Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΜΗ ΠΛΗΡΩΜΗ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΒΥΡΩΝΑ

Λάβαμε καταγγελία από τον κ. Σουλιώτη ότι ο Δήμαρχος κ. Χαρδαλιάς και συνάμα πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού και Άθλησης του Δήμου Βύρωνα (ΟΠΑΔΒ), εμπαίζει ξανά και αρνείται να εξοφλήσει τα δεδουλευμένα, που χρωστάει στην ηθοποιό κ. Ζωή Αβραμίδου, από απλήρωτη εργασία κατά το 2011 και 2012 στο αναφερόμενο νομικό πρόσωπο του Δήμου!....
Διαβάστε περισσότερα.
 Έργα και ημέρες των δημοτικών αρχών του δικομματισμού
ΜΕ ΨΕΥΔΗ ΚΑΙ ΔΟΛΙΟΤΗΤΕΣ
Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΧΑΡΔΑΛΙΑ – ΓΩΓΟΥ
ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ
ΣΤΗΝ ΗΘΟΠΟΙΟ ΖΩΗ ΑΒΡΑΜΙΔΟΥ

ΟΠΑΔΒ :
·       Άρνηση καταβολής δεδουλευμένων σε εργαζόμενους με μπλοκάκι
 ·       Καθεστώς παραβιάσεων εργατικών δικαιωμάτων
·       Ανάθεση εργασίας χωρίς υπογραφή συμβάσεων
·       Ψεύτικες και παραπλανητικές συμβάσεις έργου
 Όργια ανασφάλιστης εργασίας στον ΟΠΑΔΒ και
συγκάλυψη της εισφοροδιαφυγής από υπαλλήλους του ΙΚΑ  

Δ. Σουλιώτης
Ανακοίνωση

Με την γνωστή και μόνιμη σχεδόν μέθοδο της ψευδολογίας, την εκμετάλλευση ιδιαίτερα των εργαζομένων με μπλοκάκι, αλλά και την απουσία πολιτικού ήθους, που όλα αυτά τα χρόνια αποτέλεσαν μερικά από βασικά χαρακτηριστικά της πολιτικής της δημοτικής αρχής της Ν.Δ στον Βύρωνα, ο Δήμαρχος κ. Χαρδαλιάς και συνάμα πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού και Άθλησης του Δήμου Βύρωνα (ΟΠΑΔΒ), εμπαίζει ξανά και αρνείται να εξοφλήσει τα δεδουλευμένα, που χρωστάει στην ηθοποιό κ. Ζωή Αβραμίδου, από απλήρωτη εργασία κατά το 2011 και 2012 στο αναφερόμενο νομικό πρόσωπο του Δήμου!....

Έπειτα από μαζικές κινητοποιήσεις και καταγγελίες της κ. Αβραμίδου, αλλά και των άλλων απλήρωτων εργαζομένων με συμβάσεις έργου στον Δήμο Βύρωνα, τους οποίους η δημοτική παράταξη Χαρδαλιά – Γώγου κορόϊδευε και επί έτη ή μήνες αρνιόταν να πληρώσει τα δεδουλευμένα τους,  τελικά, το 2013 με καθυστέρηση δηλ. δύο περίπου ετών και μετά από τρεχάματα, διαμαρτυρίες και παρακλήσεις των εργαζομένων, έδωσαν στην Αβραμίδου μόνο τα μισά από τις 6.000 ευρώ, που της χρώσταγαν! Ο νέος εμπαιγμός συνοδεύτηκε, όπως ήταν φυσικό, με νέες υποσχέσεις,  ότι δηλ. θα πάρει τα υπόλοιπα λεφτά της τον Φλεβάρη του 14 και τα παρόμοια…. Ήδη τελειώνει ο Μάρτης και η κ. Αβραμίδου δεν έχει εξοφληθεί, ενώ στις  διαμαρτυρίες της έβαλαν μπροστά και πάλι τον μηχανισμό της εξαπάτησης, με νέες κοροϊδίες και τα γνωστά αναμασήματα περί δυσκολιών πληρωμής, τις οποίες τάχα αντιμετωπίζει ο Δήμαρχος και η Διοίκηση του ΟΠΑΔΒ, από την Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου!......Θυμίζω εδώ ότι μεταξύ των θυμάτων της σημερινής δημοτικής αρχής συμπεριλαμβάνονται διαχρονικά, αρκετοί γυμναστές και γυμνάστριες καθώς και καλλιτέχνες, μεταξύ των οποίων  και ο γνωστός ηθοποιός Γιάννης Ευαγγελίδης, ο οποίος μολονότι έχει καταγγείλει τόσο δημόσια όσο και στο Ελεγκτικό Συνέδριο ότι ο Δήμος παραβιάζει βασικά εργατικά δικαιώματα του, εν τούτοις δεν έχει ακόμα εξοφληθεί και παραμένει απλήρωτος από το 2011-12. Ας σημειωθεί ότι την περίοδο, που η δημοτική αρχή Χαρδαλιά-Γώγου εκμεταλλεύονταν τους δασκάλους μουσικής, γυμναστικής, χορού, θεάτρου και ζωγραφικής και αρνιόταν να τους πληρώσει, αυτή έβγαζε με την σέσουλα λεφτά χάρις στα μαθήματα των εργαζομένων, ενώ την ίδια περίοδο χρηματοδοτούσε παράνομα τη διαβόητης ΜΚΟ «Ελληνική Εστία», μια φωλιά μελών της Ν.Δ. αφοσιωμένων στα ΕΣΠΑ! Ο φάκελος της «Ελληνικής Εστίας» βρίσκεται από καιρό στον εισαγγελέα, αλλά μέχρι τώρα δεν υπάρχει ούτε φωνή ούτε ακρόαση !….. 

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η απασχόληση της κ. Αβραμίδου όλα αυτά τα χρόνια ήταν αδήλωτη. ΟΠΑΔΒ και Δήμος την απασχολούσαν παράνομα δεν της είχαν υπογράψει σύμβαση εργασίας και προφανώς δεν την είχαν ασφαλίσει στο ΙΚΑ!.... Η αντεργατική πολιτική και ο αντιδημοκρατικός εκφυλισμός του  δικομματισμού και του συστήματος, σε όλο τους το μεγαλείο. Φυσικά η περίπτωση της κ. Αβραμίδου δεν συνιστά κάποια εξαίρεση. Η ανασφάλιστη εργασία στον ΟΠΑΔΒ, για όσους απασχολούνται με μπλοκάκι αποτελεί και σήμερα ένα αδιατάρακτο καθεστώς.

Από προηγούμενες καταγγελίες και άλλες δημοσιοποιήσεις, έχει διαπιστωθεί ότι τμήμα υπαλλήλων του τότε ΙΚΑ Βύρωνα είχαν γνώση του τι γινόταν στον ΟΠΑΔΒ (τότε Πνευματικό Κέντρο), αλλά συγκάλυπταν το καθεστώς παρανομίας, ενώ το όργιο της ανασφάλιστης εργασίας και οι καταγγελλόμενες παραβάσεις είναι σε γνώση της πλειοψηφίας του Δ.Σ του ΟΠΑΔΒ, αλλά και συνολικότερα της άφωνης δημοτικής παράταξης Χαρδαλιά- Γώγου!
Καλώ τις προοδευτικές δημοτικές παρατάξεις του Δήμου Βύρωνα αλλά και την διοίκηση του ΙΚΑ να παρέμβουν και να αποκαταστήσουν την ασφαλιστική νομιμότητα όχι μόνο για όσους εργαζόμενους απασχολούνται σήμερα στον ΟΠΑΔΒ με συμβάσεις έργου, αλλά και για σε όσους είχαν απασχοληθεί επίσης κατά το παρελθόν.

Θα πρέπει επίσης να υπογραμμισθεί ότι μεταξύ των άλλων μεθόδων παραβίασης των εργατικών δικαιωμάτων, του δημόσιου λογιστικού και παραπλάνησης των ελεγκτικών οργάνων είναι και το γεγονός ότι  ορισμένες συμβάσεις έργου, κυρίως καλλιτεχνών ήταν και είναι ψεύτικες και παραπλανητικές. Στις συμβάσεις αυτές μπορεί λ.χ να αναγράφεται ψευδώς ότι συμφωνείται  ετήσια αμοιβή π.χ 4.800 ευρώ για να δοθεί τάχα μια συναυλία κλασικής κιθάρας, ενώ στην πραγματικότητα ο καλλιτέχνης έχει προσληφθεί και παραδίδει μαθήματα κιθάρας στον ΟΠΑΔΒ τα οποία γίνονται έναντι αμοιβής . Μη νομισθεί ότι ο Δήμος το κάνει αυτό για να δώσει δουλειά!.. Το κάνει γιατί, πριν από όλα, από τα μαθήματα ο Δήμος βγάζει λεφτά!    

Ο κ. Χρ. Γώγος, σημερινός υποψήφιος της δημοτικής παράταξης της Ν.Δ στο Βύρωνα, ο οποίος αποκάλεσε την περίοδο δημαρχίας Χαρδαλιά ως «χρυσή εποχή» (!) την οποία μάλιστα δεσμεύτηκε ότι «θα συνεχίσει», είναι ως  γνωστό και αντιδήμαρχος κοινωνικής πολιτικής του Δήμου!.....Τι έχει άραγε να πει ο κ. Γώγος στην απλήρωτη κ. Αβραμίδου και τις άλλες αντεργατικές παραβιάσεις και ακροβασίες του Δημάρχου του και της διοίκησης του ΟΠΑΔΒ, και τι ακριβώς εννοεί όταν λέει ότι είναι αντιδήμαρχος κοινωνικής πολιτικής; Ποιάς αλήθεια κοινωνικής πολιτικής; 

Δ. Σουλιώτης
Πολιτικός εξόριστος της δικτατορίας 1967-74

Βύρωνας 19.3.2014