Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΤΗΣ ΝΥΚΤΑΣ ΝΕΟΙ ΒΑΝΔΑΛΙΣΜΟΙ ΣΕ ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ



ΝΕΟΙ ΒΑΝΔΑΛΙΣΜΟΙ ΣΕ ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΣΤΟ ΒΥΡΩΝΑ

Από το βράδυ της Δευτέρας 14/4 ξεκίνησαν οι βανδαλισμοί και οι καταστροφές σε εκλογικό περίπτερο στην πλατεία Αγ. Λάζαρου. Συνεχίστηκαν τα σπασίματα και σε εκλογικά κέντρα τη νύκτα της Τρίτης  15/4. Στο σκοτάδι της νύκτας θέλουν να δημιουργήσουν κλίμα φόβου. Να καλλιεργηθεί η αντίληψη «να έχουμε ησυχία, τάξη και ασφάλεια» και έτσι δημοτικό κατεστημένο, κυβέρνηση, οικονομική ολιγαρχία, Ε.Ε., ΔΝΤ,  να συνεχίσουν ανενόχλητοι το έργο τους.
Πριν από μήνες τα γραφεία της Αριστερής Παρέμβασης Πολιτών Βύρωνα δέχτηκαν επίθεση. Με μπογιές και ναζιστικά σύμβολα βρώμισαν τα τζάμια και τους τοίχους στο σκοτάδι της νύκτας. Στην προηγούμενη προεκλογική περίοδο επίσης είχαν σπάσει το περίπτερο μας.
Τότε οι υπόλοιποι σιώπησαν. Είμαστε εξάλλου ανυπάκουοι αριστεροί. Τώρα, ήρθε η σειρά και των άλλων. Τέτοιου είδους ενέργειες και βανδαλισμοί αντικειμενικά φέρνουν περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών και δεν αποτελούν αντιπαράθεση πολιτικών απόψεων και ιδεών.
Να δυναμώσουμε την αντίσταση και τους αγώνες μας στην αντιλαϊκή πολιτική των κυρίαρχων. Να απομονώσουμε τα τάγματα εφόδου και τους κοινοβουλευτικούς τους εκφραστές.