Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2008

ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΚΙΓΚ

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΥΡΩΝΑ

Διεύθυνση: Νεαπόλεως 25 e-mail :arpa_vyrona@yahoo.gr

ΣΚΕΨΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΣΤΟ ΒΥΡΩΝΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ

Μελέτες επισημαίνουν ότι στο λεκανοπέδιο υπάρχουν εκατομμύρια αυτοκίνητα και με το ρυθμό αύξησής τους το πρόβλημα στάθμευσης θα επιδεινωθεί. Αποτέλεσμα μιας πολιτικής που γύρω από το αυτοκίνητο και τη γιγάντωση της πόλης έχει στήσει μια καλολαδωμένη μηχανή κέρδους και εκμετάλλευσης με θύματα την ποιότητα ζωής και το περιβάλλον.

Άρα απαιτούνται ριζικές λύσεις και όχι μπαλώματα.

Στο Βύρωνα ο Δήμαρχος με πρόσχημα τη λύση του προβλήματος στάθμευσης, χαρίζει οικόπεδα σε κατασκευαστικές εταιρείες που είχαν απαλλοτριωθεί με λεφτά των κατοίκων για δημιουργία ελεύθερων χώρων, ώστε να οικοδομήσουν πολυόροφα πάρκιγκ με παράτυπες διαδικασίες.

Οι κάτοικοι, παρότι ταλαιπωρούνται για την εξεύρεση χώρου στάθμευσης, αντιδρούν, κινητοποιούνται και έχουν κινήσει διαδικασίες για να ματαιωθούν οι κατασκευές. Μαζί τους κινητοποιηθήκαμε και εμείς και έχουμε προσφύγει για τη ματαίωση. Ένα πρώτο αποτέλεσμα των αντιδράσεων είναι η υπαναχώρηση του δημάρχου στα σχέδια για κατασκευή πολυόροφων γκαράζ στις περιοχές οδ. Κολοκοτρώνη και Λάουρα.

Θεωρούμε ότι ούτε η κατασκευή υπόγειων χώρων στάθμευσης θα ανακουφίσει, όσο ακολουθείται αυτή η πολιτική του αυτοκινήτου και της γιγάντωσης της πόλης, που πολλαπλασιάζει τα αυτοκίνητα και πολυόροφα κτίρια με απίστευτη ταχύτητα.

Το πρόβλημα της στάθμευσης συνδέεται συνολικά με το θέμα αυτοκίνητο, δόμηση, πόλη. Θέλει συνολική αντιμετώπιση με άλλα κριτήρια που κέντρο θα έχουν τον άνθρωπο και τις ανάγκες του, άλλη πολιτική που δεν θα μετρά την ανάπτυξη με τους νόμους της αγοράς και του κέρδους και θα συγκρούεται με τα ιδιωτικά συμφέροντα. Απαιτείται:

  • Δημόσια, δωρεάν, ποιοτική και αξιόπιστη συγκοινωνία που να καλύπτει τις ανάγκες και να συμβάλλει στον περιορισμό της χρήσης του Ι.Χ..
  • Εξυπηρέτηση του Βύρωνα με σχεδιασμό νέας γραμμής του μετρό. Να καλυφτούν οι διαδρομές από και προς την Πανεπιστημιούπολη-Πολυτεχνιούπολη από την πόλη μας.
  • Όχι στην εμπορευματοποίηση της ανάγκης για χώρους στάθμευσης και στην κερδοσκοπία των εταιρειών.
  • Άμεση αναστολή κάθε εργασίας για την κατασκευή όλων των πολυόροφων γκαράζ (παλαιού δημαρχείου, Βουτζά, κ.α.).
  • Ανθρώπινη ζωή σε ανθρώπινη πόλη.