Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

ΤΑ ΦΕΤΙΝΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ
ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΤΟΥΣ

Τα λαμπάκια στο δέντρο των Χριστουγέννων του δήμου θα ανάψουν και πάλι στην πλ. Αγ. Λαζάρου, αλλά φέτος όλα είναι διαφορετικά. Τα προηγούμενα χρόνια οι κυβερνώντες και τα ΜΜΕ μας έλεγαν κάντε θυσίες και θα έρθουν καλύτερες μέρες. Τώρα πια και να το λένε, ξέρουμε και δεν τους πιστεύουμε. Η ελπίδα με αυτό το σύστημα έχει χαθεί. Φτώχεια, ανεργία, συρρίκνωση των δημόσιων- κοινωνικών αγαθών, ανασφάλεια είναι το μέλλον που μας προδιαγράφουν.
Το 3ο μνημόνιο, ο προϋπολογισμός και οι νόμοι που ψηφίζουν φέρνουν άμεσα: Μείωση των μισθών και των συντάξεων, αύξηση των τροφίμων, των εισιτηρίων, των λογαριασμών ηλεκτρικού και νερού, αύξηση της ανεργίας και επέκταση της ελαστικής εργασίας.
Αλλά και η εφαρμογή του Καλλικράτη στους δήμους με τις περικοπές του προϋπολογισμού θα φέρει μείωση των δαπανών για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων, για τις υπηρεσίες υγείας, πρόνοιας, καθαριότητας. Είναι χαρακτηριστικό αυτό που συμβαίνει στη χωματερή που δεν μπορεί να λειτουργήσει για εναπόθεση των σκουπιδιών, αφού απολύθηκαν οι συμβασιούχοι. Οι εργασιακές σχέσεις στη χωματερή και τα σκουπίδια στους δρόμους.
Στην περιοχή μας τα χρήματα για τις λειτουργικές τους ανάγκες των σχολείων μειώθηκαν πάνω από 60%. Φημολογείται το κλείσιμο των ιατρείων του ΙΚΑ στη Ρούμελης. Ήδη σταμάτησε η κατασκευή του γυμνασίου Καρέα, γιατί δεν υπάρχουν χρήματα να πληρωθεί ο εργολάβος. Δεν υπάρχει, ούτε προγραμματίζεται να προσληφθεί επαρκές προσωπικό για την κάλυψη των αναγκών του δήμου στους παιδικούς σταθμούς, στην καθαριότητα, στη φύλαξη και καθαριότητα των σχολείων. Αντίθετα, με τον όρο του μνημονίου για μία πρόσληψη σε κάθε 5 αποχωρήσεις, θα έχουμε μείωση του προσωπικού και οι όποιες προσλήψεις θα γίνουν πάλι με συμβάσεις προσωρινής απασχόλησης για να τις ακολουθήσουν απολύσεις.

Μας λένε ότι δεν υπάρχουν χρήματα για κοινωνικές δαπάνες και μισθούς, αλλά την ίδια ώρα από τα 67 δισ. € των δαπανών του προϋπολογισμού του 2011 θα δώσουν τα 47 δισ. για τόκους και χρεολύσια. Και παρόλα αυτά συνεχίζουν να παίρνουν νέα δάνεια και να ενισχύουν προκλητικά το κεφάλαιο με φοροαπαλλαγές, κρατική επιδότηση εργοδοτικών εισφορών και θέσεων εργασίας, μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων από 24 σε 20%. Συνεχίζουν την επιδότηση των τραπεζών και τη σπατάλη για εξοπλισμούς για χάρη του ΝΑΤΟ και των εμπόρων όπλων, καθώς και την αύξηση των δαπανών για την καταστολή.

Βυρωνιώτισσες, Βυρωνιώτες,
- Να αντιδράσουμε στην αντικοινωνική πολιτική της κυβέρνησης, των δήμων, του ΔΝΤ και της Ε.Ε..
- Να μην πληρώσουμε εμείς την κρίση και τα χρέη τους.
- Να ξεσηκωθούμε ενάντια στο μνημόνιο, τη δικτατορία των αγορών και του κεφαλαίου.
- Να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας και τον πλούτο που παράγουμε.
- Να οργανωθούμε μέσα από τα σωματεία μας, τους συλλόγους και επιτροπές στην κάθε γειτονιά.

Να απαιτήσουμε:
• Δωρεάν αναβαθμισμένες κοινωνικές υπηρεσίες υγείας, πρόνοιας για όλους. Καμιά περικοπή.
• Χρήματα για τα σχολεία και τους παιδικούς σταθμούς, για την καθαριότητα και τις ανάγκες των κατοίκων.
• Καμιά αύξηση των δημοτικών τελών, αλλά μείωση -κατάργηση για τους κατοίκους χαμηλών εισοδημάτων. Αύξηση της φορολογίας στις μεγάλες τοπικές επιχειρήσεις και στη μεγάλη ακίνητη περιουσία.
• Καμιά μείωση προσωπικού στις υπηρεσίες πρόνοιας, υγείας, παιδείας, καθαριότητας.
• Κατάργηση όλων των μορφών ελαστικής εργασίας.
• Καμιά απόλυση. Επίδομα ανεργίας για όσο διάστημα διαρκεί η ανεργία, ίσο με τον βασικό μισθό. Διαγραφή των χρεών των ανέργων στις τράπεζες, πλήρης ιατροφαρμακευτική περίθαλψη
• Όχι στις αυξήσεις εισιτηρίων, ΦΠΑ σε τρόφιμα και πετρέλαιο.
• Όχι στη λειτουργία των δήμων, της υγείας, της παιδείας, των συγκοινωνιών και των άλλων ΔΕΚΟ με βάση το κέρδος και για τα μεγάλα συμφέροντα.
• Εθνικοποίηση των τραπεζών.
• Αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις. Μόνιμη σταθερή δουλειά για όλους.

ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ
ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΜΕΡΕΣ
Δεκέμβρης 2010