Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΜΑΣΚΑΡΕΜΑΤΑ



ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΥΡΩΝΑ
ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΔΙΟΓΚΩΝΟΝΤΑΙ, Η ΖΩΗ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΑΙ  
και αυτοί ζητούν την ψήφο μας
Ο αυταρχισμός της δημοτικής αρχής «πάει πακέτο» με το μανιώδες κυνήγι των παραγόντων της για τη διατήρηση της εξουσίας τους. ΟΙ εσωτερικές διαμάχες τους για τη νομή της εξουσίας τους οδήγησαν σε διασπάσεις και ξεχωριστά κατεβάσματα, αλλά είναι κοινή η αντιλαϊκή τους στάση απέναντι στα προβλήματα του κόσμου του μόχθου. Και τον Απρίλη πολλά είναι τα δείγματα της αντεργατικής και αντιδημοκρατικής λειτουργίας του δήμου.
Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Οργανισμού Πολιτισμού-Αθλητισμού στις 10/4 αρνήθηκαν να επικυρώσουν την πληρωμή δεδουλευμένων σε εργαζόμενους του δήμου, παρότι υπάρχει τελεσίδικη δικαστική απόφαση (σημειωτέον ότι ήδη 2 εργαζόμενοι έχουν εισπράξει τα αντίστοιχα ποσά).  και συνέχισαν τη «συνεδρίαση» με παρόντα 6 από τα 15 μέλη του ΔΣ, δηλαδή χωρίς απαρτία, κατοχυρώνοντας καταχρηστικά ως αποφάσεις του ΔΣ τις θέσεις της δημοτικής αρχής. Στη συνεδρίαση αυτή έγιναν σημεία και τέρατα. Πήρε μέρος και προέδρευε αναπληρωματικό μέλος, ενώ ήταν παρών ο αντιπρόεδρος. Οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης και ο εκπρόσωπος των εργαζομένων αποχώρησαν, και έμειναν να «συνεδριάζουν» 6 από τα 15 μέλη του Δ.Σ., και ενώ δεν υπήρχε απαρτία, στη Διαύγεια καταχρηστικά ανάρτησαν πρακτικά για την συνεδρίαση και μάλιστα παραποιημένα.
Ενώ, και στο δημοτικό συμβούλιο της 31/3 η δημοτική πλειοψηφία αρνήθηκε να συζητήσει το θέμα αυτό παρόλο που το σωματείο εργαζομένων του δήμου και η αντιπολίτευση ζητούσαν τη συζήτηση του. Η εκτροπή από το νομότυπο τρόπο συνεδριάσεων των οργάνων του δήμου είναι συνεχής.
Ο δήμαρχος κ. Χαρδαλιάς δεν έχει εμφανιστεί στα 4 τελευταία δημοτικά συμβούλια, δεν πληρώνει χρωστούμενα δεδουλευμένα σε εργαζόμενους του δήμου, διατηρεί τις κάμερες στους χώρους εργασίας, ενώ δεν τηρεί την υποχρέωση, που έχει από το νόμο, να συγκαλέσει διαπαραταξιακή επιτροπή για ρύθμιση της κατανομής χώρων και ημερών προεκλογικών συγκεντρώσεων, καλύπτοντας τον διάδοχό του κ. Γώγο που γέμισε το Βύρωνα με τα ταμπλό και τη φάτσα του.
Την ίδια ώρα το Ελεγκτικό Συνέδριο μπλοκάρει τη νέα αύξηση του προυπολογισμού του ήδη ακριβού και υπερκοστολογημένου κολυμβητήριου, που από 13,498 εκ. € με συνεχείς αναθεωρήσεις έχει φτάσει  στις 19,435 εκ. €,  δηλαδή υπέρβαση 44,03% του αρχικού προϋπολογισμού. Ο δήμος συνεχίζει να χρησιμοποιείται για να ευνοηθούν τα μεγάλα κατασκευαστικά συμφέροντα, την ίδια ώρα που εντείνεται η φοροληστεία των λαϊκών στρωμάτων.  
Ο κ. Χαρδαλιάς «συνεπής» με την εξαγγελία του στις 9-12-13 «μετά τη λήξη της θητείας μου ανοίγω τα φτερά μου σε επαγγελματικά επίπεδα και μόνο … εγκαταλείπω την πολιτική…. οτιδήποτε άλλο γράφεται δεν αφορά σε δικές μου σκέψεις» ανακοινώνει την υποψηφιότητά του για την  έμμισθη θέση αντιπεριφερειάρχη στην Αττική με την παράταξη του κ. Σγουρού, αποδεικνύοντας και με αυτή την κωλοτούμπα ότι ο στόχος και το όραμα του είναι η έμμισθη σχέση ενασχόλησης με τα κοινά  και την πολιτική ως επάγγελμα.
Ο αντιδήμαρχος κ. Γώγος, υποψήφιος δήμαρχος, υπεύθυνος για την κοινωνική πολιτική του δήμου, δεν ασχολείται με τη διάλυση των μονάδων του ΕΟΠΥΥ και την πλημμελή λειτουργία των νέων μονάδων του ΠΕΔΥ, τη μη λειτουργία των δομών πρόνοιας του δήμου, την υπολειτουργία του Κέντρου Υγείας, το ότι δε λειτουργεί ούτε το από παλιά εξαγγελθέν Κοινωνικό Φαρμακείο του δήμου. Αντίθετα, εξαγγέλλει και προετοιμάζει ΚΕΠ Υγείας, ως βήμα προς την υποκατάσταση των άλλων δημόσιων δομών υγείας και την ιδιωτικοποίηση. Είναι πολέμιος σε κάθε συλλογικότητα που κινείται και λειτουργεί στην πόλη. Μηχανεύεται και επιδιώκει το κλείσιμο του Κοινωνικού Πολιτιστικού Κέντρου Λαμπηδόνα, του Κοινωνικού Ιατρείου Φαρμακείου και κάθε συλλογικότητας που οργανώνουν οι πολίτες. Ενώ έμειναν χωρίς αντίκρυσμα οι προεκλογικές εξαγγελίες στα ιλουστρασιόν φυλλάδια για τα προγράμματα «στηρίζω» και «αγκαλιάζω».
Ο αντιδήμαρχος κ. Μπαντής, υποψήφιος δήμαρχος, πρώην υπεύθυνος περιβάλλοντος, δεν ασχολήθηκε με το περιβάλλον, ούτε το φυσικό ούτε το δομημένο, αν κρίνουμε από την κατάσταση γύρω μας, την εγκατάλειψη των δημόσιων χώρων και τις φυτεύσεις στο δάσος του Υμηττού παρά μόνο με τις φιέστες ραδιοφωνικών σταθμών. Αρκετοί από αυτούς που συμπορεύονται μαζί του υπήρξαν μέχρι πρότινος στυλοβάτες της παράταξης Χαρδαλιά και των μνημονιακών, νεοφιλελεύθερων πολιτικών του και παρουσιάζονται σήμερα ως ανεξάρτητοι υποψήφιοι του καθημερινού πολιτισμού και του πολιτικού ρεαλισμού. Ποιον προσπαθούν να ξεγελάσουν άραγε;
Και σε αυτή την προεκλογική περίοδος, που η φτώχια και η εξαθλίωση εξαπλώνονται, οι υποψήφιοι του δημοτικού κατεστημένου επαναλαμβάνουν το παρελθόν. Με προκλητική σπατάλη χρημάτων, με τα ιλουστρασιόν φυλλάδια, τα πολυτελή εκλογικά κέντρα και τις προεκλογικές τους εμφανίσεις, φέρονται ως κροίσοι που δεν πήραν χαμπάρι από κρίση.
Ας μην ξελογιάζουν τα πλάνα λόγια, οι αοριστολογίες και τα ανέξοδα προεκλογικά «θα» από το πολιτικό-δημοτικό κατεστημένο, που υπηρετεί την πολιτική των δήμων-εργαλείων για τα συμφέροντα της οικονομικής ολιγαρχίας. Μπορούμε να τους ανατρέψουμε με το συλλογικό μας αγώνα. Μπορούμε να επιβάλλουμε μια άλλη πορεία για όφελος των συμφερόντων της πλειοψηφίας των κατοίκων.  
Διεκδικούμε την πόλη που μας ανήκει, τη ζωή που μας αξίζει, τον πλούτο για όλους, με τους συλλογικούς αγώνες ενός οργανωμένου λαού, σε ρήξη με τα οικονομικά συμφέροντα και το υπηρετικό-πολιτικό τους προσωπικό.
Στηρίζουμε – ψηφίζουμε ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΥΡΩΝΑ