Παρασκευή 20 Ιουνίου 2008

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟΝ ΚΟΥΤΑΛΑ ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΙΟΥΝΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΥΠΕΧΩΔΕ ΓΙΑ ΔΥΤ. ΠΕΡ/ΚΗ ΥΜΗΤΤΟΥ ΚΑΙ ΚΟΜΒΟ ΣΤΟΝ ΚΟΥΤΑΛΑ

ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ

Ανακοίνωση 6. 6. 2008
Στις 2 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε ανοιχτή Συνέλευση μελών της Διαδημοτικής Επιτροπής στο υπαίθριο θεατράκι του Ταπητουργείου Βύρωνα, όπου τέθηκε ένα μεγάλο μέρος από τα προβλήματα που απασχολούν τους κατοίκους και τους φορείς των Δήμων που περιβάλλουν τον Υμηττό.
Στη Συνέλευση παραβρέθηκε και μίλησε εκπρόσωπος του Σ.Π.Α.Υ, ο οποίος προσπάθησε να καλύψει την ολιγωρία, την αδράνεια και τη συνενοχή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στα σημερινά οξυμμένα ζητήματα προστασίας του Υμηττού.
Ύστερα από διεξοδική συζήτηση, η Συνέλευση αποφάσισε να επικεντρώσουμε το επόμενο διάστημα τις παρεμβάσεις μας :
α) Στην ανάδειξη των στόχων του ΥΠΕΧΩΔΕ για την τροποποίηση του Π.Δ. 544 Δ’/1978, όπου επιδιώκεται η συρρίκνωση της Α’ και Β’ Ζώνης προστασίας του βουνού και η δημιουργία Γ’ Ζώνης δήθεν «προστασίας» Υμηττού, στην οποία θα ενταχθούν οι αυθαίρετες περιοχές κατοικίας (Βάρη, Κορωπί, Ανω Γλυφάδα, Ηλιούπολη κ.α),καθώς και οι λεγόμενες «κοινωφελείς εγκαταστάσεις» (Μαγγίνας κ.α.)
β) Στην απόκρουση των εξαγγελθέντων σχεδίων του ΥΠΕΧΩΔΕ και των εργολάβων για την κατασκευή νέων αυτοκινητόδρομων στον Υμηττό, τα οποία περιλαμβάνουν την επέκταση της Αττικής Οδού προς Νότο, πάνω από τη Καισαριανή, το Βύρωνα ,την Ηλιούπολη, την Αργυρούπολη μέχρι τη Γλυφάδα , το Ελληνικό και την παραλιακή λεωφόρο Ποσειδώνος.
Ακόμη το ΥΠΕΧΩΔΕ προβλέπει νέα διόδια, ανοιχτούς -ανισόπεδους κόμβους με το υπάρχον οδικό δίκτυο των όμορων Δήμων, σύνδεση του Λεκανοπεδίου της Αθήνας με το Κορωπί και τα Μεσόγεια μέσω σήραγγας στον Υμηττό που θα ξεκινάει από τη περιοχή του στρατοπέδου Σακέττα (δίπλα στον Καρέα), καθώς και νέους επιφανειακούς αυτοκινητόδρομους στην Ανατολική πλευρά του Υμηττού.
Ως πρώτη αντίδραση στα σχέδια του ΥΠΕΧΩΔΕ , η «Διαδημοτική Επιτροπή» αποφάσισε να οργανώσει
Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας την ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΙΟΥΝΙΟΥ στις 11.00 π.μ.
στη συμβολή της σημερινής Περιφερειακής Λεωφόρου (οδικός άξονας Κατεχάκη –Αλίμου) και της στροφής προς Σακέττα.

ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ