Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

ΧΩΡΙΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΣΤΟ ΒΥΡΩΝΑ



ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΥΡΩΝΑ

ΒΡΕΦΗ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑ ΧΩΡΙΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗ
ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ


Για μια ακόμη φορά, και παρά τις αντίθετες διαβεβαιώσεις της δημοτικής αρχής, ήρθαν στην επιφάνεια τα αδιέξοδα της οικονομικής κατάστασης που βρίσκεται τόσο ο ίδιος ο δήμος Βύρωνα, όσο και οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί του.
Πέντε παιδικοί σταθμοί (1ος, 5ος, 6ος, 7ος ,9ος ) δεν έχουν πλέον θέρμανση. Το νομικό πρόσωπο αδυνατεί να πληρώσει το πετρέλαιο και έτσι τα δεκάδες βρέφη και νήπια που φιλοξενούνται σε αυτούς δεν μπορούν να ζεσταθούν. Τα κλιματιστικά δεν επαρκούν για τη θέρμανση των χώρων αυτών, αλλά και δεν είναι υγιεινός τρόπος θέρμανσης για χώρους βρεφών και νηπίων.
Δεν είναι η πρώτη φορά που οι Δ.Π.Σ. αντιμετωπίζουν προβλήματα. Η βάρβαρη πολιτικού του μνημονίου που με ευλάβεια εφαρμόζει η τρικομματική κυβέρνηση, αλλά και η πολιτική της δημοτικής αρχής έχουν οδηγήσει σε οικονομική ασφυξία τους παιδικούς σταθμούς.
Καλούμε τη δημοτική αρχή να λύσει άμεσα το θέμα της θέρμανσης στους παραπάνω σταθμούς. Είναι απαράδεκτο, την ίδια ώρα που βρίσκει χρήματα για δαπάνες δημοσίων σχέσεων και επιβάλλει υπέρογκα δημ. τέλη, να υπάρχει αυτή η κατάσταση. Να μην προσπαθήσει για άλλη μια φορά να μεταφέρει τις ευθύνες σε τρίτους, καθώς αυτή ασκεί διοίκηση και έχει την πλήρη ευθύνη για την οικονομική κατάσταση του νομικού προσώπου και του δήμου συνολικότερα.
Καλούμε τους κατοίκους και ειδικά τους γονείς να οργανωθούν και να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους και δικαιώματα των παιδιών.

Μάρτης 2013