Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2006

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΡΑΒΕ - ΞΗΛΩΝΕ ΣΕΠΤΕΒΡΗΣ 2006

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΥΡΩΝΑ

ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ ΘΕΑΤΕΣ

Βυρωνιώτες – Βυρωνιώτισες

Παρακολουθούμε για μια ακόμα φορά, λίγες μόνο μέρες πριν τις εκλογές, τις παρεμβάσεις που γίνονται σε πλατείες, δρόμους, πεζοδρόμια, παιδικές χαρές. Ιδιαίτερα οι εργασίες που γίνονται τώρα στην Αγία Σοφίας και στην αγορά, έχουν δημιουργήσει αγανάκτηση στους κατοίκους της περιοχής, απορίες και ερωτηματικά σε όλους μας.

Οι κάτοικοι του Βύρωνα γινόμαστε για μια ακόμα φορά στο ίδιο έργο θεατές. Στις δύο προηγούμενες δημοτικές αναμετρήσεις ο τότε δήμαρχος κ. Ρογκάκος, άρχιζε τις παρεμβάσεις στα μέσα του καλοκαιριού και οι οποίες δεν προλάβαιναν να τελειώσουν μέχρι τις εκλογές. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η ανακατασκευή των πεζοδρομίων του κέντρου το 2002, έργο που τελείωσε μέσα σε 2 μήνες και δεν άντεξε ούτε μια τετραετία.

Σήμερα, αυτά που τότε κατάγγειλε ο κ. Χαρδαλιάς τα εφαρμόζει κι αυτός. Έμαθε καλά κι αυτός το μάθημα και μάλιστα από «μεγάλο» δάσκαλο. Εδώ και λίγες μέρες η Αγίας Σοφίας και όλη η γύρω περιοχή είναι σκαμμένη. Η Αγορά γίνεται ξανά δρόμος από πεζόδρομος. Σε λίγες μέρες ετοιμάζονται να ξαναφτιάξουν την πλατεία Βυζαντίου. Τρέχουν για να προλάβουν. Όλα πρέπει να είναι έτοιμα πριν τις εκλογές. Αυτό το προεκλογικό ράβε – ξήλωνε δεν οδηγεί πουθενά. Οι κάτοικοι του Βύρωνα έχουν μνήμη και δεν πρόκειται να ξεγελαστούν από αυτά τα έργα της τελευταίας στιγμής.

Τα έργα αυτά γίνονται άρπα – κόλα, δεν παραλαμβάνονται από κανέναν, δεν ελέγχονται όπως πρέπει, λίγο μετά τις εκλογές αρχίζει η καταστροφή τους. Είναι η χαρά των εργολάβων γιατί τις περισσότερες φορές τα κάνουν «νύχτα», χαρακτηρίζονται από αδιαφάνεια και διαπλοκή γιατί γίνονται με όλους τους παραπάνω όρους.

Εάν η Δημοτική Αρχή είχε όραμα και σχέδια για την αποσυμφόρηση του κέντρου της πόλης που ασφυκτιά, θα είχε ασχοληθεί ενεργά για την απαλλοτρίωση και εξασφάλιση νέων ελεύθερων χώρων. Από το 1985 έως σήμερα δεν έχει εξευρεθεί ούτε μία σπιθαμή νέου ελεύθερου κοινόχρηστου χώρου στη πόλη. Σκάβουν και αναμορφώνουν τους ίδιους χώρους. Ακόμα και αυτές οι αναπλάσεις που γίνονται περιόρισαν ακόμη περισσότερο τους χώρους για τα παιδιά, τους ηλικιωμένους, τους κατοίκους. Για να περάσει κανείς από τους πεζόδρομους γύρω από την πλατεία του Αγίου Λαζάρου πρέπει να έχει οδηγό σκύλο ιχνηλάτη. Σε λίγο πιστεύουμε ότι και στο γκαζόν της πλατείας θα μπουν τραπέζια από τα μαγαζιά κι αυτό γίνεται σ’ όλες τις πλατείες και τις περιοχές που αναπλάθονται.

Εμείς, η Αριστερή Παρέμβαση Πολιτών Βύρωνα, με ενεργή συμμετοχή και δράση στα δρώμενα αυτής της πόλης αρνούμαστε για μια ακόμη φορά, προεκλογικά να είμαστε απαθείς θεατές στο ίδιο έργο. Θα κινητοποιηθούμε με τους κατοίκους της περιοχής για να σταματήσει η ωμή κατασπατάληση των χρημάτων του Bυρωνιώτικου λαού λίγο πριν τις εκλογές σε έργα που τα πληρώνουμε κάθε τετραετία για να θησαυρίζουν οι επιτήδειοι.

Όραμά μας είναι μια άλλη πόλη και κοινωνία που στο κέντρο της θα βρίσκεται ο άνθρωπος και οι ανάγκες του. Κόντρα στη λογική της αγοράς και του κέρδους, ενάντια στο δήμο Επιχείρηση με τους δημότες πελάτες.

Βυρωνιώτισσες, Βυρωνιώτες

Αυτή η κατάσταση πρέπει να σταματήσει εδώ. Η πόλη του Βύρωνα δε χρειάζεται παρεμβάσεις βιτρίνας και προεκλογικής σκοπιμότητας αλλά μέτρα για την ποιοτική αναβάθμιση της καθημερινής ζωής σε κάθε γειτονιά της πόλης. Χρειάζονται παρεμβάσεις που θα δημιουργούν ουσιαστικές υποδομές, και θα δίνουν λύσεις στα πραγματικά προβλήματα. Έχει ανάγκη από τη δημιουργία καινούριων ελεύθερων χώρων και κοινωνικών υποδομών (πλατείες, παιδικές χαρές, πάρκα, πεζόδρομους, αθλητικούς χώρους, παιδικούς σταθμούς, σχολεία) και την αντιμετώπιση καθημερινών προβλημάτων (κυκλοφοριακό, καθαριότητα).

Οι κάτοικοι αυτής της πόλης πρέπει να έχουν γνώμη για τις παρεμβάσεις που γίνονται στην γειτονιά τους μέσα από διαδικασίες Γενικών Συνελεύσεων και άλλων μορφών συμμετοχής. Να μην αποφασίζει η εκάστοτε Δημοτική Αρχή για αυτούς χωρίς αυτούς.

Είναι καιρός να γυρίσουμε σελΙδα, να αντιδράσουμε, να αντισταθούμε, να απαιτήσουμε από τη Δημοτική εξουσία να μην αποφασίζει για εμάς, χωρίς εμάς και εναντίον μας. Μόνο η ανεξάρτητη δράση και κινητοποίηση των πολιτών που ζουν στην πόλη αυτή μπορεί να αποτρέψει τη συνέχιση αυτών των φαινομένων.

Χρειάζεται πιο αποφασιστικά να αναπτυχθεί ένα κίνημα αντίστασης στις αντιλαϊκές επιλογές της τοπικής και κεντρικής εξουσίας το οποίο θα διεκδικεί τις σύγχρονες ανάγκες και τα δικαιώματά μας όπως:

ÊΕξασφάλιση και εύρεση νέων ελεύθερων χώρων μέσα στον οικιστικό ιστό της πόλης.

ÊΣεβασμό στα παιδιά, τους ηλικιωμένους και τους κατοίκους.

ÊΌχι μετατροπή των πάρκων και των πλατειών σε μέσα κερδοφορίας, με τραπεζοκαθίσματα και ανεξέλεγκτες ανταποδοτικές χρήσεις.

ÊΔημιουργία δικτύου πεζοδρόμων για να περπατάμε ελεύθερα, παιδοτόπων για να παίζουν τα παιδιά και περιορισμό της χρήσης του Ι.Χ.

ÊΣεβασμό του υπάρχοντος αστικού πρασίνου.

ÊΝα προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες ώστε να γίνει η πλατεία του Αγ. Αρτεμίου και να μην έχει την τύχη της έκτασης στην Ολύμπου – Φλέμιγκ.

ÊΣεβασμός και προστασία του δάσους του Υμηττού.

Συμπολίτες – Συμπολίτισσες

Μην στηρίζετε - ψηφίζετε αυτούς που αποδέχονται - εφαρμόζουν μια αντιλαϊκή διαχείριση στο ΔΗΜΟ, σε βάρος του Bυρωνιωτικού λαού.

Γυρίστε την πλάτη σε αυτούς που στο παρελθόν διοίκησαν το Δήμο και ευθύνονται για τα σημερινά προβλήματα της πόλης

Ενισχύστε δυναμικά ψηφίστε και σ’ αυτές τις εκλογές την ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΥΡΩΝΑ

ανεξάρτητη δράση ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΖΩΗ

ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΝΗΚΕΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ

ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΚΦΡΑΣΤΕΣ ΤΟΥΣ