Τρίτη 9 Απριλίου 2013

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΟΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΡΟΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

H πρωτοφανής απόφαση του μονομελούς πλημμελειοδικείου Αθηνών, που καταδίκασε 3 εργαζόμενους συνδικαλιστές των ΟΤΑ σε 6-μηνη φυλάκιση επειδή ήταν παρόντες και στήριξαν τον απεργιακό αγώνα των συναδέλφων τους στο Δήμο Ηρακλείου Αττικής το 2007, επιδιώκει να θέσει τους αγώνες των εργαζομένων και το συνδικαλιστικό κίνημα στο απόσπασμα. (!!!)

Ο Νίκος Αδαμόπουλος. Πρόεδρος του Συλλόγου εργαζομένων του δήμου Νέας Ιωνίας, η Βασιλική Καραγεώργου, πρόεδρος του Συλλόγου εργαζομένων δήμου Ηρακλείου και ο Νίκος Μαυρουδής, μέλος του ΔΣ συλλόγου εργαζομένων δήμου Νέας Ιωνίας, ήταν συμπαραστάτες, μαζί με άλλα μέλη του σωματείου μας καθώς και εργαζόμενους από πολλά σωματεία του κλάδου,  στον αγώνα των εργαζομένων του δήμου Ηρακλείου, κάτι που δεν άρεσε στον δήμαρχο του Ηρακλείου που μέσω της προσωπικής του «αυλής» φρόντισε να κινηθούν οι διαδικασίες κατασυκοφάντησης των 3 συνδικαλιστών.
Σε μια δίκη παρωδία, όπου κανείς από τους μάρτυρες (ακόμη και από τους αστυνομικούς) δεν προέκυπτε κανένα στοιχείο, ο εισαγγελέας απεφάνθη πως «και μόνο η παρουσία των 3 συνδικαλιστών στον απεργιακό αγώνα, ασκεί ψυχολογική βία σε αυτούς που ήθελαν να εργαστούν» και πρότεινε την καταδίκη τους!!! Η καταδικαστική απόφαση αυτή δεν είναι τυχαία!

Όπως τυχαίο δεν είναι πως λίγες μόλις ημέρες μετά, διώκεται ποινικά ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών (ΣΕΛΜΑ) Αντώνης Σταματόπουλος, για τη συμμετοχή του στις κινητοποιήσεις που αποφάσισαν με συντριπτική πλειοψηφία οι εργαζόμενοι στο ΜΕΤΡΟ!

Ειδικά στην περίοδο που διανύουμε, που εκτυλίσσεται η μεγαλύτερη μεταπολεμικά επίθεση από τις δυνάμεις του κεφαλαίου και της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, σε συνεννόηση και αγαστή συνεργασία με ΕΕ και ΔΝΤ, είναι φανερό πως κάθε ενοχλητική φωνή διαμαρτυρίας ή έστω συμπαράστασης σε αγώνες των εργαζομένων πρέπει να σταματήσει. Οι μόνοι που δικαιούνται να ομιλούν και να λένε ό,τι θέλουν είναι οι εργοδότες και τα παπαγαλάκια τους από τα τρομοδελτία ειδήσεων των 8. Κάθε άλλη φωνή είτε δεν πρέπει να ακούγεται ή πρέπει να τσακιστεί παραδειγματικά.
Το δόγμα του «νόμου και της τάξης», του Δένδια, του αυταρχισμού και της απόλυτης και προληπτικής καταστολής της κυβέρνησης και των μηχανισμών της απέναντι  σε οποιονδήποτε αγωνίζεται, αντιστέκεται και διεκδικεί, ακόμη και απλώς να συμπαραστέκεται, γίνεται πλέον οδηγός των αποφάσεων των δικαστηρίων αυτή τη περίοδο.

Τα θλιβερά στρατιωτάκια της τρικομματικής κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και της ΕΕ-ΔΝΤ-κεφαλαίου, θα μας βρουν απέναντί τους. Δεν φοβόμαστε, δεν τρομοκρατούμαστε!  Η αλληλεγγύη - λέξη άγνωστη για το είδος τους- ανάμεσα στους ανθρώπους της εργασίας, τους αγωνιζόμενους ανθρώπους δεν θα αφήσει κανέναν απροστάτευτο. Καλούμε κάθε συλλογικότητα και σωματείο για την έμπρακτη καταγγελία της απόφασης αυτής, τη στήριξη των συνδικαλιστών και την από κοινού ανάληψη αγωνιστικών πρωτοβουλιών στις περιοχές μας.
Για έναν εργατικό και λαϊκό ξεσηκωμό που θα τους ανατρέψει, μαζί με την πολιτική τους, τις κυβερνήσεις, τα μνημόνια και όλο το σύστημά τους.

Να σταματήσει κάθε δίωξη συνδικαλιστών!
Όχι στην ποινικοποίηση των αγώνων.

Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας
Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική
Ανυπόταχτη Πετρούπολη
Aριστερή Αντικαπιταλιστική κίνηση Πειραιά-Aνταρσία στο λιμάνι
Αριστερή Κίνηση Περιστερίου
Αριστερή Παρέμβαση Πολιτών Βύρωνα
Εκτός Σχεδίου – Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση στη Νέα Ιωνία
Εκτός των Τειχών στο Μαρούσι
Κίνημα στην πόλη του Ζωγράφου
Μαχόμενη Αριστερή Δύναμη Ανατροπής Δάφνης-Υμηττού
Μια Πόλη Ανάποδα-Αριστερή Παρέμβαση στους δρόμους της Νέας Σμύρνης
Πρωτοβουλία για την Ανατροπή στο Γαλάτσι
Πρωτοβουλία Κατοίκων στα Νότια

Ανταρσία στη Λευκάδα
Ανταρσία στο δήμο Πύργου
Αριστερή Παρέμβαση - Αντικαπιταλιστική Κίνηση στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας
Αριστερή Παρέμβαση στην Ήπειρο
Δημοτική Ριζοσπαστική Αριστερή Συσπείρωση ΔΡΑΣΥ Ιωαννίνων