Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΕΙΣΦΟΡΑΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ Καταγγελία από την Επιτροπή Καταγραφής της Κατάστασης στο Δήμο

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΒΥΡΩΝΑ»

Ανακοίνωση

Συνεχίζεται το καθεστώς της αδιαφάνειας, της αυθαιρεσίας και της ατιμωρησίας στο Δήμο Βύρωνα

160.000 ΕΥΡΩ ΚΑΤΑΚΡΑΤΑΕΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΒΥΡΩΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ!

Σε κινητοποίηση οι οργισμένοι γονείς και οι ενώσεις γονέων στο Βύρωνα μετά τις εορτές.

Εκτεθειμένη η Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Ευγενεία Παυλάκου – Παναγιωτοπούλου η οποία όπως φαίνεται είναι έρμαιο των τυχοδιωκτισμών της δημοτικής αρχής.

Οι περισσότεροι Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξης Χαρδαλιά σφυρίζουν αδιάφορα στηρίζοντας τις πρωτοφανείς αυθαιρεσίες της ηγετικής ομάδας του κ. Δημάρχου.
Κύμα οργής διακατέχει την εκπαιδευτική κοινότητα και ειδικότερα τις ενώσεις των γονέων και κηδεμόνων του Βύρωνα, εξαιτίας της αυθαίρετης και παράνομης κατακράτησης από τον Δήμαρχο κ. Χαρδαλιά της κρατικής επιχορήγησης για τις σχολικές μονάδες του Δήμου Βύρωνα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, το υπουργείο Παιδείας βεβαίωσε ότι μαζί με τη τρίτη δόση της κρατικής χρηματοδότησης, η οποία δόθηκε τον Οκτώβρη, το συνολικό ποσό για τα σχολεία που μεταβιβάστηκε στο Δήμο, ανήλθε στις 255.000 ευρώ (65, 95, και 95) ενώ από αυτά ο Δήμος έχει δώσει μέχρι σήμερα μόνο τη πρώτη δόση και τα άλλα τα έχει κατακρατήσει για να τακτοποιήσει «εκκρεμότητες» της χρεωκοπημένης πολιτικής του.

Η παρακράτηση από την Δημοτική Αρχή της επιχορήγησης για τις ανάγκες των σχολείων, που πρέπει να τονισθεί ότι εντάσσονται στους αυτοτελείς πόρους και συνεπώς δεν επιτρέπεται η χρησιμοποίησή τους για άλλους σκοπούς, είναι πράξη παράνομη για την οποία θα έπρεπε κανονικά να ασκηθούν διώξεις ενάντια στην Δημοτική Αρχή. Προφανώς η κατακράτηση έγινε για να πληρωθούν αλλότριοι λογαριασμοί και χρέη, στα οποία καταδίκασε τον Δήμο η αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων (του δικομματισμού πρίν και του κ. Παπαδήμου τώρα) και η αλόγιστη, σπάταλη και παρασιτική λειτουργία της σημερινής δημοτικής αρχής Χαρδαλιά.
Σημειώνεται ότι τα γεγονότα αυτά, τα οποία δεν επιδέχονται καμιά αμφισβήτηση, εκθέτουν μεταξύ των άλλων και την κ. Ευγ, Παυλάκου Παναγιωτοπούλου ως αντιδήμαρχο υποτίθεται επί της Παιδείας, η οποία είτε συμμετέχει συνειδητά στους απελπισμένους τυχοδιωκτισμούς της δημοτικής αρχής ή απλώς υποδύεται το γνωστό ρόλο της Αντιδημάρχου – Γλάστρας, στο όνομα της δύσμοιρης παιδεία της ελληνικής δημοκρατίας.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ην παράνομη παρακράτηση των 255.000 ευρώ και η στέρηση από τα σχολεία των αναγκαίων πόρων για την αντιμετώπιση των άμεσων αναγκών τους, έχει προκαλέσει την οργή της εκπαιδευτικής κοινότητας και αν τα λεφτά δεν δοθούν εκεί που ανήκουν δηλ. στα σχολεία, λέγεται ότι θα υπάρξουν κινητοποιήσεις γονέων και καθηγητών, αμέσως μετά τις εορτές.
Ας σημειωθεί ότι τα χρήματα τα οποία διαθέτει σήμερα το υπ. Παιδείας για τις σχολικές ανάγκες είναι ελάχιστα, αφού το 2011 η κυβέρνηση προχώρησε σε άγριες περικοπές και οι επιχορηγήσεις μειώθηκαν κατά 50%. Έτσι από τα 40 εκ ευρώ που ήταν το 2010 για τους διάφορους νομούς της χώρας το 2011 δόθηκαν μόνο 20 εκ. ευρώ!

«Επιτροπή Για την Καταγραφή της Κατάστασης στο Δήμο Βύρωνα»
22.12.2011