Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟ ΓΙΑ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΟΣΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΛΗΡΩΘΗΚΑΝ

ΑΠΟΦΡΑΔΑ ΗΜΕΡΑ Η ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2/12/2011 ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΒΥΡΩΝΑ

Αποφράδα ημέρα η Παρασκευή 2/12/2011 για τους εργαζόμενους στο Δήμο Βύρωνα αφού ούτε όλοι οι εργαζόμενοι πληρώθηκαν (έμειναν απλήρωτοι για άλλη μια φορά οι εργαζόμενοι στα Νομικά Πρόσωπα –Παιδικοί Σταθμοί – Αθλητισμός και Πολιτισμός) αλλά και οι μόνιμοι που εργάζονται στο Δήμο έμειναν έκπληκτοι όταν διαπίστωσαν ότι η μισθοδοσία του Α’ δεκαπενθήμερου είναι για τους περισσότερους 24-54-82-150-340 ευρώ, εξ αιτίας των κρατήσεων που τους επιβλήθηκαν.Η Δημοτική αρχή του κ. Χαρδαλιά, έτρεξε να κάνει περικοπές 260 ευρώ και πλέον σε κάθε εργαζόμενο, κάτι που προβλέπεται όταν εφαρμοσθεί το νέο μισθολόγιο- φτωχολόγιο.
Οι περικοπές αυτές μαζί και με τις αναδρομικές που έγιναν όλες μαζί αυτό το δεκαπενθήμερο διαμόρφωσαν την παραπάνω μισθοδοσία. Οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να καλύψουν καμία από τις υποχρεώσεις τους και από τις ανάγκες ακόμη και της διατροφής τους.

Ενώ οι εργαζόμενοι πληρώθηκαν με το παλιό μισθολόγιο, γιατί η υπηρεσία δεν ήταν έτοιμη να εφαρμόσει το νέο μισθό και να γίνουν οι ανάλογοι συμψηφισμοί, προχώρησαν στην επιλεκτική εφαρμογή του μισθολογίου και στην περικοπή ενός επιδόματος για να εξοικονόμηση χρήματα ο Δήμος για να κλείσει τρύπες που η Δημοτική Αρχή με την πολιτική της δημιούργησε. Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής είναι να μείνουν εκατοντάδες εργαζόμενοι στο Δήμο με ελάχιστα χρήματα και να κάνουν μαύρα Χριστούγεννα.

Ποια ήταν η λύση και πώς όφειλε η Δημοτική Αρχή να χειριστεί την περικοπή του μισθού των εργαζόμενων; Να επεξεργαστεί και να εφαρμόσει το νέο μισθολόγιο με ενιαίο τρόπο. Όταν πληρωθούν οι εργαζόμενοι με το νέο μισθό, τότε να γίνουν οι συμψηφισμοί και οι όποιες κρατήσεις να κρατηθούν σε δόσεις. Αυτό θα ήταν μια πολιτική όχι χαριστική προς τους εργαζόμενους αλλά ορθολογική και όχι εξοντωτική και τότε να γίνουν οι περικοπές που επέβαλε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και εφαρμόζει η μαύρη συγκυβέρνηση.

Η Δημοτική Αρχή άδραξε την ευκαιρία των περικοπών στο μισθό των εργαζομένων που περίμενε από καιρό να γίνει, για να καλύψει τα ελλείμματα που δημιούργησε και με τη δική της οικονομική πολιτική και όχι μόνο με το μνημόνιο και για να αποφύγει τα πρόθυρα της χρεοκοπίας που έχει περιέλθει ο Δήμος Βύρωνα. Για να αντιμετωπισθεί η χρεωκοπία το Δημοτικό Συμβούλιο με τις ψήφους της παράταξης του κ. Χαρδαλιά πρόσφατα αποφάσισε ο Δήμος Βύρωνα να ενταχθεί σε καθεστώς επιτήρησης με ολέθριες συνέπειες όχι μόνο για τους εργαζόμενους στο Δήμο αλλά και για τους δημότες.

Εξάλλου είναι γνωστό ότι η Δημοτική Αρχή δεν οφείλει μόνο χρήματα (υπερωρίες, αναδρομικά από συλλογική σύμβαση, μισθοδοσία εργαζομένων με μπλοκάκι παρελθόντων ετών, κ.λπ.) αλλά και σε προμηθευτές αφού δεν πληρώνει πάνω από ένα χρόνο σχεδόν κανέναν, ακόμη και το πετρέλαιο για τους παιδικούς σταθμούς, τα ενοίκια και άλλα πολλά.

Δυστυχώς και σε αυτή την ανάλγητη πολιτικά πρακτική η Δημοτική Αρχή βρήκε την ανοχή και τη στήριξη του προεδρείου του σωματείου των εργαζομένων που αποτελείται από το ΠΑΜΕ και την ΠΑΣΚΕ/ΕΣΠΕ.

Οι εργαζόμενοι στο δήμο μέσα από την πικρία που εισέπραξαν σήμερα αυτοί και οι οικογένειές τους οφείλουν να βγάλουν τα συμπεράσματα τους και να κρατήσουν τη στάση που αρμόζει για να υπερασπισθούν την εργασία τους και το ψωμί των παιδιών τους. Να ξεπεράσουν το κυβερνητικό, δημαρχιακό και κομματικό συνδικαλισμό και να βαδίσουν το δρόμο της ανεξάρτητης ταξικής ενότητας και δράσης για την υπεράσπιση των σύγχρονων αναγκών και δικαιωμάτων τους. Η νέα βάρβαρη εποχή του ολοκληρωτικού καπιταλισμού και ο κοινωνικός οικονομικός ταξικός πόλεμος που βρίσκεται σε εξέλιξη δεν αντιμετωπίζεται με παλιά σκουριασμένα υλικά και ιδέες.

Βύρωνας 2 Δεκεμβρίου 2011

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ