Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016

Συζήτηση για την ιδιωτικοποίηση του νερού και προβολή της ταινίας "Ακόμα και η βροχή"

Την Παρασκευή 18/11/2016 στις 7.30 μμ η Ανοικτή Πρωτοβουλία Αγώνα Βύρωνα και το Κοινωνικό Πολιτιστικό Κέντρο Βύρωνα οργανώνουν στη Λαμπηδόνα στο Άλσος Αγ. Τριάδας εκδήλωση για την ιδιωτικοποίηση του νερού. Αναδημοσιεύουμε την πρόσκληση της Ανοικτής Πρωτοβουλίας Αγώνα Βύρωνα και την κοινή αφίσα της εκδήλωσης.


ΑΝΟΙΚΤΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΓΩΝΑ ΒΥΡΩΝΑ


 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Προς
τους κατοίκους και
τους φορείς, σωματεία, συλλογικότητες
του Βύρωνα

Προβολή ταινίας και συζήτηση για την ιδιωτικοποίηση του νερού

Οι μνημονιακές συμφωνίες των προηγούμενων και της τωρινής κυβέρνησης με το ΔΝΤ, την Ε.Ε., την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και τους δανειστικούς μηχανισμούς τους προβλέπουν την ιδιωτικοποίηση της δημόσιας περιουσίας και των δημόσιων αγαθών, ανάμεσα τους και των εταιρειών παροχής ύδρευσης. Η ιδιωτικοποίηση-εμπορευματοποίηση του νερού, όπου εφαρμόστηκε με τις εντολές τους, δημιούργησε επιπτώσεις την ασφάλεια και στην υγεία των κατοίκων, επέφερε αύξηση της τιμής του.  Στο λαό κόστισε και οι μόνοι που ωφελήθηκαν ήταν οι πολυεθνικές εταιρείες. Οι σχεδιασμοί αυτοί δεν μας αφήνουν αδιάφορους.
Θέλουμε να συζητήσουμε, μαζί με τον αγώνα ενάντια στη φοροληστεία, τις κατασχέσεις, τους πλειστηριασμούς που πλήττουν τα λαϊκά νοικοκυριά, το πώς θα αντισταθούμε και στον οδοστρωτήρα των ιδιωτικοποιήσεων που στο πέρασμα του συνθλίβει το δικαίωμα σε αξιοπρεπείς συνθήκες ζωής, στέγασης, σίτισης, ύδρευσης.
Για αυτό η Ανοικτή Πρωτοβουλία Αγώνα Βύρωνα οργανώνει μαζί με το Κοινωνικό Πολιτιστικό Κέντρο Βύρωνα, εκδήλωση την Παρασκευή 18/11/2016 στο φιλόξενο χώρο της Λαμπηδόνας.
Σας καλούμε λοιπόν, την Παρασκευή 18/11 στις 7.30 μμ στο φιλόξενο χώρο της Λαμπηδόνας σε :

·    συζήτηση για την ιδιωτικοποίηση του νερού με τον Κ. Λυμπέρη, εργαζόμενο-εκπρόσωπο της ΣΕΚΕ-Σ ΕΥΔΑΠ  και στη συνέχεια
·    προβολή της ισπανικής ταινίας «Ακόμα και η Βροχή» που βασίζεται στις εξεγέρσεις του 2000 στην Κοτσαμπάμπα της Βολιβίας ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού.


Είσοδος όπως πάντα ελεύθερη
Σας περιμένουμε !!