Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣε συνάντηση που γίνεται στη Γερμανία με τον Υπουργό Μιχελάκη ανάμεσα στους δημάρχους που τον συνοδεύουν βρίσκεται και ο δήμαρχος Βύρωνα κ. Χαρδαλιάς. Για τη συνάντηση και την στάση της ΠΟΕ-ΟΤΑ δείτε παρακάτω επιστολή του προέδρου του σωματείου εργαζομένων του δήμου Βύρωνα.

 ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΑΙ ΤΗΝ Ε. ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΟΕ ΟΤΑ
 Πριν ένα περίπου χρόνο η ΠΟΕ ΟΤΑ είχε εκδώσει ανακοίνωση με την οποία κατήγγελλε τους Δημάρχους ( 12 των αριθμό) που είχαν συναντηθεί με τον Φούχτελ, πληρεξούσιο υπουργό της Γερμανικής  Καγκελαρίας  στην Ελλάδα. Έκανε κινητοποιήσεις στη Θεσ/κη ενάντια στο Φουχτελ και την πολιτική που προωθεί.
 Σήμερα που 60 Έλληνες φιλογερμανοί  δήμαρχοι και  δεκάδες άλλοι δημοτικοί παράγοντες βρίσκονται στη  Νυρεμβέργη για να δώσουν το   «παρών» στην 4η ετήσια συνάντηση της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, που θα πραγματοποιηθεί στις 22 και 23 Οκτωβρίου με θέμα την  «πόλη του μέλλοντος». Ανάμεσα στους δημάρχους που θα  παραβρεθούν είναι, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Κώστας Ασκούνης, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, οι δήμαρχοι Θεσσαλονίκης και Καρπενησίου, Γιάννης Μπουτάρης και Κώστας Μπακογιάννης, ο Δήμαρχος Βύρωνα κ. Χαρδαλιάς   και δεκάδες άλλοι συνάδελφοί τους.
Η ηγεσία της  ΠΟΕ ΟΤΑ τηρεί σιωπή. Δεν εκδόθηκε καμία ανακοίνωση καταγγελία για αυτή την προθυμία των δημαρχών.
Πιστεύω ότι η ηγεσία της ΠΟΕ ΟΤΑ οφείλει να ενημερώσει τους εργαζόμενους στους δήμους και την ελληνική κοινωνία αποκαλύπτοντας τα ονόματα των δημάρχων αλλά κυρίως τους στόχους και την πολιτική που εξυπηρετούν αυτές οι συναντήσεις.
Ότι ετοιμάζουν και προωθούν να δοθούν τα φιλέτα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ( π.χ. απορρίμματα, νερό, φυσικός πλούτος) σε ιδιωτικά ελληνικά και γερμανικά συμφέροντα.
Παναγιωτόπουλος Χρήστος
Μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ ΟΤΑ.
Πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στο Δήμο Βύρωνα.