Σάββατο 12 Αυγούστου 2017

Πυρκαγιά στη δασική περιοχή του Υμηττού

Το σημείο που ξεκίνησε η φωτιά δίπλα στο δασικό δρόμο σε περιοχή με μελίσσια
Πυρκαγιά ξέσπασε την Πέμπτη 10/8 γύρω στις 2 το μεσημέρι, στη συμβολή των οδών Θεοτοκοπούλου και Κρυστάλλη στην Καισαριανή δίπλα στο δασικό δρόμο, σε περιοχή με μελίσσια πάνω από το Άλσος του Σκοπευτηρίου της Καισαριανής, στα σύνορα με το Βύρωνα, καίγοντας ξερά χόρτα, χαμηλή βλάστηση, αλλά και δένδρα. Ωστόσο, ο πολύ δυνατός αέρας και τα ξερά χόρτα που δεν έχουν αποψιλωθεί συνέβαλε ώστε να επεκταθεί γρήγορα προς τις περιοχές κοντά στο Κολυμβητήριο του Βύρωνα και πολύ κοντά σε κατοικίες καίγοντας δένδρα και ανάμεσά τους πολλά νεαρά δένδρα που είχαν φυτευτεί μετά τις προηγούμενες πυρκαγιές ή ήταν αυτοφυή.


Η περιοχή Πικ-Νικ, που φαίνεται ότι δεν έχουν κοπεί τα ξερά χόρτα
Έγκαιρα πυροσβέστες, εθελοντές και κάτοικοι έσπευσαν και πρόλαβαν δυσάρεστες εξελίξεις. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική έγιναν  ρίψεις από αέρος από συνολικά τέσσερα ελικόπτερα. Οι επίγειες δυνάμεις ήταν 40 πυροσβέστες με 15 οχήματα, ενώ είχαν μεταβεί και 18 άτομα πεζοπόρο τμήμα και επίσης τρεις υδροφόρες για τον ανεφοδιασμό των δυνάμεων πυρόσβεσης. Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο και κατασβέστηκε το απόγευμα, ενώ βάρδιες έγιναν τη νύχτα για να προλάβουν κίνδυνο αναζωπύρωσης. 

Το σημείο που σταμάτησε η φωτιά μέσα στην περίφραξη του γηπέδου
Μέλη της Αριστερής Παρέμβασης Βύρωνα και της Ανυπότακτης Καισαριανής ήταν μαζί με τους κατοίκους στις περιοχές της φωτιάς για βοήθεια. Ωστόσο, επισημαίνουν και αποτυπώνουν σε φωτογραφίες ότι ξερά χόρτα  δεν είχαν αποψιλωθεί δημιουργώντας συνθήκες για την επέκταση και ότι δραματικά επιβεβαιώνονται όσα έχουμε γράψει στην πρόσφατη ανακοίνωσή μας για τον Υμηττό μαζί με τις άλλες κινήσεις πόλης και την κίνηση της περιφέρειας. Περισσότερες φωτογραφίες από την πυρκαγιά παρακάτω:

Ο χώρος της περίφραξης του γηπέδου που σταμάτησε η φωτιά

Ο χώρος του πικ-νικ με τα ξερά χόρτα

Ο χώρος που ξεκίνησε η φωτιά


Διαβάστε και δείτε τις φωτογραφίες από διάφορα πρακτορεία  σε αυτό το δημοσίευμα