Τετάρτη 24 Μαΐου 2023

Παρασκευή 26 έως και Κυριακή 28 Μαΐου: 16ο Φεστιβάλ Πολιτιστικών Ομάδων ΦΕΠΑ στα Ιλίσια

Και φέτος όπως κάθε χρόνο εδώ και 16 χρόνια, οι πολιτιστικές ομάδες της Φοιτητικής Εστίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, θα πραγματοποιήσουν το καθιερωμένο πλέον Φεστιβάλ. Η θεματική του φετινού 16ου Φεστιβάλ, αφορά την Ψυχική Υγεία. Το φεστιβάλ είναι αυτοοργανωμένο χωρίς χρηματοδότηση από ιδιώτες, πανεπιστήμιο ή το κράτος. Όλα τα έσοδα προέρχονται από εκδηλώσεις οικονομικής ενίσχυσης, με τους καλλιτέχνες να συμμετέχουν δίχως αμοιβή, ενώ, σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς, παρέχονται ανοιχτά, δωρεάν μαθήματα για διάφορες δραστηριότητες (χορός, γλώσσες κλπ). Το πρόγραμμα του φεστιβάλ ξεκινά καθημερινά στις 7 το απόγευμα και η είσοδος είναι δωρεάν.

Οι Πολιτιστικές Ομάδες των Φοιτητικών Εστιών του Πανεπιστημίου Αθηνών αποτελούν μια αυτοδιαχειριζόμενη και αυτοοργανωμένη συλλογικότητα που δραστηριοποιείται εδώ και πολλά χρόνια στη ΦΕΠΑ, με απώτερο σκοπό την κοινωνικοποίηση των ατόμων μέσα από τα διάφορα πολιτιστικά δρώμενα. 

Η προώθηση των τεχνών και η καλλιέργεια ενός κλίματος συνεργασίας, επικοινωνίας και εμπιστοσύνης από μέρους των ΠΟΦΕΠΑ αποσκοπεί εν μέρη στην αντιμετώπιση των ψυχικών παθήσεων και στην παρώθηση για αναζήτηση βοήθειας και στήριξης σε όποιον και όποια το χρειάζεται. Όπως λένε και οι ίδιοι στο κείμενό τους: "...Διατηρώντας πάντοτε το ομαδικό πνεύμα δεν περιθωριοποιούμε και δεν παραγκωνίζουμε κανένα μέλος που δείχνει ενδιαφέρον για τις ομάδες μας, διασφαλίζουμε ένα ασφαλές περιβάλλον δραστηριοποίησης τους και παράλληλα προωθούμε τη σύναψη ισχυρών δεσμών μεταξύ των μελών των ομάδων".