή
Για την επιτροπή πολιτών Βύρωνα για την Προστασία του Υμηττού

Δημήτριος Σουλιώτης
πρ. νομαρχιακός και δημοτικός σύμβουλος.
Μέλος της Διαδημοτικής Επιτροπής για την Προστασία του Υμηττού
6977-747431, 210 -76 28 209