Σάββατο 5 Μαΐου 2007

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΜΕΘΟΔΕΥΣΗ ΧΑΡΔΑΛΙΑ

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΥΡΩΝΑ

ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ
ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜ. ΑΡΧΗ ΧΑΡΔΑΛΙΑ


ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΣΥΓΚΛΗΣΗΣ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ


Η παράταξη του κ. Χαρδαλιά, αντί να συγκαλέσει δημοτικό συμβούλιο, όπως υποχρεούται με βάση το νόμο και οφείλει με βάση την αίτηση όλης της αντιπολίτευσης προχωρά σε νέα αντιδημοκρατική ενέργεια.

Η αίτηση των 13 συμβούλων της αντιπολίτευσης κατατέθηκε την Πέμπτη 3/5 και ζητά να συζητηθεί σε δημοτικό συμβούλιο την Τρίτη 8/5/07 ως τακτικό θέμα η : «Ανάκληση αποφάσεων του δημοτικού συμβουλίου 318/06 και 55/07 που αφορούν την αύξηση των δημοτικών τελών».

Η Δημ. Αρχή, γνωρίζοντας τη λαϊκή κατακραυγή για το χαράτσωμα των κατοίκων, προσπαθεί να αποφύγει τη δημόσια συνεδρίαση και καλεί τηλεφωνικά τους δημ. Συμβούλους την Παρασκευή 4/5 για συνεδρίαση 5 ώρες αργότερα, ενώ ο νόμος την υποχρεώνει να το αναγγείλει 3 μέρες νωρίτερα. Θέλει να αποφύγει την παρουσία των κατοίκων που με πάμπολλους τρόπους εκφράζουν την αντίθεσή τους στο χαράτσι που επέβαλαν οι δημ. Σύμβουλοι της πλειοψηφούσας παράταξης.

Οι μεθοδεύσεις του κ. Χαρδαλιά για επαναβεβαίωση της απόφασης για την πρωτοφανή αύξηση των δημ. τελών, που αφορά και πλήττει τους κατοίκους, πίσω από την πλάτη τους, φανερώνουν τον πανικό του από τις αντιδράσεις και την πραγματική περιφρόνηση για τους κατοίκους, παρά την επιμελημένη προσπάθεια της δημ. αρχής να κρυφτεί πίσω από επικοινωνιακά και διαδικαστικά κόλπα.

Η Αριστερή Παρέμβαση θεωρεί άκυρη την παράτυπη και παράνομη πρόσκληση για σύγκλιση εν κρυπτώ του δημοτικού συμβουλίου και, όπως και οι άλλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης, δεν θα νομιμοποιήσει με την παρουσία της τις πραξικοπηματικές ενέργειες του κ. Χαρδαλιά

Επιμένουμε και ζητάμε την σύγκληση του δημ. Συμβουλίου σε δημόσια συνεδρίαση για την ανάκληση της απόφασης αύξησης των δημ. Τελών.



5/5/07