Σάββατο 25 Ιουνίου 2005

ΤΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΜΝΗΜΕΙΟ ΕΘΝ. ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΣΕ ΣΚΟΠΕΥΤΗΡΙΟ 2005

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΥΡΩΝΑ

Χθες έγινε η αποκάλυψη του μνημείου Εθνικής Αντίστασης στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής. Η παρουσία του προέδρου της δημοκρατίας, του Πρωθυπουργού και όλων των πολιτικών κομμάτων και των πρωτεργατών της «εθνικής συμφιλίωσης» του 89, Μητσοτάκη και Κύρκου, μετέτρεψε την εκδήλωση σε φιέστα.
Αντιπροσωπεία της Αριστερής Παρέμβασης Βύρωνα σήκωσε πανό, μοίρασε ανακοίνωση, όπου μεταξύ άλλων τόνιζε: « το πρωί πετώντας το μανδύα της «σεμνότητας» χρησιμοποιούν τα γκλοπ του αυταρχισμού και αντεργατικά μέτρα και το βράδυ φορώντας το μανδύα της ταπεινότητας τιμούν την Εθνική Αντίσταση».
Η παρουσία της ΑΡ.ΠΑ. έκανε θετική εντύπωση στους παραβρισκόμενους δημότες, αλλά συνάντησε την αντίδραση της αστυνομίας που λέγοντας ότι είναι ανεπιθύμητη, προσπάθησε να απαγορεύσει τη διανομή της ανακοίνωσης και το άνοιγμα του πανό.
Σημειώνουμε ότι διοργανωτής της εκδήλωσης ήταν ο Δήμος Καισαριανής, με δήμαρχο τον κ. Μπαρτζώκα, που στηρίζεται από τον ΣΥΝ. Με την συμπαράσταση και την αντίδραση των δημοτών και συνθήματα όπως «ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία ίδια η λιτότητα και η καπηλεία» η επιχείρηση της αστυνομίας δεν υλοποιήθηκε.

25.6.2005