Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2008

2007 ΤΕΛΕΙΩΣΕ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΧΑΡΔΑΛΙΑ

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΥΡΩΝΑ

Διεύθυνση: Νεαπόλεως 25 e-mail :arpa_vyrona@yahoo.gr

Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΘΗΤΕΙΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ

ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ

Βυρωνιώτισσες, Βυρωνιώτες,

ΑΝΤΙΛΑΪΚΟΣ – ΦΟΡΟΜΠΗΧΤΙΚΟΣ ΚΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

Δεν μιλάμε για τη δεύτερη θητεία της νέας διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας που, συνεπής με τις προεκλογικές της εξαγγελίες, προχωρά σε «μεταρρυθμίσεις». Ανακατανέμει με ακόμη πιο ταξικό τρόπο τα κονδύλια του κρατικού προϋπολογισμού. Αυξάνει τα έσοδα από έμμεσους φόρους, μειώνει τις κοινωνικές δαπάνες. Αναγγέλλει ανατροπές στο ασφαλιστικό και νέα λεηλασία των αποθεματικών των ταμείων. Αυξάνει την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης. Συνεχίζει τις ιδιωτικοποιήσεις και την εκχώρηση της δημόσιας περιουσίας στο κεφάλαιο. Προχωρά σε αυξήσεις εισιτηρίων, τιμολογίων ΔΕΚΟ, κ.α.. Προετοιμάζει αύξηση του Φ.Π.Α.. Πιστά εξυπηρετεί τις επιδιώξεις του κεφαλαίου για μεγαλύτερα κέρδη, ακόμα πιο φτηνή και ελαστική εργασία.

Όμως, μιλάμε για τη δεύτερη θητεία της δημοτικής παράταξης του κ. Χαρδαλιά, τέκνου της κυβερνητικής παράταξης, που έχει τη δημοτική εξουσία στην πόλη μας.

Χαρατσώνει τους κατοίκους από τις αρχές του 2007 με τις αυξήσεις των δημοτικών φόρων που φτάνουν μέχρι και το 71,2%, εισπράττοντας ποσά που φέρνουν τον Βύρωνα στην πρώτη θέση του τελικού ύψους των δημοτικών τελών και φόρων μεταξύ όλων των δήμων της Ελλάδας. Αρνείται στο Δημοτικό Συμβούλιο της 27.11.2007 την πρόταση της Αριστερής Παρέμβασης να αποσύρει αυτήν την αύξηση για το επόμενο έτος, που ήδη το 2007 του απέφερε επί πλέον έσοδα 3.505.000. Και την ίδια στιγμή ισχυρίζεται κοροϊδεύοντας μας ότι κάνει μηδενική αύξηση στα τέλη για το 2008, όταν με την περυσινή επέβαλε αυξήσεις που αντιστοιχούν σε πάνω από 30 χρόνια. Και επιμένει στην πολιτική της φορομπηξίας των κατοίκων όταν με την κυβερνητική πολιτική δεν προβλέπονται αυξήσεις στους μισθούς πάνω από 3% για το 2008 και η ακρίβεια τρέχει.

Στον προϋπολογισμό του 2008 προβλέπει εισπράξεις από τους δημότες (φόρους και τέλη) ύψους 14.943.081€., ποσοστό 44% στο σύνολο των εσόδων, ενώ από τις κρατικές θεσμοθετημένες και χρωστούμενες επιδοτήσεις προβλέπει να εισπράξει μόνο 11.485.000 €, όταν τα χρωστούμενα είναι πάνω από 100 εκ. €. Η λειτουργία όλου του δήμου (μισθοί, προμήθειες, έργα, λειτουργικά έξοδα, κ.α.) βασίζεται στην τσέπη των κατοίκων, που για ένα τριάρι 75 τ.μ. πληρώνουν το χρόνο πάνω από 210 ευρώ στο δήμο, εκτός όσα πληρώνουν στο κράτος μέσω άμεσων και έμμεσων φόρων.

Εκτός από τις παραπάνω επιβαρύνσεις με τους δημοτικούς φόρους οι δημότες πληρώνουν αδρά μια σειρά υπηρεσίες για παιδικούς σταθμούς, πολιτισμό, αθλητισμό, νεκροταφείο, κ.α..

Αυξάνει ταυτόχρονα την υπερχρέωση του δήμου με νέα δάνεια, που μόνο το τελευταίο, που ενέκριναν οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας στις 27.11.2007 ανέρχεται σε 12.525.600 €.

Τα χρήματα των κατοίκων που έχουν δοθεί για απαλλοτριώσεις χώρων καταλήγουν σε ιδιωτικά συμφέροντα, αφού οι δημόσιοι χώροι παραχωρούνται σε ιδιωτικές κατασκευαστικές εταιρείες για να οικοδομήσουν πολυώροφα κτίρια στάθμευσης και να τα εκμεταλλεύονται.

Αντιμετωπίζει τη λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου ως χώρο απλής επικύρωσης προειλημμένων αποφάσεών του. Ακόμα και για τα πιο σοβαρά ζητήματα (ισολογισμός, προϋπολογισμός, δημοτικά τέλη, κ.α.) δεν δίνονται έγκαιρα στους δημοτικούς συμβούλους τα στοιχεία και εισηγήσεις για τα θέματα του δημοτικού συμβουλίου.

Αυτά είναι μερικά από τα έργα και τις ημέρες της δημοτικής αρχής που εφαρμόζοντας τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές στη διαχείριση των οικονομικών του δήμου και με τη συνολική πολιτική της έρχεται σε ευθεία σύγκρουση με τα συμφέροντα και τις ανάγκες των εργαζόμενων, των νέων και των συνταξιούχων της περιοχής μας.

Εμείς προσπαθήσαμε να προβάλλουμε τα προβλήματά και να υπερασπίσουμε τις διεκδικήσεις των κατοίκων μέσα και έξω από το δημ. συμβούλιο. Με βάση και την πρόσφατη εμπειρία μας, πιστεύουμε ότι μόνο η διεκδικητική δράση των πολιτών μπορεί να προωθήσει λύσεις στα προβλήματα της ζωής και της πόλης μας.

ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ 2007