Παρασκευή 15 Απριλίου 2016

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΙΝΗΣΕΩΝ ΠΟΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ


ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
ΣΥΝΟΡΑ ΑΝΟΙΧΤΑ - ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ

Καθημερινά, χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες φτάνουν στη χώρα μας, αναζητώντας ένα άλλο τόπο για να γλυτώσουν από τη φρίκη του πολέμου και την καταστροφή. Το τεράστιο προσφυγικό κύμα, θα γίνεται ολοένα και πιο ορμητικό, όσο θα παραμένουν οι άθλιες συνθήκες διαβίωσης χέρι - χέρι με την όξυνση των πολέμων στην περιοχή. ΝΑΤΟ, ΗΠΑ και ΕΕ, οργανώνουν ιμπεριαλιστικές πολεμικές επεμβάσεις, προκαλούν πολιτικές και πολεμικές συγκρούσεις, ένταση των φυλετικών και θρησκευτικών ανταγωνισμών, ενώ δημιούργησαν και ενίσχυσαν αντιδραστικές φασιστικές-ρατσιστικές οργανώσεις (ISIS).  Μοναδικός τους στόχος: η πάση θυσία διασφάλιση κερδών για το κεφάλαιο. Τραγικό αποτέλεσμα : η απαξίωση της έννοιας της ανθρώπινης ζωής.
Απέναντι σε αυτή την αυθόρμητη κίνηση εκατοντάδων χιλιάδων για να υπερασπίσουν τη ζωή τους, οι χώρες της Ε.Ε. έκλεισαν τα σύνορα, υψώνουν φράκτες μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών και χαρακτηρίζουν την προσφυγιά και τη μετανάστευση παράνομη. Δεν σέβονται την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και ζωή, ούτε εφαρμόζουν τις διεθνείς συνθήκες για την παροχή ασύλου στα θύματα των πολέμων. Υλοποιούν ρατσιστικές, ξενοφοβικές πολιτικές, όταν οι ίδιες προκαλούν τον ξεριζωμό εκατομμυρίων ανθρώπων.
Η ελληνική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ εναρμονίζεται με τις αποφάσεις της Ε.Ε., καλωσόρισε τα πλοία του ΝΑΤΟ, διατηρεί τις βάσεις αυξάνοντας επικίνδυνα την εμπλοκή της χώρας στην πολεμική ένταση. Έχει αποδεχτεί τον έλεγχο των συνόρων από τη Frontex, τη δημιουργία ευρωπαϊκής ακτοφυλακής και συνοριοφυλακής. Ταυτόχρονα, προωθεί και εφαρμόζει τις πολιτικές διαλογής, εγκλεισμού και απελάσεων. Αποτέλεσμα, χιλιάδες πρόσφυγες με στοιχεία της κυβέρνησης είναι ήδη φυλακισμένοι και προς απέλαση, δημιουργούνται νέα κέντρα κράτησης και κλειστοί χώροι συγκέντρωσης, ενώ οι «ελεύθεροι» στοιβάζονται χωρίς χώρους υγιεινής, επαρκές νερό, στο λιμάνι του Πειραιά και την Ειδομένη.

(Περισσότερα....)