Τρίτη 23 Μαρτίου 2010

ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΕΣ ΤΟΜΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ


Τη Δευτέρα 22/3/2010 έγινε ανοικτό Δημοτικό Συμβούλιο με θέμα τα κυβερνητικά μέτρα, με αίτημα της Ενωτικής Πανβυρωνιώτικης Κίνησης. Στη συζήτηση, πήραν το λόγο εκπρόσωποι μαζικών φορέων και πολιτικών οργανώσεων.
Στην ψηφοφορία στο τέλος της συνεδρίασης οι παρατάξεις Εποχή Δημιουργίας του κ. Χαρδαλιά, Ανάπτυξη-Προοπτική κ. Κόνσουλα και Ενωτική Πανβυρωνιώτικη Κίνηση του κ. Πάλμου ταυτίστηκαν δηλώνοντας αποχή.
Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι, ενώ η Ενωτική κάλεσε η ίδια το δημ. συμβούλιο, δεν κατέθεσε κανένα ψήφισμα στο τέλος της συνεδρίασης, αλλά εξάντλησε την παρέμβασή της μόνο στις ομιλίες. Η αποχή που έκανε έδωσε άλλοθι και στους συμβούλους των άλλων δημοτικών παρατάξεων (που στηρίζονται από το ΠΑΣΟΚ και τη Ν.Δ.) να δηλώσουν και αυτοί αποχή και να μην τοποθετηθούν με την ψήφο τους.
Η Αριστερή Παρέμβαση Πολιτών Βύρωνα κατέθεσε ψήφισμα καλώντας όλες τις αριστερές δημ. παρατάξεις για κοινή συνδιαμόρφωσή του και ενωτική στήριξή του, διαδικασία που η Ενωτική Πανβρυρωνιώτικη Κίνηση δεν αποδέχτηκε. Καλέσαμε για στήριξη και τους συμβούλους των άλλων δημοτικών παρατάξεων που δηλώνουν ότι διαφωνούν με τα μέτρα θεωρώντας τα άδικα. Τελικά το ψήφισμα ψήφισε ο κ. Σταθόπουλος (παράταξη Στάση Βύρωνα) με την προσθήκη να κατατεθεί ο οικονομικός απολογισμός του Δήμου και ο κ. Δάρρας (δημοτικός σύμβουλος της παράταξη Ανάπτυξη-Προοπτική).
Για να δείτε την πρόταση ψηφίσματος πατήστε εδώ