Δευτέρα 1 Μαρτίου 2010

Πρόσκληση σε συνέντευξη τύπου για έργα οδοποιίας

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

 Την Πέμπτη 4/3/2010, ώρα 4.00 μ.μ., στο Στέκι Νεολαίας του Δήμου Βύρωνα, επί της οδ. Βαϊνδηρίου, Ραιδεστού και Κύπρου , πλ. Εθνικής Αντίστασης (πρώην Ταπητουργείου), σας καλούμε σε συνέντευξη τύπου της Αριστερής Παρέμβασης Πολιτών Βύρωνα.

 Θέμα της συνέντευξης είναι η δημοσιοποίηση των στοιχείων για τις μεθοδεύσεις της δημοτικής αρχής του κ. Χαρδαλιά για την προώθηση τεχνικών έργων μεγάλου ύψους και ειδικά η δημοπράτηση έργου ασφαλτοστρώσεων  κόστους 5,712 εκατ. € με παραπλανητικό τίτλο. Οι παρατυπίες μας ανάγκασαν να καταφύγουμε σε προσφυγές και να ζητήσουμε την παρέμβαση των αρμόδιων φορέων.

 Σε καιρούς που οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης και του πολιτικού συστήματος, με επίκληση το δημόσιο χρέος και τα ελλείμματα, προγραμματίζουν μεγάλες περικοπές στις κοινωνικές δαπάνες, σε μισθούς και συντάξεις και νέο γύρο φορομπηξίας των εργαζόμενων, είναι πρόκληση να διοχετεύεται τόσο δημόσιο χρήμα στις μεγάλες κατασκευαστικές εταιρείες, χωρίς να υπάρχει επαρκής περιγραφή του είδους του έργου, των προδιαγραφών του και των υποχρεώσεων των κατασκευαστών.

Δεν μπορεί να αποτελούν πρόσχημα η ανάγκη έργων για την ποιοτική αναβάθμιση των δρόμων και των πεζοδρομίων του Βύρωνα, που είναι επιτακτική, ή το επείγον της κάλυψης αυτής της ανάγκης, ή η απορρόφηση κονδυλίων, για να διαχειρίζονται το δημόσιο χρήμα χωρίς όρους, κανόνες και προϋποθέσεις.

 1/3/2010