Δευτέρα 6 Ιουλίου 2009

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΥΡΩΝΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ
ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΣΤΕΓΗΣ ΣΤΟ ΒΥΡΩΝΑ

Τη Δευτέρα 15/6/2009 έγινε παράσταση από αντιπροσωπεία της Αριστερής Παρέμβασης Πολιτών Βύρωνα στη Διεύθυνση της Α΄Αθήνας της β’ βάθμιας Εκπαίδευσης του ΥΠΕΠΘ για το θέμα του αποπερατωθέντος σχολικού κτιρίου επί της οδ. Βυζαντίου με αίτημα την άμεση παράδοσή του για σχολική χρήση τη σχολική χρονιά 2009-2010.
Η αντιπροσωπεία συναντήθηκε με τον αρμόδιο προϊστάμενο του Γραφείου 2βάθμιας κ. Σαββαϊδη και του παρουσίασε τις ανάγκες που υπάρχουν στα σχολεία, ζητώντας να προχωρήσουν άμεσα οι ενέργειες, ώστε το έτοιμο σχολείο να αξιοποιηθεί και να μην παραμένει κλειστό, λόγω της παρελκυστικής τακτικής της Δημ. Αρχής, που προσβλέπει στην χρήση του κτιρίου ως δημαρχείο. Παραδώσαμε στον κ. Σαββαϊδη σχετική επιστολή και ο κ. Σαββαϊδης δήλωσε ότι ο ίδιος ως διευθυντής θέλει το σχολείο να λειτουργήσει από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.
Στη συνέχεια επισκεφθήκαμε τον διευθυντή κ. Μακρή, ενημερώσαμε και υποβάλαμε το αίτημά μας. Ο Διευθυντής δήλωσε ότι γνωρίζει το θέμα γενικά, αλλά έχει άγνοια για τους λόγους καθυστέρησης του θέματος, ενώ είναι πολύ απασχολημένος με άλλα θέματα τοποθετήσεων αυτό το διάστημα.
Η αντιπροσωπεία αντιλήφθηκε ότι το ΥΠΕΠΘ δεν έχει προγραμματίσει ακόμα την αξιοποίηση του κτίριου για τη επόμενη σχολική χρονιά. Θεωρεί ότι πλέον υπάρχουν μαζί με τις ευθύνες του κ. Χαρδαλιά για παρελκυστικές μεθοδεύσεις στην άμεση παράδοση του σχολικού κτιρίου και πολιτικές ευθύνες στο ΥΠΕΠΘ για την καθυστέρηση του προγραμματισμού χρήσης του και κρίνει ότι αυτά γίνονται με πολιτικές παρεμβάσεις και παράκαμψη των νόμιμων διαδικασιών.