Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2009

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΡΙΑ ΚΟΥΝΕΒΑ

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΥΡΩΝΑ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Κωνσταντίνα δεν είσαι μόνη
Η εργοδοτική τρομοκρατία δεν θα περάσει

ΠΕΜΠΤΗ 22/1 ΩΡΑ 6.00 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Τη Δευτέρα στις 22 Δεκέμβρη 2008 το βράδυ η Κωνσταντίνα Κούνεβα, γραμματέας της Παναττικής Ένωσης Καθαριστριών και Οικιακού Προσωπικού, επιστρέφοντας από τη δουλειά της δέχτηκε δολοφονική επίθεση. Δύο τραμπούκοι ρίχνουν βιτριόλι στο πρόσωπο της και μέσα στο στόμα της. Από τότε νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στην Εντατική Μονάδα του νοσοκομείου Ευαγγελισμός, έχοντας σοβαρές βλάβες στο πρόσωπο και μόνιμες αναπηρίες σε ζωτικά όργανα, ενώ έχει ήδη χάσει την όρασή της από το ένα μάτι. Κινδυνεύει η ίδια η ζωή της… Η δολοφονική αυτή επίθεση είναι το αποτέλεσμα της συνδικαλιστικής δράσης της, του αγώνα της για να υπερασπιστεί τα δικαιώματα των συναδέλφων της.
Αυτό φαίνεται και από τα ίδια τα γεγονότα. Στις 26 Νοεμβρίου γίνεται η τέταρτη τριμερής συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας για τη βλαπτική μεταβολή που έχουν υποστεί οι νοικιασμένες εργαζόμενες στα συνεργεία καθαρισμού στον ΗΣΑΠ από την εταιρεία ΟΙΚΟΜΕΤ του Οικονομάκη. Χρησιμοποιώντας την εγκύκλιο 182/1985, που προβλέπει ότι όσοι δουλεύουν κάτω από 6 ώρες στην καθαριότητα δεν δικαιούνται βαρέα και ανθυγιεινά ένσημα, η ΟΙΚΟΜΕΤ τροποποιεί μονομερώς και σε αντίθεση με την Σ.Σ.Ε τις αρχικές συμβάσεις των καθαριστριών από 6ωρες σε συμβάσεις 5,5 ωρών με μισή ώρα διάλειμμα και από βαρέα τα ένσημα γίνονται απλά… Έξω από το υπουργείο –θυμίζοντας τη δολοφονία Λαμπράκη...– πραγματοποιείται αντισυγκέντρωση 80 μελών ενός στημένου από την εργοδοσία επιχειρησιακού «σωματείου». Βρίζουν, απειλούν και στοχοποιούν τη συνάδελφο Κωνσταντίνα Κούνεβα, γενική γραμματέα της Παναττικής Ένωσης Καθαριστριών και Οικιακού Προσωπικού (ΠΕΚΟΠ), κραυγάζουν πως θέλει να κλείσει την εταιρεία…Από τότε οι απειλές και οι παρακολουθήσεις συνεχίζονται.
Η Κωνσταντίνα είναι γυναίκα, μητέρα ανήλικου παιδιού, εργαζόμενη-συνδικαλίστρια και μετανάστρια. Θέλει και επιμένει να είναι πραγματική συνδικαλίστρια και να παλεύει για τα εργατικά δικαιώματα. .
Στο Βύρωνα ήταν μια από τις προσκαλεσμένες ομιλήτριες στη συζήτηση με θέμα «Γυναίκα Μετανάστρια: Ιδιαιτερότητες & Προστασία Δικαιωμάτων» στο αντιρατσιστικό φεστιβάλ που οργάνωσε ο Δήμος Βύρωνα τον Οκτώβρη του 2008.
Η Αριστερή Παρέμβαση Πολιτών Βύρωνα εκφράζει τη συμπαράστασή της στην Κωνσταντίνα και στην ΠΕΚΟΠ που επιμένουν να αποκαλύπτουν το σύγχρονο δουλεμπόριο και τον εργασιακό μεσαίωνα με τις εργολαβίες του καθαρισμού από τις δημόσιες υπηρεσίες και να μάχονται για τα δικαιώματα των εργαζόμενων. Τα όσα συμβαίνουν στο χώρο των εταιρειών καθαρισμού είναι μία μόνο από τις περιπτώσεις του σύγχρονου δουλεμπορίου. Το δουλεμπόριο είναι μέρος της συνολικότερης επίθεσης στα δικαιώματα των εργαζομένων, της αναίρεσης κατακτήσεων, της διαίρεσης των εργαζόμενων, της αμφισβήτησης του δικαιώματος στη συνδικαλιστική δράση. Δείχνει που θέλουν να οδηγήσουν τα πράγματα για όλους μας οι εργοδότες και οι κυβερνήσεις, που θεσμοθέτησαν τις εργολαβίες της καθαριότητας στο δημόσιο και το θεσμό της επενοικίασης.
Καλούμε σε συγκέντρωση χρημάτων για να συμβάλλουμε οικονομικά στην οικογένεια με κατάθεση στον λογαριασμό της Τράπεζας Πειραιώς στα ονόματα DECHEVA ELENA TODOR και KUNECA KOSTADINA αριθμ : 5012-019021-277.

Η υπόθεση αυτή μας αφορά ΟΛΟΥΣ.

Για αυτό στηρίζουμε την πρωτοβουλία των 75 πρωτοβάθμιων σωματείων για την αλληλεγγύη στην Κωνσταντίνα Κούνεβα και για την κατάργηση του δουλεμπόριου στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, που απαιτούν:
 Να αποκαλυφθούν και να τιμωρηθούν οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί
 Να κλείσουν οι δουλεμπορικές εταιρείες,
 Κανένας εργαζόμενος ενοικιαζόμενος.


Και καλούμε στη συγκέντρωση που οργανώνουν την
Πέμπτη 22/01 6μ.μ. στα Προπύλαια και στην πορεία στο Υπουργείο Εργασίας


ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΗΧΗΤΙΚΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΚΟΥΝΕΒΑ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ, που ανέφερε ότι είχε δεχτεί απειλές για τη ζωή της λόγω της δράσης της, στην ιστοσελίδα της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ http://new.enet.gr/?i=news.el.article&id=8604


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΤΩΝ 56 ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ για την αλληλεγγύη στην Κωνσταντίνα Κούνεβα και για την κατάργηση του δουλεμπόριου στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων
για την αλληλεγγύη στην Κωνσταντίνα Κούνεβα και την κατάργηση
του δουλεμπορίου στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα


Κωνσταντίνα δεν είσαι μόνη!
Η εργοδοτική τρομοκρατία δεν θα περάσει

Συγκέντρωση Πέμπτη 22/01 6μ.μ. Προπύλαια και πορεία στο Υπουργείο Εργασίας

Το βράδυ της Δευτέρας 22 Δεκέμβρη 2008 η συνάδελφος Κωνσταντίνα Κούνεβα, γραμματέας της Παναττικής Ένωσης Καθαριστριών και Οικιακού Προσωπικού, επιστρέφοντας από τη δουλειά της δέχτηκε δολοφονική επίθεση. Δύο τραμπούκοι τής ρίχνουν βιτριόλι στο πρόσωπο και με βία την αναγκάζουν να το καταπιεί. Νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στην Εντατική Μονάδα του νοσοκομείου Ευαγγελισμός έχοντας υποστεί σοβαρές βλάβες στο πρόσωπο και μόνιμες αναπηρίες σε ζωτικά όργανα, ενώ έχει ήδη χάσει την όρασή της από το ένα μάτι. Κινδυνεύει η ίδια η ζωή της… Η δολοφονική αυτή επίθεση είναι η εκδίκηση για τη συνδικαλιστική της δράση, τον αγώνα της να υπερασπιστεί τα δικαιώματα των συναδέλφων της.

Αυτό φαίνεται και από τα ίδια τα γεγονότα. Στις 26 Νοεμβρίου γίνεται η τέταρτη τριμερής συνάντηση στο Υπουργείο Εργασίας για τη βλαπτική μεταβολή που έχουν υποστεί οι νοικιασμένες εργαζόμενες στα συνεργεία καθαρισμού στον ΗΣΑΠ από την εταιρεία ΟΙΚΟΜΕΤ του Οικονομάκη. Χρησιμοποιώντας την εγκύκλιο 182/1985, που προβλέπει ότι όσοι δουλεύουν κάτω από 6 ώρες στην καθαριότητα δεν δικαιούνται βαρέα και ανθυγιεινά ένσημα, η ΟΙΚΟΜΕΤ τροποποιεί μονομερώς και σε αντίθεση με την Σ.Σ.Ε τις αρχικές συμβάσεις των καθαριστριών από 6ωρες σε συμβάσεις 5,5 ωρών με μισή ώρα διάλειμμα και από βαρέα τα ένσημα γίνονται απλά… Στην τριμερή στο πλευρό της εργοδοσίας δεν παρίσταται μόνο ο δικηγόρος της αλλά και το επιχειρησιακό σωματείο που στήθηκε από τους εργοδότες με μέλη τους προσωπάρχες, τους διευθυντές και τους επόπτες της εταιρείας. Έξω από το υπουργείο –θυμίζοντας τη δολοφονία Λαμπράκη...– πραγματοποιείται αντισυγκέντρωση 80 μελών αυτού του στημένου από την εργοδοσία επιχειρησιακού ‘σωματείου’ με πανό. Βρίζουν, απειλούν και στοχοποιούν τη συνάδελφο Κωνσταντίνα Κούνεβα, γενική γραμματέα της Παναττικής Ένωσης Καθαριστριών και Οικιακού Προσωπικού (ΠΕΚΟΠ), κραυγάζουν πως θέλει να κλείσει την εταιρεία…

Η Κωνσταντίνα είναι γυναίκα, μητέρα ανήλικου παιδιού, εργαζόμενη-συνδικαλίστρια και μετανάστρια. Θέλει και επιμένει να είναι πραγματική συνδικαλίστρια και να παλεύει για τα εργατικά δικαιώματα.

Η Κωνσταντίνα και η ΠΕΚΟΠ επιμένουν να αποκαλύπτουν από το 2000 όσα κρύβονται πίσω από τις εργολαβίες, ιδιαίτερα στις δημόσιες υπηρεσίες: οι διοικήσεις των οργανισμών, των νοσοκομείων, η συνδικαλιστική γραφειοκρατία στηρίζουν το δουλεμπόριο που γίνεται από τους εργολάβους. Καταγγέλλουν ότι καταπατούνται όλα τα εργατικά δικαιώματα: το κράτος δίνει διπλάσια και τριπλάσια χρήματα στους εργολάβους, αυτοί όμως δηλώνουν πλασματικές ώρες και δεν πληρώνουν τις ώρες που εργάζονται, υποχρεώνουν τις καθαρίστριες να υπογράφουν λευκά χαρτιά με αποδοχές που ποτέ δεν είδαν στα χέρια τους, πληρώνουν κάτω από τη ΣΣΕ, για 8 ώρες εργασίας 500 Ευρώ, για 6 ώρες εργασίας 400 Ευρώ, για 3 ώρες εργασίας 150-180 Ευρώ, δεν πληρώνουν τις υπερωρίες. Υποχρεώνουν τις καθαρίστριες να υπογράφουν με την πρόσληψη την οικειοθελή αποχώρηση, δεν βάζουν ένσημα, δεν κολλούν τα βαρέα με αποτέλεσμα να μη θεμελιώνεται δικαίωμα σύνταξης, τις αναγκάζουν να υπογράφουν ότι πληρώνονται για μεγαλύτερο ποσό στην είσπραξη του δώρου, ενώ παίρνουν λιγότερα στο χέρι, ασκούν ψυχολογική βία, εκβιάζουν με απολύσεις και μαύρες λίστες.

Η Κωνσταντίνα και η ΠΕΚΟΠ αποκαλύπτουν το δουλεμπόριο, την εργοδοσία που στήνει εργοδοτικά σωματεία. Καταγγέλλουν τον εργασιακό μεσαίωνα των καθαριστριών στη συνδικαλιστική γραφειοκρατία, που όμως αρνείται να τους στηρίξει. Καταγγέλλουν καθημερινά στις ελεγκτικές υπηρεσίες, στο ΙΚΑ. Φέρνουν τις Επιθεωρήσεις Εργασίας στους τόπους εργασίας. Με αγωγές ενάντια στην εργοδοσία είναι δίπλα στις εργάτριες που σηκώνουν κεφάλι. Ζητούν στοιχεία που αφορούν τις εργασιακές σχέσεις και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί επικαλούνται προσωπικά δεδομένα! Απαιτούν το αυτονόητο, να καταργηθεί το θεσμικό πλαίσιο που επιτρέπει στις δημόσιες και τις ιδιωτικές επιχειρήσεις να υπάρχει δουλεμπόριο, ζητούν να τελειώσουμε μια για πάντα με τον νόμο 2956 του 2001 (με Υπουργό Εργασίας τον Ρέππα του ΠΑΣΟΚ) που στο άρθρο 20 βαφτίζει τους δουλεμπόρους εταιρείες προσωρινής απασχόλησης και το νταβατζηλίκι μεσολάβηση για εξεύρεση θέσης εργασίας. Ζητούν να πληρώνονται από τα ταμεία των διοικητικών υπηρεσιών του δημοσίου και όχι από τους εργολάβους. Ζητούν να καταργηθεί η εγκύκλιος 182 του 1985 που προβλέπει ότι όσοι δουλεύουν κάτω από 6 ώρες στην καθαριότητα δεν δικαιούνται ένσημα για βαρέα και ανθυγιεινά, ζητούν να ελεγχθούν οι εργοδότες από τις διοικήσεις των δημόσιων οργανισμών, γιατί δεν πληρώνουν και δεν ασφαλίζουν τις εργαζόμενες. Καταγγέλλουν ότι, αν και η εγκύκλιος 182/85 για τα νοσοκομεία προβλέπει ότι οι καθαρίστριες δικαιούνται όσες ώρες και να δουλεύουν βαρέα ένσημα, τις δηλώνουν σαν γενικών καθηκόντων, τραπεζοκόμες, βοηθούς μαγείρων ή εργάτριες στα πλυντήρια και τους κολλούν απλά ένσημα… Η απάντηση των διοικήσεων των δημόσιων οργανισμών είναι: «εμείς αναθέτουμε και πληρώνουμε τους εργολάβους για να καθαρίζουν. Με ποιους δουλεύουν, πώς δουλεύουν, είναι δική τους δουλειά, εμάς δεν μας ενδιαφέρει».

Το εργατικό κίνημα δέχεται για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες δολοφονική επίθεση από τραμπούκους της εργοδοσίας… Οι ομοσπονδίες και οι συνομοσπονδίες δεν αρκεί να βγάζουν ανθρωπιστικές ανακοινώσεις, είναι ανάγκη να καλέσουν τα συνδικάτα και τους εργαζομένους σε απεργιακές κινητοποιήσεις και αγωνιστική δράση. Τα σωματεία και ομοσπονδίες σε ΔΕΚΟ πρέπει να σταματήσουν να ανέχονται να δρουν μέσα στους χώρους εργασίας τους οι δουλεμπορικές εταιρείες. Πρέπει επιτέλους η ΓΣΕΕ και το ΕΚΑ να καταγγείλουν ως εργοδοτικό το στημένο σωματείο από την ΟΙΚΟΜΕΤ του Οικονομάκη. Είναι σοβαρό πρόβλημα ακόμη και στα γραφεία της ΓΣΕΕ να υπάρχει ιδιωτικό συνεργείο καθαρισμού…

Τα όσα συμβαίνουν στο χώρο των εταιρειών καθαρισμού είναι μία μόνο από τις περιπτώσεις του σύγχρονου δουλεμπορίου. Το δουλεμπόριο από τους εργολάβους, η νομιμοποίηση της εργοδοτικής ασυδοσίας, η ελαστική εργασία προωθήθηκαν με διάφορους τρόπους σε όλο τον κόσμο και στην Ελλάδα από το οικονομικό και πολιτικό σύστημα. Δεν είναι μεμονωμένες αυθαιρεσίες αυτές που συμβαίνουν στο χώρο των εταιρειών καθαρισμού. Είναι μέρος της συνολικότερης επίθεσης στα δικαιώματα των εργαζομένων, της αναίρεσης κατακτήσεων, της αμφισβήτησης του δικαιώματος στη συνδικαλιστική δράση. Δείχνουν που θέλουν εργοδότες και η πολιτική της κυβέρνησης να πάνε τα πράγματα για όλους μας.

Γι’ αυτό και η υπόθεση αυτή μας αφορά ΟΛΟΥΣ. Ήρθε η ώρα την απάντηση να δώσει το εργατικό κίνημα που δεν σιωπά μπροστά στο έγκλημα, που θα δώσει τη μάχη μέχρι τέλος για να καταργηθεί το θεσμικό πλαίσιο της ελαστικής εργασίας και να τελειώσει μια για πάντα το δουλεμπόριο των εργαζομένων, αλλά και για να αμείβονται αξιοπρεπώς και να έχουν πλήρη ασφάλιση. Τα σωματεία να μη σιωπήσουν, να πάρουν θέση, να δείξουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους, να στηρίξουν έμπρακτα τον αγώνα ενάντια στο δουλεμπόριο. Ειδικά τα σωματεία και οι ομοσπονδίες που βρίσκονται σε χώρους όπου απασχολούνται ενοικιαζόμενοι εργαζόμενοι να απαιτήσουν να σταματήσει το απαράδεκτο αυτό καθεστώς, να γίνουν προσλήψεις και διορισμοί προσωπικού καθαριότητας και να επιστρέψουν στις δημόσιες υπηρεσίες, οργανισμούς και εταιρείες όλες οι λειτουργίες που έχουν ανατεθεί σε ιδιώτες και εργολάβους και να απαιτήσουν αμέσως η πληρωμή αυτού του προσωπικού να γίνεται με ευθύνη των ΔΕΚΟ και των Δημόσιων Ιδρυμάτων και όχι των δουλεμπόρων. Τέλος, είναι αίτημα του εργατικού κινήματος να χορηγηθεί τώρα πλήρης σύνταξη και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στην Κωνσταντίνα.

Να στηρίξουμε τον ηρωικό αγώνα της ΠΕΚΟΠ. Είναι χρέος τιμής στην Κωνσταντίνα να γίνουν μέλη της ΠΕΚΟΠ όλες οι εργάτριες καθαρίστριες και να συμβάλουμε όλοι στη δικαίωση του αγώνα που δίνουν οι συναδέλφισσές μας.
Να αποκαλυφθούν και να τιμωρηθούν φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί.
Να κλείσουν οι δουλεμπορικές εταιρείες.
Κανένας εργαζόμενος ενοικιαζόμενος.


1. Παναττική Ένωση Καθαριστριών και Οικιακού Προσωπικού
2. Σύλλογος Εργαζόμενων στα Φροντιστήρια Καθηγητών
3. Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου Χάρτου Αττικής
4. Πανελλαδικό Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών
5. Σωματείο Εργαζομένων στις εκδόσεις «Ελληνικά Γράμματα»
6. Σωματείο Εργαζομένων στις Ταχυμεταφορικές και Ταχυδρομικές Επιχειρήσεις Αττικής
7. Σωματείο Εργαζομένων Vodafone
8. Σωματείο συμβασιούχων ΕΛΤΑ
9. Σωματείο Σερβιτόρων Μαγείρων
10. Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Κερατσινίου - Περάματος «Ν. Πλουμπίδης».
11. Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Νίκαιας - Πειραιά
12. Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Η Αθηνά»
13. Α΄ Σύλλογος Αθηνών Εκπαιδευτικών Π.Ε.
14. Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Ο Παρθενώνας»
15. Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π. Ε. «Αριστοτέλης»
16. Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Κ. Σωτηρίου»
17. Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Νέας Σμύρνης
18. Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σύρου – Τήνου - Μυκόνου
19. Α΄ ΕΛΜΕ Κυκλάδων
20. Γ΄ ΕΛΜΕ Αθήνας
21. ΕΛΜΕ Άνω Λιοσίων – Ζεφυρίου - Φυλής
22. ΕΛΜΕ Νότιας Αθήνας
23. A’ ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής
24. Β΄ ΕΛΜΕ Αθήνας
25. Α΄ ΕΛΜΕ Αθήνας
26. Ε' ΕΛΜΕ Αθήνας
27. Σύλλογος Έμμισθων Ιατρών Ιδιωτικών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά
28. Σωματείο Εργαζομένων Αττικού Νοσοκομείου
29. Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου «Ερυθρός Σταυρός» (Κοργιαλένειο – Μπενάκειο)
30. Σωματείο Εργαζομένων στις Κοινωνικές Υπηρεσίες Ιδιωτικών Φορέων
31. Πενταμελής Επιτροπή ΕΙΝΑΠ του Νοσοκομείου Νίκαιας
32. Πενταμελής Επιτροπή ΕΙΝΑΠ του 401 ΓΣΝΑ
33. Σωματείο Εργαζομένων στα Καταστήματα Τύπου του Αεροδρομίου Αθηνών
34. Σωματείο Εργαζομένων ΜΜΕ Λέσβου
35. Σύλλογος Εργαζόμενων στα Φροντιστήρια Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Βορείου Ελλάδας
36. Σωματείο Υπαλλήλων και Εργατοτεχνιτών Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΒΟ- ΠΥΡΚΑΛ) Αιγίου
37. Σ.Ε.ΕΛΛ.Α.Σ.- Σύλλογος Εργαζομένων στα Κεντρικά Γραφεία των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων ΑΒΕΕ (ΕΒΟ-ΠΥΡΚΑΛ)
38. Σύλλογος Εργαζομένων Proton Ασφαλιστικής
39. Πανελλήνιος Σύλλογος Προσωπικού ΕΡΤ
40. Σωματείο Εργαζομένων Εθνικού Θεάτρου
41. Σύλλογος Μετεκπαιδευόμενων Δασκάλων και Νηπιαγωγών Μαράσλειου Διδασκαλείου και Διδασκαλείου Νηπιαγωγών ΤΕΑΠΗ
42. Πανελλαδικό Σωματείο Ενέργειας «Εργατική Αλληλεγγύη»
43. Σύλλογος Εκτάκτου Εκπαιδευτικού Προσωπικού Α.Τ.Ε.Ι. Πάτρας«Αρτίν Δανελιάν»
44. Σωματείο Προσωπικού Καθαριότητας Δήμου Πάτρας
45. Σύλλογος Δ.Ε.Υ.Α. Πάτρας
46. Σωματείο Εργαζομένων στη Φύλαξη Πελοποννήσου - Ηπείρου - Στερεάς- Ιονίων νήσων
47. Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Πατρών και περιοχής Αχαίας « Η ΕΝΟΤΗΤΑ»
48. Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων PORTO-RIO
49. Σωματείο Εργαζομένων Ηλεκτρομηχανικής ΚΥΜΗΣ
50. Ένωση Τεχνικών ΔΕΗ Τ.Δ.Ε. Πάτρας
51. Σωματείο Εργαζομένων ΑΒΕΞ
52. Σωματείο Σερβιτόρων Νομού Αχαΐας
53. Ένωση Εργαζομένων Φυσικού Αερίου Αττικής
54. Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ. Αττικής
55. Σύλλογος Προσωπικού Εναέριων Μεταφορών
56. Σύλλογος Εργαζομένων στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδας (Κ.Θ.Β.Ε.) πάσης φύσεως προσωπικού
57. Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Βύρωνα
58. Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Νέας Ιωνίας
59. Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Ρέντη
60. Σύλλογος Εργαζομένων στην Ελληνική Τράπεζα
61. Πανελλήνια Ένωση Αδιόριστων Εκπαιδευτικών
62. Σύλλογος Εργαζομένων στο ΤΕΕ
63. Σύλλογος Εκτάκτων Συμβασιούχων ΕΜΠ (ΙΔΑΧ)
64. Σωματείο Εργαζομένων στη Γέφυρα Ρίου – Αντίρριου
65. Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ Δυτικής Ελλάδας
66. Σωματείο Εργαζομένων Βιομηχανίας Μεταλλουργικής Ηπείρου
67. Σωματείο Εργαζομένων στην Intracom
68. Πανελλήνιος Σύλλογος Αθλητικών Υπαλλήλων
69. Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζόμενων στην ΤΙΜ (Wind)
70. Σωματείο Μισθωτών Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης
71. Σωματείο Εργαζόμενων Αποκλειστικών Νοσηλευτριών Μακεδονίας
72. Σύλλογος Εργαζομένων στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας
73. Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων
74. Σωματεία Νοσηλευτών του Α΄ και Β΄ πρώην ΠΕΣΥ Αττικής , μέλη της ΠΑΣΟΝΟΠ
75. Σωματείο Εργατϋπαλλήλων ΒΙΒΕΧΡΩΜ

Συγκέντρωση Πέμπτη 22/01 6μ.μ. Προπύλαια και πορεία στο Υπουργείο Εργασίας