Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

ΚΑΜΕΡΕΣ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Τους χώρους του δήμου που εγκαταστάθηκαν κάμερες, επισκέφτηκε σήμερα  20/3 Πέμπτη το πρωί, ο επικεφαλής του ψηφοδέλτιου της Αριστερής Παρέμβασης Βύρωνα και μίλησε με τους εργαζόμενους και τα μέλη του Δ.Σ. του σωματείου τους.
                                         ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΥΡΩΝΑ
20/3/2014
ΚΑΜΕΡΕΣ ΠΑΝΤΟΥ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΣΤΗ ΦΑΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ
Η δημοτική αρχή έχει τελικά χρήματα, παρά το ότι ο δήμος είναι χρεωκοπημένος για τους παιδικούς σταθμούς, την πρόνοια, τις υποδομές, την έγκαιρη πληρωμή των μισθών των εργαζόμενων.
Έχει χρήματα για το νέο δόγμα της επιτήρησης, της παρακολούθησης των κινήσεων των εργαζόμενων σήμερα και πιθανά αύριο των κατοίκων. Ανέθεσε σε εταιρεία και υλοποίησε την εγκατάσταση καμερών παρακολούθησης στα γραφεία της δημοτικής επιχείρησης και στο κυλικείο του νεκροταφείου. Το σύστημα σχεδιάζει να επεκτείνει και σε άλλους χώρους.
 Είναι φανερό ότι στη νέα εποχή που διαλύονται οι κοινωνικές παροχές, τα εργασιακά δικαιώματα, οι δομές δημόσιας υγείας, ασφάλισης, παιδείας, το κράτος, οι κυβερνήσεις και τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα για να περάσουν την πολιτική τους εντείνουν τα μέτρα καταστολής και αυταρχισμού. Το δημοτικό κατεστημένο πιστός υπηρέτης της πολιτικής της τρόικας και των μεγάλων συμφερόντων εφαρμόζει τα μέτρα παρακολούθησης που είναι ενταγμένα στο γενικότερο κλίμα παρακολουθήσεων των κινήσεων όλων μας και επέκτασης του κλίματος φόβου. 
Τα δημοκρατικά και εργασιακά δικαιώματα δεν χωρούν στο καθεστώς του «Μεγάλου αδελφού».

Διαβάστε παρακάτω τη συνέχεια της ανακοίνωσης της Αριστερής Παρέμβασης Βύρωνα και την ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Βύρωνα

 
Να οργανωθούμε και με συλλογικό αγώνα να διεκδικήσουμε την ικανοποίηση των κοινωνικών αναγκών, την υπεράσπιση των εργασιακών και δημοκρατικών δικαιωμάτων, κόντρα στον αυταρχισμό, τις παρακολουθήσεις και την καταστολή.
Απαιτούμε:
Την αφαίρεση των καμερών και την ανάκληση κάθε παρόμοιου μέτρου παρακολούθησης εργαζόμενων και κατοίκων.

ΘΑ ΤΟΥΣ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ – ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ Ε.Ε. – ΕΥΡΩ – ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ
ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΔΗΜ. ΑΡΧΩΝ – ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ - ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ
 


ΣΩΜΑΤΕΙΟ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ                                                                       
ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
ΝΑ ΚΑΤΕΒΟΥΝ ΟΙ ΚΑΜΕΡΕΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  ΤΩΡΑ!
Ένα ακόμη βήμα στην κατεύθυνση της αλαζονικής αντιδημοκρατικής, καθεστωτικής συμπεριφοράς προχώρησε η δημοτική αρχή και ο Δήμαρχος Βύρωνα κ. Χαρδαλιάς τοποθετώντας κάμερες παρακολούθησης των εργαζομένων στα γραφεία των διοικητικών και οικονομικών υπηρεσιών και στο κυλικείο του κοιμητηριού της Δημοτικής Επιχείρησης του Δήμου Βύρωνα. Πρόκειται για μια πολιτική πρακτική που παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα και την αρχή προστασίας των δικαιωμάτων, που επιδιώκει να επιβάλει ένα κλίμα ελέγχου, παρακολούθησης των εργαζομένων με στόχο τον φόβο, την πειθάρχηση και τον έλεγχο …..των πιο κρυφών κυττάρων μας….
Οι πολιτικές αυτές του κ. Χαρδαλιά που είναι και πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης είναι ενταγμένες στο γενικότερο πολιτικό κλίμα που επιβάλει η συγκυβέρνηση και γενικότερα το πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο στην εποχή των πιο βάρβαρων πολιτικών και της καταπάτησης των δικαιωμάτων των εργαζόμενων εντείνοντας την καταστολή, τον αυταρχισμό, την παρακολούθηση των εργαζόμενων.
Δεν είναι πρώτη φορά που ο κ. Χαρδαλιάς γίνεται εμπνευστής αντιδημοκρατικών πολιτικών. Πριν 12 χρόνια όταν πρωτοανέλαβε δήμαρχος ήταν αυτός που ήθελε να επιβάλει στην πόλη το σώμα των ανθρωποφυλάκων, δεν τα κατάφερε όμως, εξ αιτίας των αντιδράσεων των φορέων και των πολιτών.
 Σήμερα δύο μήνες πριν τις δημοτικές εκλογές και αφού έχει ανακοινώσει ότι δε θα είναι καν υποψήφιος προχωρά σε ότι δεν έκανε δεκατρία χρόνια, τοποθετεί κάμερες παρακολούθησης επιβάλλοντας με το έτσι θέλω την άποψή του ως αυτοκράτορας, δεσμεύοντας την όποια νέα δημοτική αρχή με τις ενέργειές του. 
Ο Δήμαρχος που στηρίζει τις αντιλαϊκές πολιτικές των μνημονίων, που υπογράφει τη διαθεσιμότητα - απόλυση των σχολικών φυλάκων, που με την πολιτική του - σε συνδυασμό και με περικοπές χρηματοδότησης των ΟΤΑ - έχει οδηγήσει τον δήμο στη χρεοκοπία με τεράστια οικονομικά ελλείμματα. Η κακοδιαχείριση, η σπατάλη, η υποβάθμιση των υπηρεσιών είναι στοιχείο της πολιτικής του. Βρίσκει  χρήματα για κάμερες παρακολούθησης, ηλεκτρονικά ρολόγια, κάνει ανάθεση σε εταιρεία για σεμινάρια. Την ίδια στιγμή δεν υπάρχουν χρήματα ούτε για τα στοιχειώδη αναλώσιμα υλικά για να λειτουργήσει ο Δήμος, χαρακτηριστικό παράδειγμα ότι τέσσερεις μήνες τώρα, δεν μπορεί να βάλει αέριο στα απορριμματοφόρα που συλλέγουν την ανακύκλωση.
Όσο και αν προσπαθεί επικοινωνιακά ο κ. Χαρδαλιάς δεν μπορεί να κρύψει την άσχημη κατάσταση που έχει περιέλθει ο Δήμος. Η πραγματικότητα για τα έργα και τις ημέρες της διοίκησής του δεν μπορεί να κρυφτεί κάτω από το χαλί.
Οι εργαζόμενοι μαζί με το σωματείο τους, με τη συμμετοχή και δημοτικών παρατάξεων κάλυψαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας  τις κάμερες, απαιτώντας  από το Δήμαρχο και πρόεδρο της επιχείρησης να κατέβουν οι κάμερες τώρα. Εάν υπάρχουν ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν, μπορούν να  παρθούν μέτρα καλύτερης φύλαξης των γραφείων. Αυτά μπορούν να συζητηθούν και να αντιμετωπιστούν, με σεβασμό στην αξιοπρέπεια και τα δικαιώματα των εργαζόμενων.    

 
Μάρτιος 2014