Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016

TA ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΝ - ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ



-ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΒΥΡΩΝΑ ΟΞΥΝΟΝΤΑΙ
- ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ


Η αποκομιδή των απορριμμάτων γίνεται όλο και πιο αραιά, οι δρόμοι και οι πλατείες καθαρίζονται όλο λιγότερο. Οι κοινωνικές υπηρεσίες, οι υπηρεσίες εξυπηρέτησης των κατοίκων αντιμετωπίζουν ελλείψεις προσωπικού ή παρέχονται έναντι αντιτίμου όπως, παιδικοί σταθμοί, πρόγραμμα  camp, κολυμβητήριο, άθληση, καλλιτεχνικές δραστηριότητες. Ο αριθμός των εργαζόμενων στην καθαριότητα έχει μειωθεί πάνω από 40% με αποτέλεσμα να υποβαθμίζεται η ποιότητα ζωής στην πόλη μας.
Η δημοτική αρχή, παρότι συνεχίζουμε να πληρώνουμε υπέρογκα και δυσβάσταχτα δημοτικά τέλη, αρνείται να κάνει προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, που είναι αναγκαίο για να λειτουργήσει η καθαριότητα. Είναι υπεύθυνη για την κατάσταση και δεν απαλλάσσεται, μεταθέτοντας τις ευθύνες στη γενική πολιτική συγκυρία. Δεν αποτελεί δικαιολογία για τη δημοτική αρχή, που στηρίζεται απο τον ΣΥΡΙΖΑ, ότι δεν υπάρχουν κονδύλια από την κυβέρνηση, ούτε για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ότι πρέπει να τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας στους δανειστές. Οι ευθύνες ανήκουν σε όλους όσους είτε από την κεντρική, είτε από την τοπική εξουσία διαχειρίζονται την πολιτική εξυπηρέτησης των συμφερόντων της οικονομικής ολιγαρχίας και εφαρμόζουν τα αντιλαϊκά μέτρα της. Την ώρα που τα φτωχά λαϊκά στρώματα φορολογούμαστε υπέρογκα και εξοντωτικά με τους άμεσους, τους έμμεσους φόρους, την ίδια ώρα τα λεφτά που συγκεντρώνονται δεν πάνε στις λαϊκές ανάγκες, αλλά στους δανειστές, η δημόσια περιουσία, εκχωρείται σε αυτούς και οι εργαζόμενοι ματώνουν για να συγκεντρώνεται ο πλούτος σε όλο και λιγότερους.

Οι εργαζόμενοι στο δήμο έχουν ξεκινήσει κινητοποιήσεις και απαιτούν προσλήψεις προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες του Δήμου και οριστική απόσυρση του τοπικού σχεδίου διαχείρισης απορριμμάτων.
Συμπαραστεκόμαστε στους εργαζόμενους του Δήμου που κινητοποιούνται και διεκδικούν την επίλυση των προβλημάτων.
Απαιτούμε η Δημ. Αρχή να σταματήσει τα σχέδια για εκ περιτροπής αποκομιδή των απορριμμάτων. Να κάνει τώρα προσλήψεις του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού για να λειτουργήσουν οι υπηρεσίες του δήμου.
Να αποσυρθεί το τοπικό σχέδιο διαχείρισης απορριμμάτων, που επαναφέρει με επιμονή η δημοτική αρχή, παρά τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει. Σχέδιο και ανοίγει το δρόμο για μείωση προσωπικού, συμμετοχή ιδιωτικών εταιρειών, εκ περιτροπής αποκομιδή.
Η δημοτική αρχή να πάψει να εφαρμόζει τη μνημονιακή πολιτική, που σφαγιάζει τα δικαιώματα και τις ανάγκες μας, να σταματήσει να αντιμετωπίζει αλαζονικά τους εργαζόμενους του δήμου και να αποδεχτεί τα αιτήματά τους, προτού τα σκουπίδια πλημμυρίσουν την πόλη.