Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ: Ο Δήμος Βύρωνα οφείλει να λειτουργεί προς όφελος των πολιτών και όχι των ιδιωτικών εταιρειών

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Εργαζομένων Δήμου Βύρωνα: ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

Συνεχίζει την πολιτική των αναθέσεων διαφόρων εργασιών σε ιδιωτικές εταιρείες η δημοτική αρχή του Δήμου Βύρωνα. Αυτή τη φορά η ανάθεση αφορά τον καθαρισμό των οικοπέδων που βρίσκονται εντός της πόλης και που πολλές φορές ορισμένα από αυτά μετατρέπονται σε εστία μόλυνσης η πρέπει να καθαριστούν για λόγους πυρασφάλειας. 

Πρόκειται για εργασία που εμπλέκεται σύμφωνα με το νόμο3852- 010, άρθρο 94 παρ. 26 ο Δήμος μετακυλώντας το οικονομικό κόστος για τον καθαρισμό στον ιδιοκτήτη. Την εργασία αυτή μπορούν να την πραγματοποιήσουν σε συνεργασία η υπηρεσία καθαριότητας μαζί με την υπηρεσία πρασίνου και να μην ανατεθεί σε ιδιωτική εταιρεία.

Με δεδομένη την έλλειψη προσωπικού και την υποστελέχωση των υπηρεσιών - κάτι για το οποίο η δημοτική αρχή δεν επιδιώκει να αντιμετωπίσει, αφού ευθυγραμμίζεται με τις μνημονιακές πολιτικές και κατευθύνσεις- θα μπορούσε να γίνει ο καθαρισμός των οικοπέδων, ακόμη και με υπερωριακή απασχόληση των εργαζομένων, αξιοποιώντας έστω προσωρινά τους εργαζόμενους που έχουν έρθει με το πρόγραμμα της κοινωφελούς εργασίας, είτε ακόμη και με την πρόσληψη προσωπικού για έκτακτες ανάγκες. 

Αντί αυτού η δημοτική αρχή επιλέγει και αυτή την φορά την εύκολη λύση. Σύμφωνα με την προσφιλή της τακτική, αφού έχει ήδη αναθέσει μεταξύ άλλων την περισυλλογή των εγκαταλειμμένων οχημάτων, το κλάδεμα υψηλών δέντρων τώρα προχωρά να αναθέσει σε ιδιωτική εταιρεία και τον καθαρισμό των οικοπέδων. 

Καλούμε την δημοτική αρχή να μην αναθέσει σε ιδιωτική εταιρεία τον καθαρισμό των οικοπέδων. Να διεκδικήσει από την συγκυβέρνηση προσλήψεις μόνιμου προσωπικού έτσι ώστε να μπορούν οι υπηρεσίες να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των πολιτών, για μια σύγχρονη καθαρή πόλη. 

Ιούνιος 2017