Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018

Δημοτικά Τέλη: Τα ψήφισαν μαζί η δημοτική αρχή του ΣΥΡΙΖΑ και η παράταξη του Χρ. Γώγου (ΝΔ)


Η δημοτική αρχή Κατωπόδη δεν κατάφερε στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο στις 15 Οκτωβρίου, να εξασφαλίσει την ψήφιση των δημοτικών τελών για το 2019. Από διαφορετική σκοπιά οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης και ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι δεν έδωσαν την ψήφο τους. Όμως, γρήγορα ξεθύμανε η αντίθεση κάποιων από αυτούς που δεν είχαν ψηφίσει, γιατί απλώς δεν είναι οι ίδιοι στη δημοτική εξουσία για να επιβάλλουν τα ίδια αντεργατικά μέτρα. Είναι το σκηνικό που παρακολουθούμε και με τα συστημικά κόμματα στη βουλή, που όλοι μαζί ψηφίζουν τα μνημόνια και μετά τσακώνονται δήθεν για ορισμένους εφαρμοστικούς νόμους.

Η παράταξή του κ. Γώγου στο δημοτικό συμβούλιο στις 7 Νοεμβρίου που το θέμα επανήλθε, έδωσε την ψήφο της, ώστε να σχηματιστεί η απαραίτητη πλειοψηφία και να εγκριθεί η επιβολή των δημοτικών τελών για το 2019, χωρίς την παραμικρή μείωση. Για ξεκάρφωμα πρότεινε μείωση κατά 0,05 €/τ.μ. ετησίως, αλλά παρότι δεν έγινε αποδεκτό από τη δημοτική αρχή, ψήφισε την εισήγηση της δημ. Αρχής Κατωπόδη.

Αρνήθηκαν κάθε συζήτηση πάνω στην πρόταση μας για μείωση των δημοτικών τελών κατά 30% για τις κατοικίες των λαϊκών νοικοκυριών, στην προοπτική κατάργησής τους για την πολλαπλά φορολογούμενη λαϊκή κατοικία.

Μεθοδικά και συναινετικά υλοποιούν την πολιτική των χαρατσιών και των μνημονιακών περικοπών για το λαό. Από κοινού συμφωνούν στην ουσία της πολιτικής και ότι το σύστημα πρέπει να συνεχίζει να εισπράττει χαράτσια. Στα κρίσιμα, το ένα χέρι νίβει το άλλο και τα δύο το πρόσωπο.

Ενώ, οι μισθοί και οι συντάξεις μειώνονται, τα χαράτσια για το λαό, όπως τα ψηλά δημοτικά τέλη, παραμένουν σταθερά στα ίδια ύψη και από πάνω αυξάνονται οι τιμές σε κοινωνικά αγαθά και υπηρεσίες. Δεν πάει άλλο με την πολιτική που βάζει στο κέντρο την εξυπηρέτηση των δανειστών, τις επιδοτήσεις των εργοδοτών και την εύνοια των ολιγαρχών:


-- Να καταργηθούν τα χαράτσια για το λαό.
-- Απαιτούμε για μια ακόμα φορά δραστική μείωση των δημοτικών τελών και φόρων και την πλήρη κατάργησή τους για τα λαϊκά στρώματα.
-- Κοινωνικές υπηρεσίες χωρίς αντίτιμο και χωρίς είσοδο ιδιωτικών συμφερόντων.
-- Ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών κόντρα στις απαιτήσεις τρόικας, κεφαλαίου κυβέρνησης.