Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΣ, ΒΙΑ, ΑΠΕΙΛΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

Βιώνουμε μια πολιτική που εξαθλιώνει το λαό με την ανεργία, τη φοροληστεία, την ακρίβεια, τις περικοπές μισθών και συντάξεων και προστατεύει τις τράπεζες, την οικονομική ολιγαρχία, τα αρπακτικά που τα ονομάζει επενδυτές. Στο σύστημα για την εφαρμογή αυτής της πολιτικής χρησιμεύουν : - η επίθεση σε όσους δεν συναινούν και αντιστέκονται σε αυτή την πολιτική, -η διάσπαση των πληττόμενων, ώστε να τσακώνονται μεταξύ τους για να τη βγάζουν καθαρή οι κυρίαρχοι, - ο αποπροσανατολισμός, - τα αυταρχικά μέτρα, - ο φόβος, - οι διώξεις.
Αυτές τις μεθόδους χρησιμοποιεί στα πρότυπα του κεντρικού κράτους και η δημοτική αρχή Βύρωνα.
Το δημοτικό συμβούλιο επικυρώνει τυπικά τις αποφάσεις της δημ. αρχής  Θέματα που θέτουν οι κάτοικοι δεν συζητούνται. Δημόσιες δημοπρασίες ο δήμαρχος επιδιώκει να τις κάνει στο γραφείο του με κλειστές τις πόρτες με μονοπαραταξιακή επιτροπή δημοπρασίας.
Ασκείται ακόμα και σωματική βία απέναντι σε όσους έχουν διαφωνίες ή εκτοξεύονται απειλές σε όσους ζητούν στοιχεία
. Η αντιστροφή της πραγματικότητας είναι ακόμα μια τακτική τους. Όσοι αντιδρούν στην πολιτική τους εξυβρίζονται με απίθανους χαρακτηρισμούς. Ο κ. Χαρδαλιάς διαδίδει συκοφαντίες και λάσπη απέναντι σε συλλογικότητες κατοίκων.  Επαναφέρει τις θεωρίες των 2 άκρων. Σε επίδειξη αυταρχισμού καλεί τη ΓΑΔΑ και εισαγγελέα για να μην κάνει φανερή τη δημόσια δημοπρασία για την εκχώρηση της Λαμπηδόνας. Εξαγγέλει μήνυση από το δήμαρχο σε κατοίκους, που θέλησαν να είναι παρόντες στις ανοικτές δημοπρασίες.

   Διαβάστε την ανακοίνωση της Αριστερής Παρέμβασης παρακάτω

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΥΡΩΝΑ


ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ ΜΑΣΚΑ
ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΑΥΤΑΡΧΙΚΟΣ ΚΑΤΗΦΟΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜ. ΑΡΧΗΣ
ΣΤΑ ΧΝΑΡΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ

Βιώνουμε μια πολιτική που εξαθλιώνει το λαό με την ανεργία, τη φοροληστεία, την ακρίβεια, τις περικοπές μισθών και συντάξεων και προστατεύει τις τράπεζες, την οικονομική ολιγαρχία, τα αρπακτικά που τα ονομάζει επενδυτές. Στο σύστημα για την εφαρμογή αυτής της πολιτικής χρησιμεύουν : - η επίθεση σε όσους δεν συναινούν και αντιστέκονται σε αυτή την πολιτική,  -
Οι κυβερνητικοί, τα τσιράκια τους, τα ΜΜΕ και βέβαια οι καπιταλιστές επιστρατεύουν πάλι τις θεωρίες για τα 2 άκρα, επιδιώκοντας  να ταυτίσουν τη βία της συστημικής  Χ.Α. ενάντια στους αδύναμους με τις κινητοποιήσεις των εργαζόμενων, τις απεργίες, τις καταλήψεις ενάντια σε κυβέρνηση και τρόικα. Μας νουθετούν να κάτσουμε φρόνιμα στο «κέντρο» της υπακοής. Η πραγματικότητα, όμως, είναι ότι το ένα άκρο αποτελούν η κυβέρνηση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, η ΕΕ, το ΔΝΤ, η Χ.Α. (που παρεπιπτόντως αρνήθηκε έλεγχο για το χάρισμα της Αγροτικής στο Σάλλα, ψήφισε φοροαπαλλαγές στους εφοπλιστές και χάρισμα  χρεών των μεγάλων επιχειρηματιών του ποδοσφαίρου),  η οικονομική εξουσία και όσοι τους στηρίζουν και ωφελούνται από αυτή την κατάσταση και το άλλο άκρο οι άνεργοι, οι εργάτες, η νεολαία, οι συνταξιούχοι, οι αυτοαπασχολούμενοι και όλοι όσοι υποφέρουν από την εκμετάλλευση. Οι πρώτοι χαρακτηρίζουν βία τις αντιδράσεις στην βίαιη και αυταρχική πολιτική των δεύτερων, αντιστρέφοντας την πραγματικότητα, για να δεχτούν ορισμένοι ότι έτσι είναι, αν έτσι μας λένε.
Που συμβαίνουν όλα αυτά ;
-             Στο κεντρικό κράτος. Με τη βουλή να επικυρώνει τις απαιτήσεις της τρόικας και των επενδυτικών κεφαλαίων, με τη δημόσια κυριαρχία και περιουσία να έχει περάσει στη διαχείριση της Ε.Ε. και του ΔΝΤ, με την δίωξη όσων εμφανίζουν τις λίστες αυτών που έβγαλαν εκατομμύρια έξω και την προστασία όσων τις κρύβουν, με τις φοροαπαλλαγές και την ασυλία όσων κατασπάραξαν τα κρατικά δάνεια και το ξεζούμισμα της πλειοψηφίας για να αποπληρώσουμε το φαγοπότι τους και να αβγατίζουν τα κέρδη των ισχυρών. Με τη Ν.Δ. σε εμφυλιοπολεμικό κλίμα να οξύνει την επίθεση σε όσους διαφωνούν με την πολιτική της με βία, συκοφαντία, διώξεις. Με τον υπουργό της ΔΗΜΑΡ να απειλεί ότι θα απολύσει όλους αν δεν του στείλουν λίστες εργαζομένων με ονόματα προγραφών.  Με το Βενιζέλο του ΠΑΣΟΚ να κατακευραυνώνει με αλαζονεία όσους διεκδικούν δικαιώματα. Με το κράτος να σιγοντάρει και το βαθύ κράτος να συνεργάζεται με τις παρακρατικές ναζιστικές οργανώσεις για να πατάξει με βία τις φωνές όσων αντιδρούν.

-             Στο τοπικό κράτος, το δήμο του Βύρωνα. Το δημοτικό συμβούλιο επικυρώνει τυπικά τις αποφάσεις της δημ. αρχής που έχει την πλειοψηφία, ελέω εκλογικού νόμου. Θέματα που θέτουν οι κάτοικοι με τις απαιτούμενες υπογραφές δεν συζητούνται καν. Σε συλλογικότητες κατοίκων δεν δίνεται ο λόγος. Τα πρακτικά συνεδριάσεων εδώ και μήνες δεν δίνονται στις παρατάξεις. Μεγάλα ζητήματα (ακόμα και έργα μεγάλου κόστους) δεν συζητιούνται καν στο δημ. συμβούλιο (πράσινη διαδρομή κ.α.). Εκχώρηση δημόσιας περιουσίας αποφασίζεται από κοινού από την παράταξη της ΝΔ με την παράταξη του ΠΑΣΟΚ. Δημόσιες δημοπρασίες ο δήμαρχος επιδιώκει να τις κάνει στο γραφείο του με κλειστές τις πόρτες με μονοπαραταξιακή επιτροπή δημοπρασίας.
Ασκείται ακόμα και σωματική βία απέναντι σε όσους έχουν διαφωνίες στην πολιτική του δήμου, όπως έκανε ο σύμβουλος της και πρόεδρος της επιτροπής Περιβάλλοντος, Ρεϊζίδης, τραυματίζοντας τον εκπρόσωπό μας, Σταύρο Τζιορτζιώτη,  μετά το τέλος της συνεδρίασης της επιτροπής. Ενέργειες που καλύπτονται και επικυρώνονται από την δημοτική αρχή, αφού τον διατηρούν στη θέση του,  μη αποδεχόμενοι την παραίτησή του, παρά την φραστική καταδίκη της πράξης του. Ενώ, μάθαμε ότι ο συγκεκριμένος έχει προχωρήσει και σε απειλές εκπροσώπου άλλης παράταξης στο Δ.Σ. της δημοτικής επιχείρησης, όταν αυτός ζήτησε ενημέρωση για οικονομικά στοιχεία. Η αντιστροφή της πραγματικότητας είναι ακόμα μια τακτική τους. Ήδη άρχισαν να κυκλοφορούν ότι ο Ρεϊζίδης απειλείται ή ότι απειλήθηκε, ότι τον έπιασαν από το γιακά πριν, ή ότι τα 3 ράμματα στο μέτωπο του συμβούλου μας είναι απλώς ένα κτύπημα στο γιακά.  Δεν θα αφήσουμε το ψέμα να κυριαρχεί, ούτε το πέρασμα του χρόνου να αφήσει τα γεγονότα να ξεχαστούν.
Όσοι αντιδρούν στην πολιτική της εξυβρίζονται με απίθανους χαρακτηρισμούς. Ο κ. Χαρδαλιάς βρίζει ως τραμπουκοειδή κατοίκους που διεκδικούν να παρακολουθήσουν τις δημόσιες δημοπρασίες, ως  χρυσαυγίτη εκπρόσωπο των εργαζόμενων Χρ. Παναγιωτόπουλο, ως χαφιέδες και μαφιόζους κοινωνικούς αγωνιστές, ως  φασισμό την απαίτηση των κατοίκων για δημόσιες διαδικασίες. Χαρακτηρίζει κατάληψη την παρουσία των κατοίκων σε δημόσιο δημοπρασία και καλεί την αστυνομία, κλούβα και ομάδες δέλτα μεθοδεύοντας την τρομοκράτηση. Διαδίδει συκοφαντίες και λάσπη απέναντι σε συλλογικότητες κατοίκων (που βρίσκουν τα λεφτά, είναι μια παρέα).  Ενώ, στα δυο τελευταία δημοτικά συμβούλια αναφέρει τις θεωρίες των 2 άκρων, προφανώς θεωρώντας τον εαυτό του μετριοπαθή οπαδό της κυβέρνησης και της τρόικας.
Θεωρούμε επικίνδυνα, αν και γελοία και άνευ αξίας σχολιασμού ή μήνυσης για συκοφαντική δυσφήμιση, τα λεχθέντα του δημοτικού συμβούλου της δημ. αρχής, αστυνομικού κ. Καπάνταη, ότι αυτοί που αντιδρούν στην εκχώρηση της Λαμπηδόνας σε επιχειρηματικά συμφέροντα, είναι αυτοί που έβαλαν βόμβα στο σπίτι του πριν χρόνια για να σκοτώσουν τα παιδιά του.
Αποτελεί επίδειξη αυταρχισμού της δημοτικής εξουσίας  η απόφαση της 3μελούς μονοπαραταξιακής επιτροπής να καλέσει τη ΓΑΔΑ και εισαγγελέα για να μην κάνει φανερή τη δημόσια δημοπρασία για την εκχώρηση της Λαμπηδόνας. Ήδη στη δεύτερη δημοπρασία κάλεσε αστυνομία, ομάδες δέλτα και κλούβα. Ενώ, η γραπτή απειλή μήνυσης από το δήμαρχο σε κατοίκους (ανάμεσά τους και δημοτικοί σύμβουλοι) που θέλησαν να είναι παρόντες στις ανοικτές δημοπρασίες στις 15/12 και 21/12 συνιστά ευθέως επιχείρηση τρομοκράτησης.
    Όλα τα παραπάνω δεν στοχεύουν μόνο τους συγκεκριμένους κατοίκους που αγωνίζονται. Συνιστούν την προώθηση ενός αντιδημοκρατικού κλίματος, που ανοίγει άλλες ατραπούς και γίνεται επικίνδυνο για όλους όσους διατυπώνουν την παραμικρή αντίρρηση, αλλά και για όλους που ανήκουν στο λαό και όχι στους κυρίαρχους.  Ακόμα και οι σημερινοί θύτες στρώνουν το χαλί σε μια κατάσταση, που αύριο μπορεί να τους μετατρέψει σε θύματα.
Εμείς δεν μπαίνουμε στο παιχνίδι του κ. Χαρδαλιά της όξυνσης με βία, της συκοφαντίας και των αντεγκλήσεων χωρίς πολιτικούς όρους.  Θα επιμένουμε στην  αντιπαράθεση με πολιτικούς όρους,  γιατί δεν έχουμε τίποτα να φοβόμαστε όταν κάνουμε αντιπολίτευση, αφού δεν μας έχουν στο χέρι.  Δεν μπαίνουμε σε κλίμα συναίνεσης, δήθεν υπεύθυνου καθωσπρεπισμού και αναζήτησης καλών σημείων της πολιτικής Χαρδαλιά. 
Θα συνεχίσουμε την προβολή των θέσεων μας, τη διατύπωση και δημόσια των διαφωνιών μας με την ασκούμενη πολιτική της δημοτικής αρχής, την ανάδειξη των ταξικών και οικονομικών συμφερόντων που υπηρετεί,  την αποκάλυψη των συγκλίσεων της με την κυβερνητική πολιτική των μνημονίων, της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ, την ενασχόλησή μας με τα προβλήματα και τη στήριξη των δίκαιων διεκδικήσεων των κατοίκων.