Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Το Κοινωνικό Ιατρείο Φαρμακείο στο πλάι των προσφύγων του Λαυρίου με φάρμακα

Επιτροπή του Κοινωνικού Ιατρείου Φαρμακείου Βύρωνα επισκέφτηκε την Κυριακή 20/10/20123 τον καταυλισμό των Κούρδων, Αφγανών και άλλων πολιτικών προσφύγων στο Λαύριο και παράδωσε ποσότητες φαρμάκων για τις άμεσες ανάγκες των παιδιών και των οικογενειών τους. Δείτε παρακάτω τη σχετική ανακοίνωση του Κοινωνικού Ιατρείου-Φαρμακείου. 




«Ένας για όλους και όλοι για έναν»
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ-ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΒΥΡΩΝΑ
Ελλησπόντου 12, ΤΚ 162 32 Βύρωνας
210-7628209 – 6977.747431

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Επιτροπή του Κοινωνικού Ιατρείου Φαρμακείου Βύρωνα επισκέφτηκε σήμερα τον καταυλισμό των Κούρδων, Αφγανών και άλλων πολιτικών προσφύγων στο Λαύριο και παράδωσε ποσότητες φαρμάκων για τις άμεσες ανάγκες των παιδιών και των οικογενειών τους. Η επιτροπή τόνισε ότι θα συνεχίσει την βοήθεια σε φάρμακα όσο συνεχίζεται η προσωρινή διακοπή της κρατικής χρηματοδότησης.

Οι 250 και πάνω πολιτικοί πρόσφυγες που διαμένουν στο Κέντρο Πολιτικών Προσφύγων Λαυρίου, εξ‘ αιτίας της αδιαφορίας της ελληνικής κυβέρνησης αλλά και των χειρισμών του υπουργείου Υγείας, από τις αρχές του 2013 μέχρι σήμερα οδήγησαν στη διακοπή της κρατικής χρηματοδότησης, με αποτέλεσμα οι πρόσφυγες και τα παιδιά τους να αντιμετωπίζουν άμεσα και σοβαρά προβλήματα επισιτισμού, έλλειψη βασικών φαρμάκων, προβλήματα  θέρμανσης αλλά και ειδών καθαριότητας, ενώ οι εργαζόμενοι στο Κέντρο Πολιτικών Προσφύγων του Λαυρίου παραμένουν απλήρωτοι περισσότερο από 10 μήνες!           

Η αντιπροσωπεία του ΚΙΦΒ αφού εξέφρασε την αλληλεγγύη της στα δίκαια αιτήματα των πολιτικών προσφύγων, ζήτησε να εφαρμοσθεί το διεθνές δίκαιο για τους πολιτικούς πρόσφυγες και καταδίκασε την πολιτική του ιμπεριαλισμού, ο οποίος – όπως υπογραμμίστηκε - είναι ο κύριος υπεύθυνος για τα απερίγραπτα δεινά των λαών στην Παλαιστίνη, το Αφγανιστάν, την Συρία και σε άλλες περιοχές του κόσμου και ευχήθηκε να ευοδωθούν οι αγώνες των λαών για ελευθερία και κοινωνική δικαιοσύνη και οι πολιτικοί πρόσφυγες να γυρίσουν γρήγορα στις χώρες τους και στις οικογένειές τους.

Κοινωνικό Ιατρείο Φαρμακείο Βύρωνα

20/10/2013