Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ



ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ
                                                 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Ο Αγώνας συνεχίζεται μέχρι να ανατραπεί η βάρβαρη πολιτική
και η συγκυβέρνηση.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Οι εργαζόμενοι στους δήμους όλης της χώρας για άλλη μια φορά δώσαμε ένα δύσκολο αγώνα ενάντια στη βάρβαρη πολιτική των μνημονίων που επιβάλουν οι κυβερνήσεις σε όλες τις παραλλαγές τους. Ιδιαίτερα η σημερινή συγκυβέρνηση  με τους ταλιμπάν υπουργούς τύπου Μητσοτάκη που βγάζουν όλο το ταξικό τους μίσος ενάντια στη μόνιμη σταθερή εργασία, υπηρετώντας και εξυπηρετώντας τα συμφέροντα του κεφαλαίου, των τραπεζιτών και της εργοδοσίας, δε διστάζουν να διαλύσουν τα πάντα, ακόμα και ανθρώπινες ζωές. Η συγκυβέρνηση αυτή θα γίνεται όλο και πιο επιθετική, όλο και πιο επικίνδυνη για το λαό και τη χώρα προκειμένου να τηρήσει τις δεσμεύσεις της απέναντι στα αφεντικά της, Δ.Ν.Τ., Ε. Ένωση, Τρόικα, κεφάλαιο, τραπεζίτες.

Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ



Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΟΜΟΘΕΤΕΙ
ΟΙ  ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΤΗ ΒΑΡΒΑΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

6. 000 εργαζόμενοι στους ΟΤΑ (με πρώτους τους σχολικούς φύλακες ) μπαίνουν  στο προθάλαμο των απολύσεων, αφού τις επόμενες ημέρες οι Δήμοι  θα εκδώσουν τις διαπιστωτικές πράξεις  που θα τους βγάζουν σε διαθεσιμότητα για 8 μήνες και στη συνέχεια θα απολυθούν, εάν το διάστημα αυτό δεν τους έχουν τοποθετήσει σε κάποια άλλη υπηρεσία. Ακολουθούν οι δημοτικοί αστυνόμοι που θα φύγουν από τους Δήμους στις 23 Σεπτεμβρίου 2013 και έπεται και συνέχεια εάν δεν τους ανατρέψουμε.

Τα κροκοδείλια δάκρυα των δημάρχων.
Οι Δήμαρχοι  και τα δημοτικά συμβούλια που αποδέχονται  και εφαρμόζουν τις  αντιδραστικές πολιτικές στους ΟΤΑ έχουν τεράστιες ευθύνες.

Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Ο ΝΕΟΣ ΝΟΜΟΣ - ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ - Ο ΔΗΜΟΣ - ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ



ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΥΡΩΝΑ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΣΣΕ, ΦΟΡΟΛΗΣΤΕΙΑ, ΦΤΩΧΕΙΑ

Αυτοί
Έχουν σχέδιο. Με τον τελευταίο νόμο, που είναι συνέχεια των προηγούμενων και προπομπός των επόμενων,  προχωρούν σε απολύσεις αρχικά 2.200 σχολικών φυλάκων και 3.500 δημοτικών αστυνόμων από τους δήμους.  Από την εκπαίδευση απολύουν σε πρώτη φάση 2.500 καθηγητές που προστίθενται στους χιλιάδες απολυμένους αναπληρωτές. Καταργούν την Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για να κατεβάσουν και άλλο τον κατώτατο μισθό στον ιδιωτικό τομέα. Θεσμοθετούν τη φοροληστεία των λαϊκών στρωμάτων με το νέο φορολογικό κώδικα και η σφαγή θα ολοκληρωθεί με το επόμενο φορολογικό για τη φορολόγηση των κατοικιών. Μέχρι το Σεπτέμβρη θέλουν να προχωρήσει κλείσιμο νοσοκομείων και το ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας και οργανισμών  και να έχουν απολύσει συνολικά 12.500 από το δημόσιο. Για αυτό προγραμμάτισαν την κατάργηση των ακάλυπτων οργανικών θέσεων στους δήμους. Για αυτό ζητούν να παραδοθεί νέα απογραφή εργαζομένων στους δήμους. Και η δημοτική αρχή συμμορφώνεται προς τις υποδείξεις γιατί «είναι άνωθεν εντολές», όπως δηλαδή δηλώνουν και οι κυβερνητικοί ότι συμμορφώνονται, γιατί το απαιτεί η Ε.Ε., το Δ.Ν.Τ. και η Ε.Κ.Τ..

Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ



ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΥΡΩΝΑ

ΟΙ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ – ΚΛΕΙΣΙΜΑΤΑ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ
ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Ήρθε στη δημοσιότητα από το Υπουργείο Παιδείας, με το τέλος της σχολικής χρονιάς,  πίνακας σχολείων για κατάργηση και για συγχωνεύσεις. Ανάμεσά τους προβλέπεται το κλείσιμο ενός Γυμνασίου και ενός Λυκείου στο Βύρωνα. Οι όροι με τους οποίους παρουσιάζεται από το Υπουργείο είναι «συγχώνευση», ενώ από το Δήμο «αναδιάρθρωση». Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί δύο γυμνασίων (4ο και 5ο) θα συγκεντρωθούν σε ένα γυμνάσιο και δύο Λυκείων (4ο και 5ο ) σε ένα Λύκειο. Έτσι, θα προκύψουν τμήματα με περισσότερους μαθητές, λιγότερες ανάγκες για καθηγητές και για υποδομές και  μείωση των δαπανών. Η ίδια τακτική ακολουθήθηκε πριν από 2 χρόνια και για τέσσερα σχολεία στην Ανάληψη, όπου προέκυψαν δύο υπερμεγέθη σχολεία και πολλά εκπαιδευτικά προβλήματα.  Συγχωνεύσεις σχολείων έχουν γίνει και σε αγροτικές περιοχές με τραγικά για τους μαθητές αποτελέσματα, αφού έκλεισαν σχολεία κοντά στον τόπο κατοικίας μαθητών που  αναγκάζονται να διανύουν καθημερινά δεκάδες χιλιόμετρα για να φτάσουν στα νέα τους σχολεία. Σε όλα τα συγχωνευμένα σχολεία έχει αυξηθεί ο αριθμός των μαθητών ανά τμήμα, σε βάρος της ποιότητας του μαθήματος και έχουν πολλαπλασιαστεί τα μαθησιακά και ψυχολογικά προβλήματα των παιδιών. Για αυτό άλλωστε και έχουμε πολλές κινητοποιήσεις μαθητών, γονέων, εκπαιδευτικών ενάντια στις συγχωνεύσεις, όπως έγινε και πρόσφατα στο Περιστέρι με αποτέλεσμα την ματαίωσή τους. Στο Βύρωνα, επίσης, έχουν αναστατωθεί οι σύλλογοι εκπαιδευτικών και γονέων, έχουν εκδώσει ψηφίσματα ενάντια στις συγχωνεύσεις και έχουν κάνει πρώτες κινητοποιήσεις.  Μάλιστα την Παρασκευή Παρασκευή 12/7 σε παράσταση στην Περιφερειακή Δ/νση Εκπ. Αττικής βρέθηκαν αντιμέτωποι με τα ΜΑΤ. Η δημοτική αρχή με τη συνηθισμένη τακτική της, όπως για όλα τα μέτρα των μνημονίων, κάνει τον Πόντιο Πιλάτο. Δηλώνει ότι διαφωνεί, αλλά λέει ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα για να αποτρέψει τις συγχωνεύσεις. Προσπαθεί για να προλάβει και να ελέγξει τις κινητοποιήσεις, να στρογγυλέψει τα πράγματα και να χρυσώσει το χάπι. Ωστόσο, καθυστερεί την παράδοση του σχολικού κτιρίου της οδ. Βυζαντίου για κάλυψη των αναγκών των υπαρχόντων σχολείων. 
Παρακάτω η υπόλοιπη ανακοίνωση και 
στο τέλος το έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας

Κυριακή 14 Ιουλίου 2013

ΝΕΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ



ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΩΝ 4ου – 5ου ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ, ΛΥΚΕΙΩΝ ΒΥΡΩΝΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΤΩΝ 4ου – 5ου ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ ΒΥΡΩΝΑ

Δεν πέρασαν ούτε δύο χρόνια από τότε που στο Βύρωνα συγχωνεύθηκαν τέσσερα σχολεία το 1ο -2ο Γυμνάσιο και 1ο – 2ο Λύκειο και αιφνιδιαστικά πληροφορούμαστε για συγχώνευση και άλλων τεσσάρων σχολείων, του 4ου – 5ου Γυμνασίου και 4ου – 5ου Λυκείου. Για ένα τόσο μεγάλο δήμο των 120.000 κατοίκων η μείωση των σχολείων από 12 σε 8 στερείται κάθε λογικής και αναπόφευκτα οδηγεί την περιοχή σε υποβάθμιση.
Παρ’ όλες τις γραπτές (2012) και προφορικές (2013) διαβεβαιώσεις του Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Α΄Αθήνας κ. Σαββαΐδη, ότι δεν εισηγείται συγχώνευση των σχολείων του Βύρωνα, παρά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου κατά της συγχώνευσης σχολείων στο Δήμο Βύρωνα, αναρτήθηκε στο διαδίκτυο – αφότου είχαν κλείσει τα σχολεία- απόφαση συγχώνευσης και κατάργησης σχολείων, στην οποία υπάρχουν και τα σχολεία που εμείς εκπροσωπούμε.

Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

Ανακοίνωση του σωματείου εργαζομέων του δήμου Βύρωνα



Από την κινητοποίηση των εργαζόμενων του δήμου την Πέμπτη 11/7
:

 Το σωματείο εργαζομένων του δήμου Βύρωνα έβγαλε ανακοίνωση ενόψει των νέων μέτρων, της ψήφισης του πολυνομοσχέδιου και των εργατικών κινητοποιήσεων και απαιτεί

"Να μην γίνει καμία απόλυση. Να μην κλείσει καμία υπηρεσία των δήμων και του δημοσίου. Να ενσωματωθούν τα Νομικά Πρόσωπα στο Δήμο.
 Να καταργηθούν τα μνημόνια και όλοι οι μνημονιακοί νόμοι. Να διαγραφεί το χρέος, να μην πληρώσει άλλο ο λαός την κρίση. Να υπάρξει παραγωγική ανασυγκρότηση. Να φύγουν από τη χώρα τρόικα, ΔΝΤ. Όχι στο μονόδρομο της Ε. Ένωσης και του ευρώ. Να ανοίξει ο δρόμος για μια άλλη πολιτική που θα εξυπηρετεί τον εργαζόμενο άνθρωπο και τις σύγχρονες ανάγκες του, για μια άλλη κοινωνία δίχως εκμεταλλευτές και εκμεταλλευόμενους."       
Παρακάτω όλη η ανακοίνωση

Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΣ


Λάβαμε από το Κοινωνικό Ιατρείο-Φαρμακείο κείμενο συλλογής υπογραφών που απαιτεί λύση του προβλήματος μη έκδοσης βιβλιαρίων υγείας - πρόνοιας για τους άνεργους και άπορους ανασφάλιστους και απαιτεί : "Ως πολίτες που βρίσκονται κοντά στον αγώνα και τις ανάγκες των άνεργων συμπολιτών μας, ως άνεργοι, άποροι, ανασφάλιστοι και ανάπηροι, δικαιούχοι των παροχών Πρόνοιας  απαιτούμε τα δικαιώματά μας για δωρεάν κρατική νοσοκομειακή, ιατρική και φαρμακευτική περίθαλψη και ζητάμε από τον Δήμο να ανταποκριθεί χωρίς άλλη καθυστέρηση  στα καθήκοντά του."   
 Διαβάστε το κείμενο παρακάτω

Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ



ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ                
ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ

Ανακοίνωση - Ενημέρωση

Την Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013 έγινε παρέμβαση του σωματείου των εργαζομένων στον Πρόεδρο του ΝΠΔΔ των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών και οι εκπρόσωποι των εργαζομένων έθεσαν μια σειρά ζητήματα που σχετίζονται με τη λειτουργία των παιδικών σταθμών. Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε με αφορμή τις αιτήσεις για τις εγγραφές βρεφών και νηπίων και για το γεγονός ότι πολλά παιδιά θα μείνουν έξω από τους σταθμούς.