Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ



ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ                
ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ

Ανακοίνωση - Ενημέρωση

Την Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013 έγινε παρέμβαση του σωματείου των εργαζομένων στον Πρόεδρο του ΝΠΔΔ των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών και οι εκπρόσωποι των εργαζομένων έθεσαν μια σειρά ζητήματα που σχετίζονται με τη λειτουργία των παιδικών σταθμών. Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε με αφορμή τις αιτήσεις για τις εγγραφές βρεφών και νηπίων και για το γεγονός ότι πολλά παιδιά θα μείνουν έξω από τους σταθμούς.

Οι εκπρόσωποι του σωματείου αναφέρθηκαν στις ευθύνες που υπάρχουν στην κεντρική εξουσία αλλά και στη δημοτική αρχή που δεν υπάρχουν σταθμοί ώστε να γίνονται δέκτες όλες οι αιτήσεις και εξέφρασαν την αντίθεση τους στον αποκλεισμό που ουσιαστικά υπάρχει για τους άνεργους και ανασφάλιστους γονείς και ζήτησαν να υπάρξει μέριμνα για όλα τα παιδιά και ιδιαίτερα για τα παιδιά των άνεργων και των ανασφάλιστων γονέων.
Τέθηκαν και ζητήματα που σχετίζονται με τη διοικητική λειτουργία  των σταθμών καθώς και με την ανάγκη να αντιμετωπιστούν προβλήματα που υπάρχουν και σχετίζονται με την υποχρηματοδότηση των δημοτικών σταθμών τα οποία δημιουργούν προβλήματα και ελλείψεις στην καθημερινή λειτουργία. Τέθηκε για άλλη μια φορά το θέμα της ενσωμάτωσης των παιδικών σταθμών στο Δήμο, ενώ επισήμαναν ότι όχι μόνο δεν περισσεύει κανένας εργαζόμενος και δεν πρέπει να γίνει καμία απόλυση, κανενός εργαζομένου ακόμη και αυτών που έχουν δικαστικές αποφάσεις, αντίθετα  χρειάζεται και άλλο μόνιμο προσωπικό.
Μένει να δούμε εάν και ποια από αυτά τα ζητήματα η διοίκηση και η δημοτική αρχή θα τα αντιμετωπίσει θετικά. 
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να συνεχίσουμε τον αγώνα για την υπεράσπιση της εργασίας μας και την διασφάλιση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα των δημοτικών παιδικών σταθμών.


Ιούλιος 2013